16 / 05 / 2024

Batı Akdeniz doğaltaşı kullanımı

Batı Akdeniz doğaltaşı kullanımı

Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği Maden Komitesi Başkanı Akın: - "Yurt dışında başta oteller ve alışveriş merkezleri olmak üzere, rezidanslarda, devlet binalarında bölgemizin işlenmiş doğaltaş çeşitleri kullanılıyor"

Meteoroloji çok sayıda il için kuvvetli kar yağışı uyarısı yaptı...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan hava durumu raporuna göre, 3 il için sarı kodlu uyarı yapılırken Batı Akdeniz'in Toroslar mevkiinde ve Doğu Anadolu'nun kuzeyinde karla karışık yağmur ve kuvvetli kar yağışı beklendiği açıklandı. İşte illere göre hava durumu ve ayrıntılar...

Ankara ve İstanbul'da bugün sağanak yağışlı hava nasıl olacak? Meteoroloji uyarıyor!

Meteoroloji'nin güncel verilerine göre, bugün Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde yağışlı hava koşulları bekleniyor. Marmara'nın kuzey ve doğusu, İç Ege, Batı Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu, Orta Karadeniz ve Doğu Karadeniz kıyılarında yerel olarak sağanak yağışlar görüleceği tahmin ediliyor.

Batı Akdeniz'in ihracatında lider ülke Rusya oldu!

Yaş sebze meyveden demir ve demir dışı metallere, kimyadan madencilik ürünlerine, tekstilden toprak sanayiye kadar birçok sektörde üretim gerçekleştiren Batı Akdeniz Bölgesi'ndeki ihracatçıların en büyük pazarını Rusya oluşturuyor.

Meteorolojiden yoğun yağış uyarısı!

Marmara'nın doğusundan Batı Karadeniz'e, İç Ege ve İç Anadolu'dan Batı Akdeniz'e ve Adana'ya kadar geniş bir bölgede kuvvetli yağışlar bekleniyor.

Prof. Dr. Naci Görür'den son dakika açıklaması: Depremler doğudan batıya göç ediyor! 

Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Muğla'da meydana gelen depremlerle ilgili konuştu. Görür, depremlerin doğudan batıya doğru göç ettiğine vurgu yaptı. 

EPDK’dan doğal gaz satış tarifesi kararı! 1 Kasım tarihi ile…

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), içlerinde Akmercan Adıyaman Doğal Gaz Dağıtım Sanayi ve Ticaret AŞ, Akmercan Batıkar Doğal Gaz Dağıtım Sanayi ve Ticaret AŞ’nin de bulunduğu 11 doğal gaz dağıtım şirketinin üçüncü tarife uygulama dönemine ilişkin perakende satış tarifelerinin revize edilmesin

Batı Akdeniz’den ihracat rekoru

Antalya, Isparta ve Burdur'u içine alan Batı Akdeniz'de yılın sekiz ayında gerçekleşen ihracat rakamı geçen senenin aynı dönemine göre % 5, 14 artış ile 1 milyar 740 milyon dolara ulaştı.

Saadet Doğaltaş İnşaat Limited Şirketi kuruldu!

Saadet Doğaltaş İnşaat Limited Şirketi Avcılar'da 500 bin TL sermaye bedeli ile İrfan Allahverdi tarafından kuruldu.

Batı Akdeniz mermerine Çin ve ABD ilgisi!

Antalya, Isparta ve Burdur'un da yer aldığı Batı Akdeniz bölgesinden maden ve metaller sektöründe geçtiğimiz yıl 500 milyon dolara yakın ihracat yapıldı.

Batı Akdeniz'de konut satışları yüzde 52 arttı!

TÜİK verilerine göre; Batı Akdeniz Bölgesi'nde bulunan Antalya, Isparta ve Burdur'da ağustos ayında toplam 5 bin 755 konut satıldı.

Batı Akdeniz Enstitüsü'nün arazisinin vakfa tahsis edilmesi mecliste!

Batı Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsüne ait bir arazinin bir vakfa tahsis edilmesi TBMM gündemine taşındı. CHP'li Arı, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Asır Mozaik Karo Ve Doğaltaş İnşaat Taahhüt Sanayi Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Asır Mozaik Karo Ve Doğaltaş İnşaat Taahhüt Sanayi Ve Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Beykoz'da 10 bin TL sermaye bedeli ile Resul Cengiz ve Nurşen Akkurt ortaklığında kuruldu. 

Stoneland Doğaltaş Yapı Malzemeleri ve Mimarlık Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Stoneland Doğaltaş Yapı Malzemeleri ve Mimarlık Sanayi Ticaret Limited Şirketi 15 bin TL sermaye ile bugün Şenal Kaya tarafından kuruldu. 

Batı Akdeniz doğaltaşı kullanımı Haberi

Batı Akdeniz doğaltaşı kullanımı

Batı Akdeniz'den çıkartılan ve yine Batı Akdeniz'deki fabrikalarda işlenen doğaltaşlar, uluslararası projelerin vazgeçilmezi oldu. Asya'dan Avrupa'ya, Arap Yarımadası'ndan Amerika'ya kadar birçok mega inşaat projesinde bölgenin işlenmiş doğaltaşı kullanıdığı kaydedildi.


Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği'nden yapılan açıklamada, Avrupa'nın doğaltaş rezervleri tükenmeye başladığını bu nedenle doğaltaş rezervine sahip olan Türkiye'ye inşaat sektörünün yöneldiği belirtildi. Kaliteli ve farklı desenlerdeki doğaltaş çeşitleri ile dikkatleri üzerine çeken Türkiye, sektörün marka ülkelerinden oldu. Antalya, Burdur ve Isparta illerini kapsayan Batı Akdeniz ise kaliteli doğaltaş çeşitleriyle uluslararası mega projelerde yer almaya başladı.


Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği (BAİB) Maden Komitesi Başkanı Ercan Akın, Batı Akdeniz doğaltaş sektörünün adını ilk etapta ham blok üretimi ve ihracatı yaparak duyurduğunu kaydetti. Ardından Antalya, Burdur ve Isparta illerine kurulan fabrikalarla ham blokların işlenip, mamul...