29 / 04 / 2024

Bartın'a doğal sit alanlarını koruyacak imar planı geliyor!

Bartın'a doğal sit alanlarını koruyacak imar planı geliyor!

Bartın'da "Toprak Koruma Kurulu Toplantısı" yapıldı. Toplantıda Tema Vakfı ve Ziraat Mühendisleri Odası temsilciliğinden oluşan üyeler doğal sit alanlarını koruyacak imar planı hazırlanması talebinde bulundu.




Bartın'da "Toprak Koruma Kurulu Toplantısı" Valilik Çeşm-i Cihan toplantı salonunda yapıldı. 


Toprak Koruma ve Arazi Kullanım Kanunu' kapsamında Bartın Valisi Nusret Dirim'in başkanlığında yapılan toplantıya; İl Özel İdaresi, İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Defterdarlık, Bartın Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı, Tema Vakfı ve Ziraat Mühendisleri Odası temsilciliğinden oluşan kurul üyeleri katıldı. 


Kurul, Bartın İl Özel İdaresinin Bartın Merkez İlçe sınırları içerisinde bulunan  doğal sit alanlarını koruyacak imar planı hazırlanması talebi, Ulus İlçesine bağlı Doğan, Döngeller, Konak, Çubuklu ve Dibektaş Köylerinin Yerleşik alan ve civarı tespit çalışmalarına ilişkin talebinin 5403 sayılı Toprak koruma ve Arazi Kullanımı Kanununun 13. maddesi (d) bendi ile Tarım Arazilerinin Korunması ve Kullanılması ve Arazi Toplulaştırmasına İlişkin Tüzüğün 8. maddesi gereğince görüşülmesi, bir sonraki toplantı tarihinin karara bağlanmasına ilişkin gündem maddelerini görüşerek karara bağladı.




İnanış Gazetesi


Geri Dön