27 / 09 / 2024

Yetkililer açıkladı: Enflasyonu düşürmek ‘birkaç yıl’ alacak

Yetkililer açıkladı: Enflasyonu düşürmek ‘birkaç yıl’ alacak

Amerika Birleşik Devletleri Merkez Bankası (FED), yükselen enflasyonu yüzde 2'ye indirmek için kararlı adımlar atıyor. Ancak üst düzey bir yetkili, enflasyonu aşağı çekmenin "birkaç yıl alacağını" söyledi.




Yetkililer açıkladı: Enflasyonu düşürmek ‘birkaç yıl’ alacak

ABD’de enflasyon, pandamı sonrası yüksek seyrederken, Rusya’nın Ukrayna'yı işgal etmesinin ardından küresel olarak daha da yükseldi.

Ancak pompadaki akaryakıt fiyatları son haftalarda gerileyerek, Amerikan tüketicilerinin üzerindeki baskının bir kısmını almaya başladı.

The Conference Board'un son yayınladığı ankete göre, yaşanan gelişmeler Ağustos ayında tüketici güven endeksinde bir sıçramaya yol açtı.

Öte yandan, ABD işgücü piyasası hala çok güçlü ve FED ücretler arttıkça enflasyon yangınlarının körükleneceğinden korkuyor.

ABD Çalışma Bakanlığı'ndan gelen yeni veriler, Haziran ayındaki düşüşün ardından, Temmuz ayında işe alımların hafifçe toparlandığını gösterdi. Ayrıca veriler, ülkedeki her işsiz için yaklaşık iki boş pozisyonun bulunduğu anlamına geliyor.

Cuma günü FED, 20-21 Eylül politika toplantısı öncesinde istihdam raporlarını tekrar inceleyecek ve Temmuz ayındaki sürpriz yükselişin ardından işe alımların yavaşlamasını bekleyecek.

Eylül ayı politika kararının verilere bağlı olacağını söyleyen Williams, “Yıl sonuna kadar faiz oranlarını önemli ölçüde yükseltmemiz gerektiği açık. Enflasyon çok yüksek ve gerçekten odaklandığımız tek şey bu.” ifadelerini kullandı.

Ünlü ekonomist yazdı! “Dezenflasyonist süreç başlayacak”

İcra ve hacizler kaldırılıyor! Devlete maliyeti 56 milyar lira…

Kripto varlıklar neden değer kaybediyor? Bitcoin ve Ethereum kaç dolar oldu? İşte 31 Ağustos 2022 fiyatları…


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön