12 / 05 / 2024

İcra ve hacizler kaldırılıyor! Devlete maliyeti 56 milyar lira…

İcra ve hacizler kaldırılıyor! Devlete maliyeti 56 milyar lira…

Ekim ayında yürülüğe girmesi için hazırlıkları süren çalışma kapsamında, ödeme güçlüğü içindeki dar gelirli kesim ile gençler ve çiftçilerin bazı kamu borçlarının silinmesi, icra ve hacizlerin kaldırılması öngörülüyor.



İcra ve hacizler kaldırılıyor! Devlete maliyeti 56 milyar lira…

26 MİLYAR DEĞERİNDE KREDİ AFFI

İlk önce TBMM’ye gelmesi beklenen düzenlemeler içinde KYK kredileri bulunuyor. Geçtiğimi 11 yıl içinde 7 kez tekrar yapılandırılan KYK kredilerinin geri ödemelerinde yeni bir adım daha atılacak.

Cumhurbaşkanı tarafından KYK öğrenim kredilerinin geri ödemelerinde enflasyon farkı veya faiz uygulaması olmaksızın sadece alınan anaparanın geri ödenmesini şeklinde açıklanan düzenleme kanunlaşacak. Cumhurbaşkanının KYK kredisi alan 3 milyon 157 bin öğrencinin bulunduğunu ve 26 milyar liralık yükün kaldırılacağını duyurmuştu. Buna ilişkin kanun düzenlemesi meclis çalışmalarının başlayacağı Ekim ayında torba yasayla kanunlaşacak.

Öğrencileri kapsayan bir diğer düzenleme de intörn hekim ve diş hekimlerine asgari ücret tutarı kadar maaş verilmesi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca bu ödemelerin gerçekleşebilmesi için gerekli kanun teklifi için Ekim ayını işaret etti. Tıp fakültelerindeki son sınıf öğrencileri, maaş ödemeleri için TBMM’den çıkacak yasayı bekliyor.

30 MİLYAR LİRALIK İCRA VE HACİZLER KALDIRILACAK

Hükümetin üzerinde çalıştığı bir diğer konu da Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati tarafından duyuruldu. Düşük gelirlilere yönelik destek paketi için de yasal düzenleme gerekiyor.

Yasalaşması öngörülen paketle yaklaşık 6 milyon düşük gelirlinin 15 Ağustos öncesine ait icra ve haciz işlemi başlatılmış 30 milyar lira tutarındaki borçları affedilecek.

Adalet, Hazine ve Maliye, Enerji ve Tabii Kaynaklar ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlıkları’nın beraber çalıştığı paketin, yeni yasama döneminin başlayacağı 1 Ekim’de TBMM’ye sunulması bekleniyor. Destek paketinin komisyon ve genel kurul süreçlerinin de hızla tamamlanarak en kısa sürede yürürlüğe konulması öngörülüyor.

Finans devine kara para aklama cezası

Halk faturalarını ödemekte zorlanırken enerji şirketleri kar etmeye devam ediyor

Resmi Gazete’de yayımlandı! 2 Eylül’de yürürlüğe girecek


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön