28 / 04 / 2024

İcra ve hacizler kaldırılıyor! Devlete maliyeti 56 milyar lira…

İcra ve hacizler kaldırılıyor! Devlete maliyeti 56 milyar lira…

Ekim ayında yürülüğe girmesi için hazırlıkları süren çalışma kapsamında, ödeme güçlüğü içindeki dar gelirli kesim ile gençler ve çiftçilerin bazı kamu borçlarının silinmesi, icra ve hacizlerin kaldırılması öngörülüyor.



İcra ve hacizler kaldırılıyor! Devlete maliyeti 56 milyar lira…

Erken seçim tartışmalarının yaşandığı şu günlerde AK Parti ve MHP’den, “Erken seçim yok. Seçim zamanında yapılacak” açıklamaları geliyor. Her şeye rağmen hükümet başta ekonomi olmak üzere çeşitli alanlarda yasal düzenlemeler için çalışmalar yapıyor.

Dünya Gazetesi’nden Canan Sakarya’nın haberine göre, son iki haftada gündeme gelen KYK borçlarının faizinin silinmesi ve düşük gelirli vatandaşların elektrik, su gibi borçlarından kaynaklanan icra dosyalarının kaldırılmasına ilişkin iki düzenleme detorba yasada yer alacak. Bu düzenlemeler ile kamunun toplam vazgeçtiği alacak, yaklaşık 56 milyar lira.

2023 genel seçimleri yaklaşırken, seçim öncesi yapılması planlanan yasal düzenlemelerle, dar gelirlilerin, gençlerin ve çiftçilerin kamuya olan borçları veya faizlerinin affedilmesi bekleniyor.

TBMM’nin tatilden döneceği 1 Ekim tarihine kadar hazırlıkların yapılması ve gerekli düzenlemelerin bazılarının torba teklifle TBMM’ye sunulması bekleniyor. 2023 bütçe çalışmaları başlamadan Ekim ayında milyonları ilgilendiren birçok düzenlemenin hayata geçirilmesi planlanıyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön