02 / 05 / 2024

batı şeriadaki yahudi yerleşim birimleri

batı şeriadaki yahudi yerleşim birimleri

İsrail parlamentosu Knesset, Batı Şeria'daki Yahudi yerleşim birimlerini meşrulaştıracak yasa tasarısını onayladı.

ABD'den İsrail açıklaması: Yahudi yerleşim birimleri endişe verici!

ABD yönetimi, İsrail'in Batı Şeria'da 250’den fazla Yahudi yerleşim birimi inşa etme kararının iki devletli çözüme tehdit oluşturduğunu, daha önce inşa edilmiş yerlere yasal statü veren geriye dönük kararların da özellikle rahatsızlık ve endişe verici olduğunu bildirdi.

İsrail, Batı Şeria'da 3 binden fazla konut inşasına onay verdi!

İsrail yönetimi, Batı Şeria'daki Yahudi yerleşim birimlerine toplamda 3 bin 144 yeni konut yapılmasını onayladı.

İsrail Batı Şeria'da yasa dışı 2 bin 200 yeni konut inşasını onaylamayı hedefliyor!

İşgal altında olan Batı Şeria'da Yahudi yerleşimciler tarafından inşa edilen  2 bin 200 yeni konutun inşası İsrail tarafından onaylanacak. 

Hamas'tan, İsrail'in Yahudi yerleşim planlarına karşı direniş çağrısı!

Hamas'ın resmi sözcüsü Abdullatif el-Kanu, İsrail'in Batı Şeria'da bulunan Yahudi yerleşim planlarına karşı direniş çağrısı yaptı.

Ürdün'den İsrail'in Batı Şeria'da yeni konut inşa etme kararına tepki!

Ürdün Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in Batı Şeria'da bulunan Yahudi yerleşimciler için yeni konut hayata geçirme kararına tepki verdi.

Batı Şeria'daki yasa dışı Yahudi yerleşim birimlerine 31 yeni bina inşa edilecek!

Batı Şeria'daki yasa dışı Yahudi yerleşim birimlerine toplamda 31 yeni bina hayata geçirilmesi için onay verildi.

Batı Şeria’da Yahudi yerleşim birimi inşasına protesto!

Batı Şeria’nın Nablus şehrinde yaşayan Filistinliler, yapımı devam eden Yahudi yerleşim birimlerine karşı yeni bir protesto düzenledi.

Batı Şeria'da Filistinlilere inşaat izni verilmiyor!

İşgal altındaki Batı Şeria'nın güneyinde bulunan Beytullahim kentinde Yahudi yerleşimcilerle yan yana yaşayan Filistinliler, yerleşimci tehdidi altında hayatlarını devam ettiriyor. 

Ulusal Yahudi Fonu'nun Batı Şeria'daki Filistin topraklarını alma kararına tepki!

Ulusal Yahudi Fonu'nun işgal altındaki Batı Şeria'da Filistin topraklarını satın alma kararı, İsrail içindeki ve dışındaki Yahudi çevrelerindeki destekçiler ve muhalifler arasında çeşitli tepkilere neden oldu. 

Ulusal Yahudi Fonu, Yahudi yerleşimlerini genişletmek için Batı Şeria'da toprak mı alacak?

Yasa dışı Yahudi yerleşim birimlerini genişletmek için Ulusal Yahudi Fonu'nun sadece Batı Şeria'nın "C bölgesindeki" Filistinlilere ait özel arazileri satın alacağı öne sürüldü.

2020'de 80 ülkeden 20 bini aşkın Yahudi İsrail’e taşındı!

2020’de salgına rağmen 80 ülkeden 20 bini aşkın Yahudi İsrail’e taşındı. İsrail yeni gelenlere vatandaşlık verip, Doğu Kudüs ve Batı Şeria’da Filistin topraklarında yapılan evlere yerleştiriyor.

Filistin yönetimi, İsrail’in yasa dışı Yahudi yerleşim birimlerini genişletme planını kınadı!

Filistin yönetimi, İsrail hükümetinin işgal altında olan Batı Şeria ile Doğu Kudüs’teki Yahudi yerleşim birimlerine konut inşa planını kınadı.

Muhammed Iştiyye'den Batı Şeria konut inşası açıklaması!

Filistin Başbakanı Muhammed Iştiyye, İsrail’in Batı Şeria’da Yahudi yerleşimciler için 780 yeni konut inşa projesiyle ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Mısır İsrail'in yasa dışı Yahudi yerleşim birimlerinde 780 yeni konuta onay vermesini kınadı!

Mısır, İsrail'in işgal altında olan Batı Şeria'daki yasa dışı Yahudi yerleşim birimlerinde 780 yeni konut inşa etme kararına tepki verdi.

batı şeriadaki yahudi yerleşim birimleri Haberi

batı şeriadaki yahudi yerleşim birimleri

İsrail parlamentosu Knesset, Batı Şeria'daki Yahudi yerleşim birimlerini meşrulaştıracak yasa tasarısını onayladı.


Yahudi yerleşim birimlerinin meşrulaştırılmasına ilişkin yasa tasarısı Knesset Genel Kurulunda gerçekleştirilen ilk oturumda oylamaya sunuldu. Daha önce Amona Yahudi gibi illegal yerleşim birimlerinin boşaltılmasını öngören kanun metninde değişiklik yapılmasının ardından Genel Kurula sunulan tasarısı, ilk oturumda 49 oya karşı 59 oyla kabul edildi.


İsrail parlamentosu iç tüzüğüne göre yasa tasarısının kanunlaşması için üç farklı oturumda oylamaya sunulması ve oy çokluğuyla kabul edilmesi gerekiyor.


İsrail hükümeti, İsrail Yüksek Mahkemesinin Amona Yahudi'nin boşaltılmasına ilişkin verdiği kararın ardından mahkemeden söz konusu yerleşim biriminde yaşayan Yahudileri başka bir yere taşımak için 30 günlük süre istemişti.


Hükümet, kararın uygulanmasını engellemek için Knesset'ten Yahudi yerleşim birimlerini meşrulaştıracak bir kanun yasa tasarısı geçirmeyi planlıyordu ancak son günlerde yapılan...