16 / 05 / 2024

Bartın toprak koruma kurulu

Bartın toprak koruma kurulu

Bartın'da "Toprak Koruma Kurulu Toplantısı" yapıldı. Toplantıda Tema Vakfı ve Ziraat Mühendisleri Odası temsilciliğinden oluşan üyeler doğal sit alanlarını koruyacak imar planı hazırlanması talebinde bulundu.

Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi komisyonda!

TBMM'ye sunulan Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi kapsamında halihazırda devam etmekte olan tarımsal arazi satışında sınırdaş tarımsal arazi maliklerinin önalım hakkına ilişkin davaların reddedilmesi amaçlanıyor. 

Bartın Güzelcehisar Sahili'nin imar planı onaylandı!

Bartın Güzelcehisar Sahili'nin koruma amaçlı imar planının Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca onaylandı. Güzelcehisar Lav sütünları turizme kazandırılacak.

Bartın'a doğal sit alanlarını koruyacak imar planı geliyor!

Bartın'da "Toprak Koruma Kurulu Toplantısı" yapıldı. Toplantıda Tema Vakfı ve Ziraat Mühendisleri Odası temsilciliğinden oluşan üyeler doğal sit alanlarını koruyacak imar planı hazırlanması talebinde bulundu.

Toprak Koruma Kanunu çalışmaları mecliste konu oldu!

Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanunu kapsamında yürütülen çalışmalara ilişkin soru önergesi hazırladı. Sarıbal sorularını Gıda, Tarım Ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik'e iletti.

Bartın Kozcağız Stadı Beton Tribün ihalesi 24 Kasım’da!

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Kozcağız Stadı tribün ve soyunma odaları yapım işinin 24 Kasım’da Kozcağız Belediyesi’nde geçekleştirileceğini açıkladı.

Bartın Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi'nde sona gelindi!

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Bartın Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi inşaatının tamamlanmak üzere olduğunu belirterek, 6,5 milyon TL'ye malolan, modern bir sağlık tesisini Bartın'a kazandırdıklarını söyledi.

Bartın Kozcağız Stadı beton tribün ihalesi 24 Kasım'da!

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Kozcağız Stadı tribün ve soyunma odaları yapım işinin 24 Kasım'da Kozcağız Belediyesi'nde geçekleştirileceğini açıkladı.

Bartın Devlet Hastanesi'nin revizyon çalışmaları tamamlandı!

Bartın Devlet Hastanesi’nin dış cephesinde bir süredir devam eden revizyon çalışmaları tamamlandı. Bartın Kamu Hastaneleri Birliği’nden yapılan yazılı açıklamada, "Bartın Devlet Hastanesi ana binasının dış cephesi genel bakım, boya, ve revizyon çalışmala

Ergün Turan Bartın Üniversitesi'nin Kutlubey kampüsünü ziyaret etti!

Toplu konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Mehmet Ergün Turan, Bartın Üniversitesi’nin yapımı devam eden Kutlubey kampüsünü ziyaret ederek, çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Bartın'da eylül ayında 255 konut satıldı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Zonguldak Bölge Müdürlüğü, eylül ayına ait konut satış istatistiklerini açıkladı. Açıklanan rakamlara göre, Bartın’da, 2015 eylül ayında 255 konut satıldı.

Bartın'da Ağustos ayında 296 konut satıldı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Zonguldak Bölge Müdürlüğü, Ağustos ayına ait konut satış istatistiklerini açıkladı.Bartın’da 2015 Ağustos ayında 296 konut satışı yapıldı.

Bartın'da Ağustos'ta 296 konut satıldı!

Bartın’da 2015 Ağustos ayında 296 konut satışı yapıldı. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Zonguldak Bölge Müdürlüğü, Ağustos ayına ait konut satış istatistiklerini açıkladı.

Bartın'da atıl alabalık tesisi otele dönüştürüldü!

Bartın'ın Ulus ilçesinde atıl durumdaki alabalık tesisindeki binayı Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı'nın hibe desteğiyle otele dönüştüren Erhan ve Gülbahar Akbalık çifti, otele "Küre Dağ Evi" adını verdi.

Bartın toprak koruma kurulu Haberi

Bartın toprak koruma kurulu


Bartın'da "Toprak Koruma Kurulu Toplantısı" Valilik Çeşm-i Cihan toplantı salonunda yapıldı. 


Toprak Koruma ve Arazi Kullanım Kanunu' kapsamında Bartın Valisi Nusret Dirim'in başkanlığında yapılan toplantıya; İl Özel İdaresi, İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Defterdarlık, Bartın Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı, Tema Vakfı ve Ziraat Mühendisleri Odası temsilciliğinden oluşan kurul üyeleri katıldı. 


Kurul, Bartın İl Özel İdaresinin Bartın Merkez İlçe sınırları içerisinde bulunan  doğal sit alanlarını koruyacak imar planı hazırlanması talebi, Ulus İlçesine bağlı Doğan, Döngeller, Konak, Çubuklu ve Dibektaş Köylerinin Yerleşik alan ve civarı tespit çalışmalarına ilişkin talebinin 5403 sayılı Toprak koruma ve Arazi Kullanımı Kanununun 13. maddesi (d) bendi ile Tarım Arazilerinin Korunması ve Kullanılması ve Arazi Toplulaştırmasına İlişkin...