02 / 05 / 2024

HSBC yıl sonu dolar tahminini açıkladı!

HSBC yıl sonu dolar tahminini açıkladı!

Britanya merkezli HSBC, dolar/TL kurunun yıl sonunda geleceği seviyeyi açıkladı. Peki dolar/TL kuru yıl sonunda ne kadar olacak? Dolar yükselecek mi düşecek mi? Dolar ne olur?



Seçimlerin hemen ardından hızla yükselmeye devam eden dolar kuru 27 lira sınırında seyrediyor. Temmuz ayında çok sayıda vergide artışa gidilmesinin yarattığı enflasyon bankaların kur tahminlerinin güncellenmesine de neden oldu. Bloomberg HT'de yer alan habere göre, HSBC, dolar/TL yıl sonu dolar beklentisini açıkladı. Dolar kuru ne kadar olacak? Dolar yükselecek mi, düşecek mi? Dolar yıl sonunda ne olur? 

HSBC DOLAR BEKLENTİSİ!

HSBC müşterilerine gönderdiği analizde bu yılın sonu için dolar/TL beklentisini 27 liradan 29'a çıkardığını açıkladı. Gelecek seneki beklenti ise 32 olarak belirlendi.

Dış ticaret açığındaki genişlemeye değinen banka, enflasyondaki yukarı yönlü ivmelenmeyi vurguladı. HSBC, dış ticaretteki durumun turizm sezonunda bile cari işlemler dengesinde beklenen iyileşmenin sınırlı olabileceğini gösterdiği için TL adına risk oluşturduğunu belirtti.

Analizde güçlü turizm gelirlerinden gelen desteğin kasım ayından itibaren azalma eğiliminde olması nedeniyle bu durumun döviz açısından daha da endişe verici olduğu ifade edildi.

HSBC yıl sonu dolar tahminini açıkladı!
DOLARDA SON DURUM!

4 Ağustos 2023 dolarda son durum yatırımcılar tarafından yakından takip ediliyor. Dolar/TL kuru haftanın son işlem gününde yatırımcılar ve doalr alıp satmak isteyenler tarafından merak ediliyor. Bu kapsamda yatırımcılar ''dolar ne kadar? Bugün dolar kaç lira? Güncel dolar kuru kaç lira?'' sorularının yanıtlarını araştırıyor.

Dolar/TL kuru şu dakikalarda alış fiyatı 29,986 TL , satış fiyatı ise 27,034 liradan işlem görüyor.

HSBC yıl sonu dolar tahminini açıkladı!

ABD TARIM DIŞI İSTİHDAM VERİLERİ AÇIKLANDI!

Piyasaların gözü bugün açıklanması beklenen tarım dışı istihdam verilerine çevrilmişti. Bugün saat 15:30^'da açıklan verilere göre ABD'de tarım dışı istihdam Temmuz'da 187 bin arttı. Haziran istihdam verisi ise 209 binden 185 bine revize edildi. İşsizlik oranı yüzde 3,5’e düşerken ve ortalama saatlik ücretler yıllık yüzde 4,4 ile beklentiyi aşan güçlü artış kaydetti.

Altın için saat verildi! Yatırımcılar pusuya yattı! Herkes bu rakama hazır olsun!

Geri Dön