02 / 05 / 2024

Batman-Mardin yolu 50 kilometre kısalacak!

Batman-Mardin yolu 50 kilometre kısalacak!

Batman'ın Gercüş ilçesinde 480 metre uzunluğunda, 60 metre yüksekliğinde ve 13 ayaktan oluşan Kantar Köprüsü, asfaltlama çalışmasıyla hizmete açıldı. Batman - Mardin yolu 50 kilometre kısalacak.



Gercüş ilçesinde 480 metre uzunluğunda, 60 metre yüksekliğinde ve 13 ayaktan oluşan Kantar Köprüsü'nün yapımı tamamlandı. 


Batman için büyük bir öneme sahip olan Kantar Köprüsü hizmete girdi. Yapımına 13 ay önce başlanan Kantar Köprüsü ile daha önce 140 kilometre olan Batman-Mardin karayolu 90 kilometreye düştü.


Köprüde incelemelerde bulunan İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği Yol ve Ulaşım Şube Müdürü Sait Üner, yaptığı açıklamada, yaklaşık 50 yıldır çevre ilçe ve köylerinin beklediği köprünün tamamlandığını belirterek, köprüyle ulaşım yönünde büyük bir kolaylık sağlandığını söyledi.


"Kısmen trafiğe açılan köprü sayesinde Batman-Mardin yolu 50 kilometre kısalacak" diyen Üner, köprüden 2 ilçe, 2 belde ve 60'a yakın köyün faydalanacağını kaydetti.


Üner, yaklaşık 25 bin metreküp betonun kullanıldığı köprünün yan yollarının bitirilmesi durumunda önemli bir güzergah yolu olacağını sözlerine ekledi.


AA


Geri Dön