02 / 05 / 2024

Afyonkarahisar-Antalya yolu 40 kilometre kısalacak!

Afyonkarahisar-Antalya yolu 40 kilometre kısalacak!

Kocatepe-Serban yoluna yüz bin metrekarelik parke taşı döşeme işini yerinde inceleyen İGM Başkanı Salih Sel, işin bitimi ile birlikte Afyonkarahisar'ı Antalya'ya bağlayan mesafenin yaklaşık 40 kilometre kısalacağını söyledi.



İl Genel Meclisi (İGM) Başkanı Salih Sel, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Recep Oyur, Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürü Emin İpek Kocatepe-Serban yol yapım çalışmalarını yerinde incelediler. Yüz bin metrekarelik alanı kapsayan işin ihale bedelinin KDV dahil 3 milyon 30 bin liraya mal olacağı kaydedildi.


İGM Başkanı Salih Sel, Kocatepe-Serban yol çalışması alanının Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü'nde olduğunu kaydetti. Bu yol yapıldıktan sonra Afyonkarahisar'ı Antalya'ya bağlayan mesafenin yaklaşık 40 kilometre kısalacağını vurgulayan Sel; "Bu bölge de vatandaşların ikamet ettikleri evler, çiftlikler var. Yaz döneminde tozdan, kış döneminde ise çamurdan parke taşı döşenmesi ile kurtulmuş olacaklar. Bilindiği üzere bu yolda kışın ulaşım sıkıntılıydı. Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü İl Özel İdaresi’ne ihale yapımı için gerekli aktarımı yaptı. Şu anda Eskişehir'den Serdar Yılmaz isimli müteahhit firma tarafından iş yapılıyor. İş bitim süresi 2016 yılının Haziran ayı sonu olarak bildirildi. Bu tür yüksek ve yol eğimi olan yerlerde asfaltın uzun soluklu olması ve dayanması mümkün değil. Daha uzun süre dayanacağından parke taşı döşemesi tercih edildi. Yola parke taşı döşeme çalışması başladı. Hızlı şekilde devam ediyor. Antalya-Afyonkarahisar yolunun kısalması nedeniyle bu yolu kullanacak vatandaş sayısının da artacağını düşünüyorum. Başta burada yaşayan vatandaşlarımız olmak üzere tüm yol kullanıcılarına hayırlı uğurlu olsun" dedi. 


Afyon Haber


Geri Dön