15 / 05 / 2024

batman mardin yolu ne durumda

batman mardin yolu ne durumda

Batman'ın Gercüş ilçesinde 480 metre uzunluğunda, 60 metre yüksekliğinde ve 13 ayaktan oluşan Kantar Köprüsü, asfaltlama çalışmasıyla hizmete açıldı. Batman - Mardin yolu 50 kilometre kısalacak.

Hasankeyf Köprüsü hizmete açıldı!

Batman, Mardin ve Habur’u birbirine bağlayan ve merakla beklenen Hasankeyf-2 köprünün açılışı yapıldı.

Türkiye'nin en yüksek Botan Çayı Beğendik Köprüsü açılıyor!

Van-Tatvan-Bitlis ile Siirt-Mardin-Batman hattını birbirine bağlayan Botan Çayı Beğendik Köprüsü açılıyor. 450 metre uzunluğu ve 165 metre yüksekliği ile Türkiye’nin en yüksek köprüsü ile Van-Pervari yolu 2 saat olacak.

Batman’da 5 mahalle için yeni imar planları askıda!

Batman’da 5 mahalleyi kapsayan 1050 hektarlık alanda 2012 yılında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nca onaylanan Mardin, Siirt, Batman, Şırnak ve Hakkâri planlama bölgesi 1/100.000 ölçekli çevre düzeni askıya çıktı.

Batman'a 6 kilometrelik bisiklet yolu!

İçişleri Bakanlığı tarafından kanun hükmünde kararnameyle görevlendirme yapılan Batman Belediyesi, kent sakinlerinin spor yapmasına olanak sağlamak ve şehir içi ulaşımda bisiklet kullanımını teşvik etmek için 6 kilometrelik bisiklet yolu hizmete girdi.

Güneydoğu'da yeni okulların inşaatı devam ediyor!

Batman, Mardin, Siirt ve Şırnak'ta 23 bin 376 derslikte 669 bin öğrenci ders başı yaptı. Yapımı devam eden okulların hizmete girmesi için çalışmalar hızlandı.

Diyarbakır Kadın Yaşam Merkezi açıldı!

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Cumali Atilla ve eşi Hanımefendi Lütfiye Atilla, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde Büyükşehir Belediyesi bünyesinde Eski Mardin Yolu üzerinde inşa edilen Kadın Yaşam Merkezi’ni açarak hizmete sundu.

Batman'a 400 yataklı hastane müjdesi!

Batman'da Güney Raman Çevre yolu güzergahındaki yeni stadyum bitişiğinde 80 dönümlük alan üzerinde 400 yataklı hastane inşa edilecek. Yeni hastanenin çalışmaları hızlandırıldı.

Mardin Havaalanı'nda protokol yolu çalışması başladı!

Mardin Büyükşehir Belediyesi kent projelerine tüm hızıyla devam ediyor.

Batman Güney Çevre Yolu Projesi için anlaşıldı!

Batman Güney Çevre Yolu'nun yapımı için anlaşma sağlandı. Trafiği büyük ölçüde rahatlatacak projenin Ağustos ayında tamamlanması bekleniyor.

Mardin'de altyapı projeleri için ilk kazma vuruldu!

Mardin Büyük Şehir Belediyesi ve Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından yeni projeler şehirde start aldı. 4 battı-çıktı ile 2 tane çevre yolu yatırımı hayata geçiriliyor.

Batman Sanayi Sitesi'nin yolu yenilendi!

Batman Sanayi Sitesi 20 yıl aradan sonra ilk defa asfalta kavuştu. Vali Yardımcısı Ertuğ Şevket Aksoy’un ilk icraatı bozuk yolların asfaltlanması oldu.

Batman konut satışında ikinci sırada!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Siirt Bölge Müdürlüğü; Mardin, Batman, Şırnakve Siirt illerinin içinde bulunduğu TRC-3 bölgesinin Ağustos ayının Konut Satış İstatistikleri açıkladı. Mardin'de Ağustos ayında 706 konut satılarak birinci sırada yer alırken, Batman 360 konut ikinci sırada yer aldı.

TOKİ Batman Emekli Konutları'nda anahtar teslimleri yapılıyor!

Batman Üniversitesi kampüs yolu üzerindeki TOKİ Emekliler konutlarında anahtar teslimi sürüyor. Emekliler Derneği Başkanı Hüseyin Ekmen, ikinci etap konutlarının büyük bölümünün anahtar teslimi yapıldığını söyledi.

batman mardin yolu ne durumda Haberi

batman mardin yolu ne durumda

Gercüş ilçesinde 480 metre uzunluğunda, 60 metre yüksekliğinde ve 13 ayaktan oluşan Kantar Köprüsü'nün yapımı tamamlandı. 


Batman için büyük bir öneme sahip olan Kantar Köprüsü hizmete girdi. Yapımına 13 ay önce başlanan Kantar Köprüsü ile daha önce 140 kilometre olan Batman-Mardin karayolu 90 kilometreye düştü.


Köprüde incelemelerde bulunan İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği Yol ve Ulaşım Şube Müdürü Sait Üner, yaptığı açıklamada, yaklaşık 50 yıldır çevre ilçe ve köylerinin beklediği köprünün tamamlandığını belirterek, köprüyle ulaşım yönünde büyük bir kolaylık sağlandığını söyledi.


"Kısmen trafiğe açılan köprü sayesinde Batman-Mardin yolu 50 kilometre kısalacak" diyen Üner, köprüden 2 ilçe, 2 belde ve 60'a yakın köyün faydalanacağını kaydetti.


Üner, yaklaşık 25 bin metreküp betonun kullanıldığı köprünün yan yollarının bitirilmesi durumunda önemli bir güzergah yolu olacağını sözlerine...