29 / 04 / 2024

Son dakika! Merkez Bankası yıl sonu enflasyon tahminini açıkladı!

Son dakika! Merkez Bankası yıl sonu enflasyon tahminini açıkladı!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Şahap Kavcıoğlu, yıl sonu enflasyon tahminini revize etti. İşte detaylar…



Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Şahap Kavcıoğlu, senenin dördüncü enflasyon raporunun tanıtımı amacı ile birlikte Merkez Bankası İdare Merkezi'nde düzenlemiş olduğu bilgilendirme toplantısında, orta vadeli tahminler üretilirken başlangıç noktası olarak iktisadi görünümü esas aldıklarını açıkladı.

Başkan Kavcıoğlu, bununla birlikte yıl sonu enflasyon tahminini de açıkladı.

Kavcıoğlu, enflasyonun 2022 senesi sonunda yüzde 65,2 olarak gerçekleşeceği, 2023 senesi sonunda yüzde 22,3 ve 2024 senesi sonunda ise yüzde 8,8 seviyesine düşerek, azalış eğilimini sürdüreceğinin tahmin edildiğini bildirdi. Bir önceki enflasyon beklentisi bu sene sonu için yüzde 60,6, önümüzdeki sene sonu için yüzde 19,2 ve 2024 senesi sonu için yüzde 8,8 seviyelerindeydi.

Kavcoğlu, "Enflasyonun, yüzde 70 olasılık ile 2022 senesi sonunda yüzde 62,8 ile yüzde 67,6 aralığında (orta noktası yüzde 65,2), 2023 senesi sonunda yüzde 17,7 ile yüzde 26,9 aralığında (orta noktası yüzde 22,3) gerçekleşeceği öngörülmektedir" şeklinde konuştu.

Kavcıoğlu bununla birlikte 2022 sene sonu gıda fiyatlarının yüzde 75,0 (önceki yüzde 71,3), 2023 sene sonu gıda fiyatlarının %22,0 seviyesinde gerçekleşeceğinin öngörüldüğünü de ifadelerine ekledi.

Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu'nun açıklamalarından ise öne çıkanlar şu şekilde:

 Son dakika! Merkez Bankası yıl sonu enflasyon tahminini açıkladı!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön