08 / 08 / 2024

Merkez Bankası yıl sonu enflasyon tahminini açıkladı! 

Merkez Bankası yıl sonu enflasyon tahminini açıkladı! 

Merakla beklenen Merkez Bankası yıl sonu enflasyon beklentisi az önce açıklandı. Banka, yıl sonu enflasyon tahmini değiştirmedi. 



Son dakika Merkez Bankası yıl sonu enflasyon tahminin açıkladı. Merkez Bankası, yıl sonu enflasyon tahminini yüzde 38 olarak korudu. 2025 ve 2026 yılı tahminleri ise sırasıyla yüzde 14 ve yüzde 9 seviyesinde kaldı. 

MERKEZ BANKASI YIL SONU ENFLASYON TAHMİNİ

Merkez Bankası 2024, 2025 ve 2026 yıllarına ilişkin enflasyon hedefini değiştirmedi. TCMB, Merkez Bankası, yıl sonu enflasyon tahminini yüzde 38 olarak korudu. 2025 ve 2026 tahminleri ise sırasıyla yüzde 14 ve yüzde 9 seviyesinde kaldı. Merkez Bankası Başkanı Karahan, enflasyon ve kur beklentilerinde önemli iyileşmeler yaşandığını belirtti.

Merkez Bankası yıl sonu enflasyon tahminini açıkladı! 

KİRA BEDELLERİ ÖNÜMÜZDEKİ AYLARDA DÜŞECEK!

NTV'de yer alan habere göre; Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan, dezenflasyon sürecinin öngörüldüğü gibi başladığını belirtirken, kira bedellerinin önümüzdeki aylarda düşeceğini ifade etti. 

Enflasyon ve kur beklentilerinde önemli bir iyileşme olduğunu belirten Karahan, sıkı para politikası duruşunun devam edeceğini vurguladı.

Kira yıllık enflasyonu halen yüksek seyir ile dikkat çekiyor. Öncü göstergeler bir süredir yönünü aşağı çevirdi. Göstergeler, önümüzdeki dönemde yıllık kira enflasyonunun azalacağına işaret ediyor.

FAİZ İNDİRİMİ OLACAK MI?

Faiz indirimiyla ilgili gelen bir soruya Karahan, sıkı para politikasının devam edeceğini belirterek, net bir yönlendirme yapmadı.

Karahan, dezenflasyon sürecinde büyüme rakamlarında düşüş yaşanabileceğine de vurgu yaptı. 

Merkez Bankası yıl sonu enflasyon tahminini açıkladı! 

KÜRESEL ENFLASYON DÜŞÜŞTE!

Karahan'ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle; Küresel manşet ve çekirden enflasyondaki düşüşün devam ettiği görülüyor. Gelişmiş ülkelerin genelinde daha hızlı faiz indirimi fiyatlanıyor.

Sanayi üretimi ikinci çeyrekte düştü. Üretimdeki azalış daha ılımlı oldu. Kapasite kullanımı ve PMI verileri sanayide ivme kaybını teyit ediyor.

Talepteki dengelenmenin güçlenerek devam edeceğini öngörüyoruz. Bu dengelenmenin etkisiyle cari işlemler açığında düşüş sürüyor.

KUR BEKLENTİSİ

Enflasyon ve kur beklentilerinde önemli bir iyileşme yaşandı. Son dönemdeki kredi büyüme gelişmeleri finansal koşullardaki sıkılığın dezenflasyon sürecini destekleyecek düzeyde olduğunu teyit ediyor.

Mart ayında yaptığımız ilave parasal sıkılaştırma, yurt içi ve yurt dışı yerleşiklerin Türk Lirası'na güvenini artırdı ve rezervlere olumlu yansıdı. 31 Temmuz itibarıyla TCMB taraflı swap bakiyesini sıfıra indirdik.
 

Merkez Bankası: Enflasyon kirada güçlendi! Kira enflasyonunda artış yüzde 122,33 oldu!

Doları olanların etekleri tutuşacak! Selçuk Geçer 'her an gelebilir' dedi dolarda yeni senaryoyu anlattı! Bir ilk olacak

Haziran ayı faiz kararı bu hafta belli olacak! 

Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön