17 / 07 / 2024

batı çevre yolundaki tarım arazisi

batı çevre yolundaki tarım arazisi

BATI Çevre Yolu'nda 1800 metre için 250 hektar tarım arazisine yönelik imar planı tadilatına meslek odaları yürütmeyi durdurma ve iptal davası açtı.

TOKİ Şanlıurfa Eyyübiye 2. Etap ne zaman teslim edilecek? TOKİ Şanlıurfa Eyyübiye Batıkent Mahallesi teslim tarihi!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından hayata geçirilen TOKİ Şanlıurfa Eyyübiye 2. Etap projesinin teslim tarihi açıklandı. Peki TOKİ Şanlıurfa Eyyübiye 2. Etap ne zaman teslim edilecek? TOKİ Şanlıurfa Eyyübiye Batıkent Mahallesi teslim tarihi...

TOKİ Kayabaşı Batı Bölgesi projeleri için düğmeye bastı!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Kayabaşı Batı Bölgesi projeleri için düğmeye bastı...

İnegöl çevre yolunda son düğüm de çözüldü!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Bursa Büyükşehir Belediyesi, İnegöl çevre yolundaki son düğümü de çözdü.

Pendik Batı Mahallesi riskli alan imar planları yeniden onaylandı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Batı Mahallesi Riskli Alanı Nazım ve Uygulama İmar Planlarını kabul etti. Planlar, 23 Şubat tarihinden itibaren 1 ay süreyle İl Müdürlüğünde askıya çıkarıldı.

Antalya'da Batı Çevre Yolu 11 Şubat'ta açılacak!

Antalya'da Batı Çevre Yolu açılıyor. Şehir içi trafiği büyük oranda rahatlatması beklenen yolun tamamlanan ikinci kısmı da 11 Şubat'ta hizmete açılacak.

Aydın çevre yolunda sona gelindi!

AK Parti Aydın İl Başkanı Ömer Özmen, çevre yolundaki çalışmalarda sona gelindiğini belirterek "Ekim ayında hizmet vermeye başlayacak olan çevre yoluyla kent trafiği rahatlayacak" dedi

Antalya Batı Çevre Yolu projesine ilişkin soru önergesi hazırlandı!

Antalya Milletvekili Devrim Kök, Antalya Batı Çevre Yolu projesinin bitirilememesine ilişkin soru önergesi hazırladı. Kök, sorularının Ulaştırma, Denizcilik Ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan tarafından yanıtlandırılmasını talep etti.

Batman Güney Raman'daki atletizm pistinde çimlendirme yapıldı!

Yaklaşık 70 milyon TL’ye mal olan Güney Raman çevre yolundaki spor kompleksi içinde yer alan atletizm pistinin çimlendirme çalışmaları tamamlandı.

Batman-Siirt yolu köprülü kavşak çalışmaları 700 günde tamamlanacak!

Yapımını Arslanlar Mühendislik firmasının üstlendiği Batman-Siirt çevre yolundaki köprülü kavşak, 700 günde tamamlanacak.

Antalya Kuzey Batı Çevre Yolu'na hızlı tren ağı eklendi!

Antalya’nın çevre yolu ağının önemli bir kısmı olan Kuzey Batı Çevre Yolu’na hızlı tren güzergâhı işlenmesi için yapılan imar planı revize edildi.

Emlak Konut GYO Batışehir Projesi Kısmi Geçici Kabulü onaylandı!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş., İstanbul Sultangazi Batışehir Projesi'nin altyapı ve çevre düzenleme işlerinin kısmi geçici kabul tutanağının onaylandığını Kamuyu Aydınlatma Platformu'na bildirdi.

Antalya'da imara açılan tarım arazilerinin fiyatları uçtu!

Antalya'da yapımı yılan hikayesine dönen Batı Çevre Yolu için imar planı tadilatı ile yaklaşık 400 hektar tarım alanının imara açılmasıyla birlikte verimli tarım arazileri ve portakal bahçelerinin bulunduğu Çakırlarda araziler kapanın elinde kalıyor.

Pendik Batı Mahallesi imar planı onaylandı!

Pendik'in Batı Mahallesi'nde kentsel dönüşüm öngören imar planı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylandı. Olgu Kundakçı İstanbul Pendik'in Batı Mahallesi'nde yapılmak istenen 'kentsel dönüşüm' mahallelide endişe yarattı.

batı çevre yolundaki tarım arazisi Haberi

batı çevre yolundaki tarım arazisi

Antalya gündeminde 15 yıla yakın süredir tartışılan Batı Çevre Yolu'nda Büyükşehir Belediyesi'nin 1800 metrelik yol için 250 hektar alandaki imar planı tadilatı uygulamasının ardından yaşanan bu ikinci olay, meslek odalarının büyük tepkisini çekti. Ziraat Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı Vahap Tuncer ve Şehir Plancıları Odası Antalya Şube Başkanı Haşim Dikencik, Kepez Belediyesi'nin başvurusu üzerine Toprak Koruma Kurulu tarafından alınan kararı açıkladı.


TAMAMI TARIM ARAZİSİ

Kepez Belediyesi'nin 15 Mart 2015 tarihinde Toprak Koruma Kurulu'na başvurduğunu belirten Vahap Tuncer, 524,4 dekar sulu mutlak tarım arazisi, 543,9 dekar dikili kuru tarım arazisi ve 615,1 dekar marjinal sulu tarım arazisi olmak üzere toplam 1865,4 dekar tarım alanının tarım dışı amaçla kullanılmasının talep edildiğini söyledi. Başvuruda Duraliler Mahallesi'ndeki bu alanın kentin bitişiğinde planlı alanlara birleşik ve...