15 / 05 / 2024

bartın ırmağı temizleme çalışmaları

bartın ırmağı temizleme çalışmaları

Bartın Irmağı'nda görülen kirlilik nedeniyle Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünce inceleme başlatıldı. Yaklaşık 15 kilometrelik bölümü kent merkezinden geçerek Karadeniz'e dökülen Bartın Irmağı, kirlilik nedeniyle siyah renge büründü...

Bartın Merkez için acele kamulaştırma kararı!

Bartın ili, Merkez ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi.

Bartın Merkez için acele kamulaştırma kararı!

Bartın ili Merkez ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Alınan acele kamulaştırma kararı bugünkü 31499 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Zonguldak, Kastamonu ve Bartın için acele kamulaştırma kararı!

Zonguldak, Kastamonu ve Bartın illeri sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Alınan kamulaştırma kararı bugünkü 31486 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Bartın Irmağı, yeni projeyle Türkiye'nin Venedik'i olacak!

Yaklaşık 15 kilometrelik bölümü kent merkezinden geçerek Karadeniz'e dökülen, çevresi orman örtüsüyle kaplı Bartın Irmağı'nın, hazırlanan projeyle hizmet sunması planlanıyor...

Bartın Karabük ve Çankırı için acele kamulaştırma kararı!

Bartın Karabük ve Çankırı'da yer alan bazı taşınmazlar için Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Kastamonu, Bartın ve Zonguldak için acele kamulaştırma kararı!

Kastamonu, Bartın ve Zonguldak'ta yer alan bazı taşınmazlar için Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Kastamonu ve Bartın için acele kamulaştırma kararı!

380 kV Kastamonu 380-Bartın OSB Enerji İletim Hattı Projesi için bazı taşınmazların kamulaştırılmasına karar verildi. Karar bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Bartın'da acele kamulaştırma yapılacak!

Bartın'da bazı gayrimenkuller Bartın OSB TM (Akçalı DM) Enerji Nakil hattının yapımı amacıyla acele kamulaştırılacak..

Bartın ve Zonguldak'ta acele kamulaştırma kararı!

Bartın ve Zonguldak'ta Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararları alındı. Kararlar, bugünkü Resmi Gazete'de yer aldı..

Elazığ ve Bartın'da enerji iletim hattı projeleri için kamulaştırma!

154 kV Elazığ 2-Maden 2-Ergani Enerji İletim Hattı Yenileme Projesi ve 154 kV Yeniçates-Bartın Enerji İletim Hattı Yenileme Projesi için acele kamulaştırma kararı alındı. İşte kararlar..

Bartın-Kozcağız 1. Merhale Projesi için acele kamulaştırma!

2016 yılı yatırım programında yer alan “Bartın-Kozcağız 1. Merhale Projesi” kapsamındaki Kozcağız Barajının yapımı amacıyla bazı taşınmazların acele kamulaştırılması hakkında karar bugünkü Resmi Gazete'de yayınlandı.

Bartın'da 241 ev turizme kazandırılacak!

Kültür ve Turizm Bakanlığının desteğiyle, tescilli 241 evin turizme kazandırılmasının planlandığı Bartın, her yıl binlerce turistin geldiği, konaklarıyla ünlü Karabük'ün Safranbolu ilçesine coğrafi yakınlığını fırsata çevirmek istiyor.

Bartın Üniversitesi'ne 5 bin kişilik yemekhane yapılıyor!

Bartın Üniversitesi Kutlubey Kampüsü’nde inşa edilen beş bin kişi kapasiteli yemekhane binası mimarisiyle göz dolduruyor. Aynı anda beş bin kişinin yararlanabileceği yemekhane binasının mimarisi modern ve geleneksel yaklaşımları birbiriyle buluşturuyor.

bartın ırmağı temizleme çalışmaları Haberi

bartın ırmağı temizleme çalışmaları


Bartın Irmağı'nda görülen kirlilik nedeniyle Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünce inceleme başlatıldı.


Yaklaşık 15 kilometrelik bölümü kent merkezinden geçerek Karadeniz'e dökülen Bartın Irmağı, kirlilik nedeniyle siyah renge büründü.


Oksijen yetersizliği nedeniyle balıkların kanalizasyon akıntısı olan bölümlerde yoğunlaştığı görülen ırmaktaki kirliliğin tespiti için Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünce inceleme başlatıldı.


Müdürlük ekiplerinin ırmak suyundan numune alınarak incelenmek üzere ilgili laboratuvara gönderdiği öğrenildi.


Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Çetin, gazetecilere yaptığı açıklamada, kent merkezinden geçen ırmağın zaman zaman siyah renge dönüştüğünü, bunun da balık ölümlerine neden olduğunu söyledi.


Acilen yaşanan olumsuzluğun engellenmesi gerektiğini belirten Çetin, "Belediye olarak maalesef bizim bir yaptırımımız yok. Durumu Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile Bartın Valiliğine bildiriyoruz. Fabrika atıklarından kaynaklandığını düşündüğümüz kirlilik, ırmakta balık ölümlerine de neden oluyor" dedi.


Orduyeri Muhtarı İbrahim Kanbur...