17 / 05 / 2024

barajlar kongresi

barajlar kongresi

2. Barajlar Kongresi İstanbul Fuar Merkezi' nde gerçekleşti. Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, betonlaşma nedeni ile kuraklığın yaşandığı iddialarına katılmadığını belirtti. Eroğlu, 'Kuraklıkla yapılar arasında irtibat kurmak doğru değil' dedi

Barajların doluluk oranları 7 Eylül 2015!

İSKİ verilerinden derlenen bilgiye göre barajlardaki mevcut su hacmi 7 Eylül 2015 tarihi itibariyle yüzde 66.72 olarak ölçüldü. İşte barajların doluluk oranları 7 Eylül 2015...

Barajların doluluk oranları Ağustos 2015!

İSKİ verilerinden derlenen bilgiye göre barajlardaki mevcut su hacmi 21 Ağustos 2015 tarihi itibariyle yüzde 71.60 olarak ölçüldü. Barajların doluluk oranları 21 Ağustos 2015...

Barajların doluluk oranları 14 Ağustos 2015!

İSKİ verilerinden derlenen bilgiye göre barajlardaki mevcut su hacmi 14 Ağustos 2015 tarihi itibariyle yüzde 73.87 olarak ölçüldü. İşte barajların doluluk oranları 14 Ağustos 2015...

İstanbul barajlarının doluluk oranı 6 Ağustos 2015!

İSKİ verilerinden derlenen bilgiye göre barajlardaki mevcut su hacmi 6 Ağustos 2015 tarihi itibariyle yüzde 76.32 olarak ölçüldü. İşte İstanbul barajlarının doluluk oranı 6 Ağustos 2015...

İstanbul barajları doluluk oranı yüzde 3,47 azaldı!

Kente su sağlayan barajlardaki su seviyesi, son 15 gündeki azalışla yüzde 80,39 oldu. İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) verilerinden derlenen bilgiye göre İstanbul barajları doluluk oranı açıklandı.

Barajlar Güneydoğu'ya zarar vermiyor!

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde terör örgütü PKK'nın saldırılarla yapımını engellemeye çalıştığı barajların doğaya zarar verdiği iddialarının gerçeği yansıtmadığı bildirildi.

İstanbul'un içme suyu barajları yüzde 87,8'e ulaştı!

İçme suyu barajlarında, İstanbul'da yüzde 87,8, Ankara'da yüzde 39,6, İzmir'de yüzde 89,7 ve Bursa'da yüzde 93,6 doluluk oranına ulaşıldı.

17. Avrupa Hazır Beton Birliği Kongresi sona erdi!

Türkiye Hazır Beton Birliği’nin düzenlediği 17. Avrupa Hazır Beton Birliği Kongresi (ERMCO) tamamlandı. 17. Avrupa Hazır Beton Birliği Kongresi 4-5 Haziran 2015 tarihleri arasında İstanbul’da gerçekleştirildi.

Avrupa Hazır Beton Birliği Kongresi sona erdi!

Bu yıl, Türkiye Hazır Beton Birliği’nin İstanbul’da ev sahipliği yaptığı 17. Avrupa Hazır Beton Birliği Kongresi (ERMCO) 400’ü aşkın katılımcıyla tamamlandı.

Hazır Beton Kongresi’ne 400 uzman temsilci katıldı!

Türkiye Hazır Beton Birliği’nin ev sahipliğinde düzenlenen Hazır Beton Birliği’nin (ERMCO) 2015 Kongresi İstanbul’da yapıldı. 4-5 Haziran 2015 tarihleri arasında İstanbul Askeri Müze’de gerçekleştirilen kongreye 400 temsilcisi katıldı.

Avrupa Hazır Beton Birliği Kongresi İstanbul'da düzenlenecek!

3'üncü Havalimanı, 3'üncü Köprü, Avrasya Tüneli gibi projeler Avrupalı çimento üreticilerini Türkiye'ye çekti. Avrupa Hazır Beton Birliği (ERMCO) 2015 Kongresi İstanbul'da düzenleme kararı aldı.

Avrupa Hazır Beton Birliği Kongresi başladı!

Avrupa Hazır Beton Birliği’nin 2015 Kongresi İstanbul’da düzenleniyor. Türkiye Hazır Beton Birliği ev sahipliğinde gerçekleştirilen kongrede hazır beton ile ilgili yenilikçi yaklaşımlar, 400 uzman ile birlikte tartışılıyor.

2. Ulusal Yapı Kongresi 3 Haziran'da başlıyor!

Mimarlar Odası Ankara Şubesi “Yapı Üretimi, kullanımı ve koruma süreçleri” konulu Yapı Kongresi düzenliyor. 3-5 Haziran tarihleri arasında Ankara’da ODTÜ Mimarlık Fakültesinde yapılacak olan kongrenin son hazırlıkları tamamlanıyor.

barajlar kongresi Haberi

barajlar kongresi

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, betonlaşma nedeniyle kuraklığın yaşandığı iddialarına katılmadığını belirterek, "Kuraklıkla yapılar arasında irtibat kurmak doğru değil. Alınabilecek bütün tedbirleri aldık. İstanbul'u susuz bırakmak istemiyoruz, susuz bırakmayız" dedi. 


Eroğlu, "Türkiye'deki Baraj ve HES Projelerinde Örnek Uygulamalar" başlığında düzenlenen 2. Barajlar Kongresi ve "Barajlar ve HES Fuarı"nın düzenlendiği İstanbul Fuar Merkezi'nde basın mensuplarının sorularını cevapladı.


"Su gibi aziz olun. Su varsa hayat var" diyerek konuşmasına başlayan Eroğlu, "Kuraklığın betonlaşmadan kaynaklandığı iddia ediliyor. Bu konuda ne diyorsunuz?" şeklindeki soru üzerine, "Bunun betonlaşmayla alakası yok. Kaldı ki buna bakarsanız bizim ormanlık alanlar artıyor. Ağaçlandırma artıyor. 3 milyar fidanı son 10 yılda toprakla buluşturduk. Yağışların bununla alakası yoktur. Daha önce yapı azken daha büyük kuraklıkları yaşadık. 1973 yılında daha az yapı...