28 / 04 / 2024

Batman Hasankeyf için unescoya başvuru yapıldı mı

Batman Hasankeyf için unescoya başvuru yapıldı mı

Ilısu Barajı suları altında kalma tehlikesi bulunan Hasankeyf'in Dünya Kültür Mirası Listesi'ne adaylık başvurusunun da baraja takıldığı ortaya çıktı. Hasankeyf Belediye Başkanı Abdulvahap Kusen 'Zeynep Ahunbay başvurdu' demişti.

TOKİ Batman Hasankeyf’te 200 konut yapacak!

Batman’da tam 200 adet TOKİ Sosyal Konut inşa edilecek. Peki, TOKİ Batman Hasankeyf Projesi’nde kaç konut yapılacak ve nasıl başvurulacak?

Batman İl Müftülüğü, İdlibliler için 20 briket ev inşa edecek!

Batman İl Müftülüğü personelleri ve Türkiye Diyanet Vakfı Batman Şubesi işbirliğiyle başlatılan kampanya ile İdlibliler için 20 briket ev inşa edecek. 

Batmanlı emeklilerden konut inşası için arsa talebi! 

Türkiye Emekliler Derneği Genel Merkez Denetleme Kurulu Üyesi ve Batman Şube Başkanı Hüseyin Ekmen, Batman'da yaşayan emeklilerin konut yaptırmak için arsa talebinde bulunduğunu dile getirdi. 

Batman'da kentsel dönüşüm için düğmeye basıldı!

Batman'da kentsel dönüşüm çalışmaları için ilk adım atıldı. Batman Valisi Hulusi Şahin, Çamlıtepe, Korik, Petrol ve Tilmer mahallelerini kapsayan imar planları tanıttı.

Batman'da demir inşaat iskelesi çöktü: 1 ölü!

Batman'da elektrik dağıtım şirketinin inşaatı için kurulan demir iskelenin çökmesi sonucunda 1 işçi hayatını kaybetti. 

Batman yeni hastanesi için gün sayıyor!

Sağlık Bakanlığı tarafından Batman'da 90 bin metrekare alanda inşası tamamlanan 810 yatak kapasiteli Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesi açılış için gün sayıyor.

Batman-Hasankeyf karayolu güzergahına 10 katlı konut siteleri geliyor!

Batman-Hasankeyf karayolu güzergahındaki yeni imar alanına 10 katlı konut siteleri inşa edilecek. 4 bloktan meydana gelecek 10 katlı bir konut sitesinin temelinin önümüzdeki günlerde atılacağı söyleniyor.

8 il için acele kamulaştırma kararı!

Batman, Diyarbakır, Şanlıurfa, Adıyaman, Gaziantep, Kahramanmaraş, Osmaniye ve Hatay illeri sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Boru Hatları ile Petrol Taşıma Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi.

Hulusi Şahin: Batman’ın imar sorunlarını çözmek için çalışacağız!

Batman Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirilen Vali Hulusi Şahin, Belediye Meclis Salonu'nda düzenlenen toplantıda kentin imar sorunları çözmek için çalışacaklarını belirtti…

TOKİ Batman Hasankeyf Üniversite yapıları için ihale düzenliyor!

Batman Hasankeyf İlçesi, Üniversite Yapıları (1 Adet Lojman, 1 Adet Nizamiye, 1 Adet Sosyal Tesis ve 2 Adet Yurt), 1 Adet Halk Eğitim Merkezi, 1 Adet Müftülük,2 Adet İlköğretim Okulu ve 1 Adet Cami İnşaatları İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi yarın saat 14:30'da yapılacak.

Kanal İstanbul için arkeoloji raporu: Tarihi yapılar başka yere taşınsın!

Kanal İstanbul'un, ÇED süreci için hazırlanan arkeoloji raporunda 'Proje sahası içerisinde kalan ve inşaat faaliyetleri ile yok olma tehlikesiyle karşı karşıya bulunan tarihi köprü, tarihi yol, korugan, tabya gibi yapıları Hasankeyf’te olduğu gibi koruma, bir başka yere taşıma' önerisinde bulunuldu.

Hasankeyf'in yıkımına tepki: Hiçbir gerekçesi olamaz!

Ilısu Baraj göletinin ilçe sınırına ulaştığı ve yıkımın sürdüğü Hasankeyf için İstanbul'da panel düzenlendi. Panelde Hasankeyf ve Dicle Vadisi için geç olmadığının altı çizilirken, koruma uzmanı ve mimar Prof. Dr. Zeynep Ahunbay, gözyaşlarını tutamayarak, "Bu yıkımın hiçbir gerekçesi olamaz" dedi..

TOKİ Batman Hasankeyf'de yaşam Haziran ayında başlıyor!

Batman Hasankeyf'de TOKİ'nin inşa ettiği 850 konutta yaşam Haziran ayında başlayacak. Hasankeyf Belediye Başkan Abdulvahap Kusen, Hasankeyflilerin modern bir yerleşim yerine taşınacağını söyledi.

Batman Hasankeyf için unescoya başvuru yapıldı mı Haberi

Batman Hasankeyf için unescoya başvuru yapıldı mı

Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) Dünya Mirası Merkezi Direktörü Mechtild Rössler, Ilısu Baraj Gölü suları altında kalma tehlikesi bulunan antik kent Hasankeyf için Türkiye'nin UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne başvurmadığını açıklaması tartışma yarattı. Oysa yaklaşık 10 bin yıllık geçmişe sahip Batman’ın antik ilçesi Hasankeyf'in UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne alınması için STK'lar çağrı yapmıştı. Hasankeyf Belediye Başkanı Abdulvahap Kusen ise, DHA'ya yaptığı açıklamada  ’Dünya Kültür Mirası Listesi’ için belirlenen 10 kriterinden 9’unu taşıyan Hasankeyf için Uluslararası Anıtlar ve Sitler Konseyi (ICOMOS) Türkiye Milli Komite Yönetim Kurulu 2’nci Başkanı İTÜ Mimarlık Fakültesi Restorasyon Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Zeynep Ahunbay’ın yıllar önce başvuruda bulunduğunu söyledi.Ancak acı gerçeğin UNESCO Direktörü Mechtild Rössler'in açıkladığı gibi olduğunu Prof. Dr. Zeynep Ahunbay'da...