18 / 05 / 2024

Basit inşaat özellikleri

Basit inşaat özellikleri

Günümüzde inşa edilen lüks inşaat projelerinin yanı sıra, köy sınırları içerisinde kalan alanlarda basit inşaatlar yapılıyor. Peki basit inşaat nedir? Basit inşaat özellikleri nelerdir? İşte yanıtı...

2020 basit inşaat maliyetleri!

Günümüzde köy sınırlarında kalan alanlarda basit inşaatlar yapılıyor. Peki basit inşaat maliyeti nasıl hesaplanıyor? İşte 2020 basit inşaat maliyetleri...

İnşaat tamamlama konut kredisi özellikleri!

Ziraat Bankası konut inşaatını tamamlarken finansman ihtiyacı duyan vatandaşlara uzun vade ve düşük faiz oranlarıyla inşaat tamamlama konut kredisi kullandırıyor...

Basit inşaat maliyeti 2019!

Basit inşaat, köy sınırları içerisinde kalan alanlarda yapılan inşaatlar oluyor. Peki, basit inşaat maliyeti 2019 ne kadar?

Gecekondu inşaat maliyeti 2018!

Derme çatma olarak yapılan niteliksiz yapılar olan gecekondular, 3. sınıf ve basit inşaat kategorisinde inşa edilebiliyor. Peki, 3. sınıf ve basit inşaatta gecekondu inşaat maliyeti 2018 ne kadar?

Basit inşaat maliyeti 2018!

Genelde köy sınırları içerisinde kalan alanlarda yapılan inşaatlar olarak karşımıza çıkan basit inşaatın 2018 yılı maliyet bedelleri belli oldu. İşte basit inşaat maliyeti 2018..

3.sınıf inşaat maliyetleri 2018!

İnşaat sınıfları, lüks inşaat, 1. sınıf inşaat, 2. sınıf inşaat, 3. sınıf inşaat ve basit inşaat olarak tespit ediliyor. Peki 3.sınıf inşaat maliyetleri 2018 ne kadar? diyorsanız işte yanıtı...

Basit inşaat maliyeti 2017!

Köy sınırları içerisinde kalan alanlarda basit inşaatlar yapılıyor. Bu tür inşaatların metrekare bedelleri de diğer inşaat türlerine göre düşük oluyor. İşte basit inşaat maliyeti 2017..

3. sınıf inşaat maliyeti 2017!

Bina inşaat türlerinden olan 3. sınıf inşaata kerpiç ve diğer Basit binalar hariç bina türleri dahil edilebiliyor. Bu inşaat maliyet bedelleri her sene Maliye Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca belirleniyor.

Ahşap bina inşaat maliyeti 2016!

Ahşap binalar, her inşaat kategorisinde inşa edilebiliyor. Peki, lüks inşaattan basit inşaata ahşap bina inşaat maliyetleri nelerdir? Ahşap bina inşaat maliyeti 2016 ne kadar?

Taş bina inşaat maliyeti 2016!

Taş duvarlı binalar 3. sınıf ve basit inşaat sınıflarında olup; Basit inşaatlar köy sınırları içerisinde kalan alanlarda yapılıyor. Peki, taş bina inşaat maliyeti 2016 nedir?

2. sınıf inşaat nedir?

Bina inşaat sınıfları, lüks inşaat, 1. sınıf inşaat, 2. sınıf inşaat, 3. sınıf inşaat ve basit inşaat olmak üzere beş farklı kategoride toplanıyor. Peki, 2. sınıf inşaat nedir?

1. sınıf inşaat nedir?

Bir arsa üzerinde inşa edilen yapılar, inşaatta kullanılan malzemelerin kalitesine göre bir sınıfa dahil ediliyor. Peki, 1. sınıf inşaat nedir? 1. sınıf inşaat özellikleri nelerdir?

İnşaat tamamlama kredisi nedir?

Bir arsa üzerinde inşa edilmeye başlanan ancak yarıda kalan yapı inşaatları için bankalar kredi veriyor. Peki, verilen bu inşaat tamamlama kredisi nedir? İnşaat tamamlama kredisi koşulları ve özellikleri nelerdir?

Basit inşaat özellikleri Haberi

Basit inşaat özellikleri

Basit inşaat nedir?

Günümüzde inşa edilen lüks inşaat projelerinin yanı sıra, köy sınırları içerisinde kalan alanlarda basit inşaatlar yapılıyor.


15.12.1982 Tarih ve 17899 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmelik kapsamında basit inşaatın sahip olması gereken özellikler şu şekilde açıklanıyor:


Basit inşaat özellikleri..

1. Dış duvarlar: Sıvasız veya çamur sıvalı.

2. Çatı örtüsü: Basit ahşap, saz ve benzeri.

3. Tavan: Çeşitli basit malzeme ile gayrifenni kaplama.

4. İç duvarlar: Çamur sıva ve badana.

5. Taban (Döşeme): Toprak, çok basit tahta ve diğer gayri fenni malzeme kaplamalı.

6. Merpenler: Basit tahta veya taş basamak, korkuluksuz

7. Pencereler: Basit tahta çerçeveli ve basit camlı ve gayri fenni malzemeli.

8. Kapılar: Gayri fenni malzemeli.

9. Banyo ve WC: Basit WC’li ve yıkanma yeri.

10. Isıtma: Ocaklı veya sobalı.


Basit tamir ve tadil nedir?

Yapılarda, bağımsız bölüm içerisinde kalan ve...