07 / 05 / 2024

Bathonea Arkeopark projesi nerede inşa edilecek

Bathonea Arkeopark projesi nerede inşa edilecek

Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli, ‘’Bütün yollar Avcılar’dan Geçer’’ sempozyumun kapanış konuşmasında İstanbullulara nefes aldıracak yeni Bathonea Arkeopark projesinin müjdesini verdi.

Ankara’daki Roma Tiyatrosu restore ediliyor!

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından Roma Tiyatrosu ve Arkeopark Projesi hayata geçiriliyor. Projenin 2021’de tamamlanması planlanıyor. Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanı Bekir Ödemiş ise proje hakkında açıklamalarda bulundu.

İstanbul'a Bathonea Arkeopark geliyor!

Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli, ‘’Bütün yollar Avcılar’dan Geçer’’ sempozyumun kapanış konuşmasında İstanbullulara nefes aldıracak yeni Bathonea Arkeopark projesinin müjdesini verdi.

Hisar Arkeopark Projesi için kamulaştırma!

Bursa'nın kurulduğu Hisar bölgesindeki arkeolojik kazılar kapsamında devam eden Hisar Arkeopark Projesi için 3 ve 15 bina kamulaştırıldı.

Çorum Hitit Barajı'na 22 milyon TL'ye arkeopark yapılacak!

Anadolu'nun en eski barajı olarak değerlendirilen Çorum'daki Hitit Barajı'nın koruma altına alınması ve turizme kazandırılması için rekreasyon projesi hazırlandı. DSİ Genel Müdürlüğünce hazırlanan 22 milyon liralık arkeopark ile rekreasyon projesiyle Çorum'un turizm merkezi olması sağlanacak.

Hatay kentsel dönüşümde son durum!

Antakya Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, ilçedeki kentsel dönüşüm ve Arkeopark projesi hakkında bilgi verdi. Savaş ''Türkiye'de kentsel dönüşüm ile kutu gibi evler yapılıyor ve kentsel dönüşüm değil de rantsal dönüşümler yapılıyor'' dedi.

Kalehöyük Arkeopark Projesi'nin temeli atıldı!

Kırşehir Belediyesinin kent merkezindeki Kalehöyük mevkisinde bulunan arkeolojik kazı alanına yapacağı Arkeopark Projesinin temeli atma töreni gerçekleştirildi.

Arkeopark Projesi Kırşehir’de hayata geçiyor!

Kırşehir Belediyesi tarafından başlatılan Arkeopark Projesi için Kalehöyük’de temel atma töreni düzenlendi. Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, bölgenin kültürel anlamda cazibe merkezi haline getirileceğini söyledi.

Yenikapı Arkeopark projesi 5 karede!

Marmaray projesi için Yenikapı'da yapılan arkeolojik kurtarma çalışmalarının yapıldığı alanda Arkeopark projesi hayata geçirilecek. 60 bin metrekare alana yayılan kazı çalışmalarında bir çok arkeolojik kalıntı bulunmuştu...

Arkeopark için uluslararası davet açıldı!

Yenikapı Transfer Merkezi'nde yapılacak arkeopark projesi için uluslararası davet açıldı. Arkeopark'ta Marmaray kapsamındaki kazılarda çıkan eserler sergilenecek

Samsun Towers Projesi´nde 55 bin TL´ye 110 m² 3+1!

Samsun Towers Projesi´nde alanları 110 metrekare 3+1 konutlar 55 bin TL´ye satılıyor

Bostancı Sahil Projesi'nde 850 bin TL'ye! Hemen teslim!

Bostancı Sahil Projesi'nde konut teslimleri hemen yapılıyor

Ağaoğlu'ndan 2 yeni otel projesi!

"Business Otel" ihtiyacından yola çıkılarak hayata geçirilen Ağaoğlu My City Hotel'in ardından Ağaoğlu'ndan iki yeni otel projesi daha hayata geçiyor

TOKİ, finans merkezi projesi için yeni plan yaptı

İmar planına yönelik yürütmeyi durdurma kararı verilen Ataşehir'deki finans merkezi projesi için TOKİ yeni plan yaptı

Bathonea Arkeopark projesi nerede inşa edilecek Haberi

Bathonea Arkeopark projesi nerede inşa edilecek

Avcılar Belediyesi’nin ev sahipliğini yaptığı "Bütün Yollar Avcılar'dan Geçer" konulu 'Uluslararası Avcılar Sempozyumu' gerçekleşti. Avcılar Belediyesi'nde yer alan habere göre, Avcılar’ın geçmişi, bugünü ve yarını, tarihi ve medeniyeti, demografik durumu, arkeolojik yapısı, yeraltı zenginlikleri ve birçok özelliğinin konu edildiği sempozyum, ilçenin kültürel zenginliği açısından birçok konuya ışık tutacak olması bakımından çok önemli olarak görülüyor. 

Çok sayıda yerli ve yabancı bilim insanının katılım gösterdiği sempozyum 2 gün boyunca devam etti. Avcılar Kaymakamı Hulusi Doğan, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Sekreteri Mehmet Akif Hamzaçebi, Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Öztürk Yılmaz sempozyum açılışında yer aldı. Ayrıca Siyasi Parti Temsilcileri, Sivil Toplum Kuruluşları, Dernekler, Yerel ve Ulusal Basından katılımcılar oldu. Birçok misafirin eşliğinde sergi açılışı ile başlayan sempozyum büyük  ilgi gördü. Birinci oturum Prof. Dr....