04 / 05 / 2024

Batman Gercüş cezaevi ne olacak

Batman Gercüş cezaevi ne olacak

Batman'ın Gercüş ilçesinde 10 yıl önce kapatıldıktan sonra yıkılan cezaevinin yerine MEB tarafından 16 derslikli imam hatip lisesi inşa ediliyor.

10 soruda TOKİ Batman Gercüş Projesi!

TOKİ 250 bin konut projeleri kapsamı bütününde Batman’da 1.750 konut inşa edilecek. Peki, TOKİ Batman Gercüş Projesi’nde kaç konut yapılacak ve nasıl başvurulacak?

Batman'da inşaat işçileri elektrik akımına kapıldı: 1 ölü, 1 ağır yaralı!

Batman Gercüş'Te inşaat işçilerinin elektrik akımına kapılması sonucu bir kişi öldü, bir kişi ağır yaralandı.

Batman'da arazi kavgası: 9 yaralı!

Batman'ın Gercüş ilçesinde arazi anlaşmazlığı nedeniyle akrabalar arasında taşlı sopalı kavga meydana geldi. Kavga sonucunda 9 kişi yaralandı.

TOKİ'den Batman Gercüş için sosyal konut talebi!

Batman Milletvekili Ziver Özdemir, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) Başkanı Ömer Bulut'u ziyaret etti. Özdemir, Gercüş ilçesine ‘sosyal konut’ yapılması için talepte bulundu.

Batman Gercüş Lojmanları yıkılıyor!

Batman'ın Gercüş İlçesindeki Belediye Lojmanları, depreme dayanıklı olmadığı ve ekonomik ömrünü doldurduğu gerekçesiyle boşaltılıp yıkılacak.

Batman Gercüş'teki cezaevinin yerine okul yapılıyor!

Batman'ın Gercüş ilçesinde 10 yıl önce kapatıldıktan sonra yıkılan cezaevinin yerine MEB tarafından 16 derslikli imam hatip lisesi inşa ediliyor.

Batman'da 2 yeni hastane inşa edilecek!

Batman’ın Sason ve Gercüş ilçelerindeki devlet hastanelerinin ihtiyacı karşılayamadığını söyleyen Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Dr. M. Hakan Pamukçu, yeni 2 hastanenin yapılacağı bilgisini verdi.

Batman Hz. Hamza Camii hizmete açıldı!

Batman'ın Kozluk ilçesinde bulunan yaklaşık 50 yıllık cezaevi yıkılarak, yerine Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'in de desteğiyle bin kişilik modern bir cami inşa edildi. Hz. Hamza Cami'sinin yapımı 580 bin liraya mal oldu.

Batman'da Gercüş-Midyat Karayolu projesi için halk toplantısı düzenlenecek!

T.C Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından Batman Hasankeyf Gercüş Midyat Yolu projesi için 27 Ocak 2015 günü saat 10:00'da halk toplantısı düzenlenecek.

Batman-Mardin yolu 50 kilometre kısalacak!

Batman'ın Gercüş ilçesinde 480 metre uzunluğunda, 60 metre yüksekliğinde ve 13 ayaktan oluşan Kantar Köprüsü, asfaltlama çalışmasıyla hizmete açıldı. Batman - Mardin yolu 50 kilometre kısalacak.

TOKİ Diyarbakır ve Batman'da stadyum inşaatlarına başlıyor!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), Diyarbakır ve Batman'da inşa edeceği stadyumlar için düzenlediği ihaleleri tamamlayarak inşaatlarına başlıyor.15 bin seyirci kapasiteli stadyumun yanında kapalı yüzme havuzu da inşa edecek...

TOKİ, Diyarbakır ve Batman'da stat inşaatlarına başlıyor!

TOKİ, Diyarbakır ve Batman stadyumlarının ihalelerini tamamlayarak inşaatlarına başlıyor. Böylece Diyarbakır, 33 bin kişi kapasitesiyle Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki en büyük statlarından birine kavuşuyor.

Batman Üniversitesi'ne gölet için uygun yer tespiti yapıldı!

8 bin dönümlük araziye sahip olan Batı Raman Kampüsü'nün su potansiyeli ve gölet yeri için DSİ 10. Bölge Müdürlüğü ile Batman İl Özel İdaresi yetkilileri önceki gün fizibilite çalışmasında bulundu...

Batman Gercüş cezaevi ne olacak Haberi

Batman Gercüş cezaevi ne olacak


Hükümlü ve tutukluların 10 yıl önce Midyat M Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumuna nakledilmesinin ardından kapatılan Gercüş Cezaevinin binası yıkıldı.


Cezaevinin yerine Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) 5 bin metrekarelik alanda, yaklaşık 6 milyon lira bütçeyle inşasına başlanan imam hatip lisesi, 2017'de hizmete açılacak.


Öğrenci sayısı 7 bin 200 olan ilçede yapımına başlanan 16 derslikli okul, taşımalı eğitim kapsamında köylerdeki öğrencilere de eğitim hizmeti sunacak. Okulda 560 öğrencinin eğitim görmesi planlanıyor.


İlçe Milli Eğitim Müdürü Serkan Soyvural, AA muhabirine yaptığı açıklamada, binanın ilçede 50 yıl cezaevi olarak kullanıldığını söyledi.


Yıkılan cezaevinin yerine okul yapılmasından duydukları memnuniyeti dile getiren Soyvural, ilçedeki ihtiyaç üzerine Milli Eğitim Bakanlığının yatırım programına alınan okulun inşaatına kısa süre önce başladıklarını belirtti.


Okulun 2017'nin başında açılması için çalışmaların hızla sürdüğünü...