06 / 05 / 2024

batık konut

batık konut

Maket üzerinden satılan konut sitelerinde, proje bitmeden yapılan kaynak aktarımının riskli olduğunu belirten İbrahim Ekşi, bu tür sıkıntıların bütün konut satışlarını kötü etkileyeceğini söyledi.

Batık konut kredisi oranları arttı!

Haziran ayı itibarıyla son 1 senede toplam batık bireysel kredi borcu oranı yüzde 18.6 oranında arttı. Bu artış konutta yüzde 49.1, taşıtta ise yüzde 14.4 oldu.

Konut kredilerinin batık oranı yüzde 1'in altında!

Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak, TSPB'nin 20. Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı’nda açıklamalarda bulundu. Albayrak, ''Ülkemizde konut kredilerinin batık oranı yüzde 1'in çok altında'' diye konuştu.

Excellence Koşuyolu Evleri satılık konut fiyatları!

Excellence Koşuyolu Evleri satılık konut fiyatları 1 milyon 300 bin TL'den başlıyor. Proje İstanbul Anadolu Yakası Koşuyolu projesinde daire ve dükkanlara yer veriliyor...

Fuzul Tem Avrasya satılık konut fiyatları!

Fuzul Tem Avrasya satılık konut fiyatları 450 bin TL'den başlıyor. Kentsel dönüşüm projesi kapsamında yükselen proje altı bloktan oluşuyor...

Günlük konut kiralamalarında banka zorunluluğu başladı!

Geçtiğimiz Haziran ayında Resmi Gazete'de yayımlanan tebliğ ile günlük konut kiralamalarına gelen banka zorunluluğu bugün başladı..

Günlük konut kiralamalarında banka dönemi yarın başlıyor!

9 Haziran'da Resmi Gazete'de yayımlanan Tebliğ ile günlük konut kiralamalarına banka zorunluluğu gelmişti. Söz konusu uygulama yarın itibariyle yürürlüğe giriyor..

Günlük konut kiralamalarına banka zorunluluğu!

Bugünkü Resmi Gazete'de yer alan tebliğ ile günlük konut kiralamalarına banka zorunluluğu geldi. Uygulama 1 Temmuz'da yürürlüğe girecek..

Nevadium Batıkent konut fiyat listesi!

Nevadium Batıkent projesinde daire teslimleri 2018 yılının sonunda yapılacak. Nevadium Batıkent konut fiyat listesi 180 bin TL'den başlangıç gösteriyor...

Evora Denizli Evleri satılık konut fiyatları!

Teknik Yapı Evora Denizli projesi projesinde satılık konut fiyatları 224 bin 500 TL'den başlıyor. Projede teslimler 2018 yılında yapılacak...

Yazlık konut arayışı Mart’ta yüzde 12 arttı!

Emlakjet.com Nisan ayı verileri açıklandı. Verilere göre, en çok yazlık ev arandı. Yazlık konut arayışı, Mart’a göre yüzde 12 arttı.

Emlak Bankası'nın hedefi büyük konut projeleri!

2001 yılında bankacılık işlemleri yapma ve mevduat kabul etme yetkisi kaldırılarak tasfiyesine kararı verilen Emlak Bankası tasfiyeden çıkarılacak. Emlak Bankası'nın hedefi büyük konut projeleri...

DAP Yapı çadırda 606 milyon liralık konut sattı!

Dap Yapı İndirim Çadırı'nda 10 günde 606 milyon liralık konut sattı. Dap Yapı yılın ilk çeyreğinde 700 milyon lira satış yaptı.

Bankalarda batık riski Hazine'ye yıkılıyor!

Kredisini ödeyememe ihtimali olan şirketler için Kredi Garanti Fonu (KGF) bankalar için müşteri ayıklama fırsatına dönüştü. Riskli kişilerin, KGF kredisi verdiği, bu yolla batık riskini Hazine'ye yıktığı bildirildi.

batık konut Haberi

batık konut

Hektaş Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Ekşi, maket üzerinden satışı yapılan projelerlerde elde edilen gelirin, proje bitmeden başka bir projeye aktarılmaması gerektiğini belirterek 'Böyle bir aktarım olduğu zaman projenin tamamlanması konusunda mutlaka sıkıntı olur. Bir sıkıntı olduğu zaman satıştaki bütün projelere yansır' dedi.

Türkiye'de her zaman, yükselen sektörlere diğer sektörlerden geçişler olabileceğini belirten İbrahim Ekşi, buna karşı olmadığını ancak bu firmaların başladıkları projeleri sorunsuz bitirmek zorunda olduğunu kaydetti. İbrahim Ekşi, şunları söyledi:

'Çok proje yapan riske giriyor'

'Biz herkesin kazanmasını istiyoruz ama kimsenin de mağdur olmasını istemiyoruz. Bu yüzden bütün firmalar aldıkları projeleri sorunsuz bitirmeliler. Bunun için de bu konutlar maket üzerinden satılırken alınan paralar, mutlaka bu projeye harcanmalı, sözkonusu proje bitmeden elde edilen kaynak başka bir...