28 / 04 / 2024

Son Dakika: Merkez Bankası yıl sonu enflasyon tahminini yüzde 22,3'ten yüzde 58'e çıkardı!

Son Dakika: Merkez Bankası yıl sonu enflasyon tahminini yüzde 22,3'ten yüzde 58'e çıkardı!

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, yıl sonu enflasyon tahmininin yüzde 22,3'ten yüzde 58'e artırdığını belirtti. Erkan, enflasyonun kısa vadede geçici artış göstereceğini, belirgin iyileşmeye kadar parasal sıkılaştırmayı kademeli olarak güçlendireceklerini kaydetti.



Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, yılın üçüncü enflasyon raporunu açıkladı. Yıl sonu enflasyon tahmini yüzde 22,3'ten yüzde 58'e çıkarıldı.

Erkan, enflasyonun kısa vadede geçici yükseliş göstereceğini, 2024'te düşüşü sağlayacak zemini oluşturduklarını söyledi.

Temel amaclarının fiyat istikrarı olduğuna dikkat çeken Erkan, enflasyonu kalıcı düşürmek için parasal sıkılaştırma sürecine başladıklarını ifade etti. Enflasyonda belirgin iyileşmeye kadar parasal sıkılaştırmayı gerektiği ölçüde kademeli güçlendireceklerini söyleyen Erkan, "Faiz artırımının yanı sıra seçici kredi ve miktarsal sıkılaştırma kararları aldık ve devam edeceğiz" dedi.

Son Dakika: Merkez Bankası yıl sonu enflasyon tahminini yüzde 22,3 ten yüzde 58 e çıkardı!

ENFLASYON KISA VADEDE GEÇİCİ ARTACAK

Enflasyon kısa vadede geçici yükseliş göstereceğini söyleyen Erkan, 2024 dezenflasyonun başlamasını sağlayacak zemini dikkatle oluşturuyoruz" diye belirtti.

2025 sonrası ise istikrar döneminin başlangıcı olarak gördüklerini kaydeden Erkan, bu dönemde enflasyondaki gerileme hızlanırken öngörülebilirliğin de artacağını kaydetti.

"Dezenflasyon sürecinde enflasyonun ana eğilimi ve beklentiler tutarlı şekilde iyileşmeye başlayacak" diye aktaran Erkan, "Kararlar 2024'ün ikinci çeyreğinde enflasyona yansıyacak" dedi.

İşte Erkan'ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön