02 / 05 / 2024

Başbakanlık Şehircilik ve Mimarlık Başmüşavirliği

Başbakanlık Şehircilik ve Mimarlık Başmüşavirliği

1994 yılında Başbakan Çiller'in danışmanı Mimar Behruz Çinici, hazırladığı çalışmalarda İstanbul'un sınırlarını doğuda Bursa ve Zonguldak'a, batıda ise Edirne'ye kadar genişletilmesini, Boğaziçi'nin 'Milli Park' haline getirilmesini önermiş.

Bakanlık, İstanbul ve Antalya’daki imarlı arazileri 565,5 milyon liraya satacak!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) 24 kentte 231 muhtelif araziyi satışa çıkardığını ilan etti. 2 turizm imarlı arazi için toplam 565 milyon 533 bin TL değer biçildi.

Boris Johnson'dan Başbakanlık konutu tadilatı açıklaması!

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Seçim Komisyonu'nun Başbakanlık konutundaki dairesinin tadilatının finansmanına ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Almanya'daki Başbakanlık binasının genişletilmesine tepki!

Almanya'da başbakanlık binasının yenilenmesi projesi tepkilere neden oldu. 25 bin 347 metrekare zemin alanına sahip bina 2027'ye kadar 50 bin metrekarelik bir alana genişletilecek.

Jens Spahn'ın 4.1 milyon Euro'luk villası Başbakanlık hayallerini suya düşürdü!

Bu yıl Merkel'den sonra boşa çıkacak Başbakanlık koltuğuna gözünü diken Alman Sağlık Bakanı Jens Spahn'ın bir dönemler yönetim kurulu üyesi olduğu bankanın kredisiyle 4.1 milyon euroluk villa satın aldığı belirlendi. 

Çankaya’daki Başbakanlık konutu 6 yıl önce 8 milyon TL'ye yenilendi, yine yenileniyor!

Başbakanlık lağvedilince Çankaya’daki Başbakanlık konutu boş kaldı. TBMM Başkanı eski Başbakanlık konutuna taşındı. Meclis Başkanlık Konutu Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay’ın oldu. 2014'te sıfırdan yaptırılan konut şimdi yeniden onarılıyor.

Kazlıçeşme Başkanlık Binası hizmete girdi!

Orijinaline sadık kalınarak restore edilen Zeytinburnu Belediyesi Başkanlık Binası ve Sanat Galerisi törenle hizmete açıldı.

Eski başbakanlık binası, Adalet Bakanlığı'na tahsis edildi

Eski başbakanlık binası, Adalet Bakanlığına tahsis edildi. Binanın bulunduğu bölgenin, "Adalet Kampüsü" olarak düzenlenmesi hedefleniyor...

Reform Taşımacılık Şehircilik ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Reform Taşımacılık Şehircilik ve Dış Ticaret Limited Şirketi Yusuf Karaman ve Refik Baran tarafından 100 bin TL sermaye ile bugün kuruldu. 

Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği Başbakanlık'ta!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, imarda bazı yeni düzenlemeleri kapsayan "Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği" Başbakanlığa gönderildi. Yönetmeliğin 1 Temmuz'da yürürlüğe girmesi bekleniyor.

Kınalı-Çanakkale Otoyolu Başbakanlık Genelgesi yayımlandı!

Kınalı-Tekirdağ-Çanakkale-Savaştepe Otoyolu, Malkara-Çanakkale (1915 Çanakkale Köprüsü Dâhil) Kesimi Projesi için Başbakanlık Genelgesi yayımlandı..

Menemen-Çandarlı Otoyolu Başbakanlık Genelgesi yayımlandı!

Menemen-Aliağa-Çandarlı Otoyolu Projesi ile ilgili alınması gereken önlemlere ilişkin 2017/10 Sayılı Başbakanlık Genelgesi, bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Başbakanlık tarafından kiralanan gayrimenkuller TBMM'de!

Başbakanlık ve Başbakan yardımcılıkları tarafından özel şahıslardan kiralanan taşınmaz ve araçlar ile bunlara ödenen kiralar TBMM'de konu oldu..

AFAD Başkanı: Az hasarlı evlerine girmesinler!

Başbakanlık Afet ve Acil Durum AFAD Başkanı Mehmet Halis Bilden, Çanakkale'de meydana gelen depremlere ilişkin, "Vatandaşlarımız kesinlikle bizden bilgi almadıkları sürece hasarlı, az hasarlı evlerine asla girmesinler." dedi.

Başbakanlık Şehircilik ve Mimarlık Başmüşavirliği Haberi

Başbakanlık Şehircilik ve Mimarlık Başmüşavirliği



İstanbul yeraltına 


Çiller'in danışmanı ünlü mimardan yeni İstanbul önerisi


Sedat Laçiner


Başbakan Çiller'in Başbakanlık bünyesinde oluşturulan Şehircilik ve Mimarlık Başmüşavirliği'nin başına getirdiği dünyaca ünlü mimar ve şehirci Behruz Çinici, üç aydır hazırlanan çalışmaları ve Çiller'e sunduğu raporları Milliyet'e açıkladı.


İstanbul'un sınırları doğuda Bursa ve Zonguldak'a, batıda Edirne'ye kadar genişletilmeli. Otoparklar, alışveriş merkezleri, bunlara ek olarak diğer yerleşim birimleri yeraltına taşınmalı. Su yollarının kullanımına ağırlık verilmeli. Boğaziçi Milli Park haline getirilmeli.




'İstanbul, yeraltına'


Başbakan'ın geniş yetkilerle donattığı danışmanı ünlü mimar ve şehirci...