18 / 05 / 2024

bartın kent haberleri

bartın kent haberleri

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Arıt Çayı üzerinde Kayadibi Regülatörü ve HES Yenileme ve Rehabilitasyon Projesi planlan­maktadır.

Bartın Irmağı, yeni projeyle Türkiye'nin Venedik'i olacak!

Yaklaşık 15 kilometrelik bölümü kent merkezinden geçerek Karadeniz'e dökülen, çevresi orman örtüsüyle kaplı Bartın Irmağı'nın, hazırlanan projeyle hizmet sunması planlanıyor...

Bartın Kent Tarihi Müzesi açıldı!

Bartın Belediyesi tarafından hayata geçirilen Bartın Kent Tarihi Müzesi'nin açılışı gerçekleşti.

Bartın Kent Tarihi Müzesi 27 Ocak'ta açılacak!

Bartın Kent Tarihi Müzesi 27 Ocak 2018 tarihinde aaat:14.00’de gerçekleştirilecek olan açılış töreni ile vatandaşların hizmetine sunulacak.

Bartın Üniversitesi'nde kentsel tasarım konuşuldu!

Bartın Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü tarafından “Kent Mekânında Kamusal Alanlar ve Kent Tasarım” konulu panel düzenlendi.

Bartın-Kurucaşile yolu ulaşıma açıldı!

Bartın'da dün etkili olan şiddetli yağış sonrası kapanan Kurucaşile ilçesi ile kent merkezi arasındaki yol, ulaşıma açıldı.

Bartın İnovasyon ve Test Merkezi'nin inşaatı Mayıs'ta bitecek!

Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı'nın (BAKKA) güdümlü projeleri kapsamında inşa edilen Bartın İnovasyon ve Test Merkezi Bartın’ın sanayisine öncülük edecek. 2015 Eylül'de başlayan çalışmalar Mayıs ayında bitirilerek faaliyetlerine başlayacak.

Bartın Amasra'ya termik santral kurulacak!

Bartın'ın Amasra ilçesinde termik santral kurmayı planlayan şirketin kömür hazırlama tesisi projesinin Çevresel Etki Değerlendirmesi ( ÇED ) toplantısı yarın yapılacak.

Bartın'da 241 ev turizme kazandırılacak!

Kültür ve Turizm Bakanlığının desteğiyle, tescilli 241 evin turizme kazandırılmasının planlandığı Bartın, her yıl binlerce turistin geldiği, konaklarıyla ünlü Karabük'ün Safranbolu ilçesine coğrafi yakınlığını fırsata çevirmek istiyor.

Bartın Üniversitesi'ne 5 bin kişilik yemekhane yapılıyor!

Bartın Üniversitesi Kutlubey Kampüsü’nde inşa edilen beş bin kişi kapasiteli yemekhane binası mimarisiyle göz dolduruyor. Aynı anda beş bin kişinin yararlanabileceği yemekhane binasının mimarisi modern ve geleneksel yaklaşımları birbiriyle buluşturuyor.

Bartın Köyortası'ndaki tehlike oluşturan eski bina yıkıldı!

Bartın`da, Kılıç ailesinin oturduğu yıkılma tehlikesi bulunan 2 katlı ahşap ev, ailenin belediyenin verdiği konteynere yerleşmesinden sonra iş makinesiyle yıkıldı. Ev sahibinin bulunmadığı yıkımda polis ekipleri çevrede önlem aldı.

Bartın'a yeni OSB geliyor!

İstanbul gibi metropol bir şehre yakınlığı ile dikkat çeken Bartın, liman ve duble yolların avantajıyla yatırımcıların dikkatini çekiyor. 4. Bölgeden teşvik sunan Bartın sanayi ve turizm yatırımcılarını bekliyor.

Bartın’da, 2015 yılında 2 bin 960 konut satıldı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Zonguldak Bölge Müdürlüğü verilerine göre, Bartın’da 2015 yılında toplamda 2 bin 960 konut satışı yapıldı. 2015 yılında ülke genelindeki konut satış rakamı ise 1 milyon 289 bin 320 olarak gerçekleşti.

Bartın'da gayrimenkul yatırımı kazandırıyor!

Yıldırım Yapı Emlak Sahibi Murat Yıldırım, gayrimenkul yatırımı yapmanın tam zamanı olduğunu ifade ederek, Bartın'da ki gayrimenkul sektörünü değerlendirdi.

bartın kent haberleri Haberi

bartın kent haberleri


T.C. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI’NDAN DUYURU

İvme Grup Enerji Üretim San. ve Tic. A.Ş tarafından; Bartın İli, Merkez İlçesi, Kayadibikavlak Köyü, Arıt Çayı üzerinde Kayadibi Regülatörü ve HES Yenileme ve Rehabilitasyon Projesi planlan­maktadır. Söz konusu proje için Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) Yönetmeliği’nin 9. Maddesi gereğince aşâğıda belirtilen tarih ve saatte faaliyetle ilgili Halkı bilgilendirmek, görüş ve öne­rilerini almak için “Halkın Katılımı Toplantısı” yapılacaktır.


Toplantı Yeri:Osman’ın Yeri Düğün Salonu

Toplantı Yerinin Adresi:Kayadibiçavuş Köyü/Merkez/Bartın

Toplantı Tarihi:18.07.2013

Toplantı Saati:11:00


Proje Sahibi:İvme Grup Enerji Üretim San. ve Tic. A.Ş. 

Tel : (0 312) 395 70 00 Faks : (0 312) 395 70 05


ÇED Raporunu Hazırlayan Kuruluş:Ekonorm Çevre İ.S.G Ölçüm Hiz. Müh. Taah. San. Tic. Ltd. Şti.

 Tel : 0(312) 466 10 90 Faks : 0(312) 466 10...