06 / 05 / 2024

batman havalimanı 2015

batman havalimanı 2015

BATMAN Havalimanı etrafındaki çok katlı apartmanlar ile yapımı yeni planlanan bazı inşaatların 'mania' alanına girdiği gerekçesiyle Belediye Meclis inin kararını bekliyor.5 kilometreyi kapsayan alanda inşaat sektörünün ciddi etkileneceği düşünülüyor.

Sabiha Gökçen Havalimanı'nda ikinci pist yıl sonunda açılacak!

Sabiha Gökçen Havalimanı'nda 2015'te yapımına başlanan ikinci pistin, bu yılın sonunda hizmete gireceği bildirildi.

Sabiha Gökçen Havalimanı'nın pistinde göçük!

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'nda dün gece saatlerinde pistte göçük meydana geldi. 2015 yılında da pistte bir çatlak meydana gelmişti.

3. havalimanı 2015'in en büyük projesi!

Dünya Bankası’nın verilerine göre Türkiye, 2015 yılında 44.7 milyar dolar ile kamu-özel ortaklığı kapsamında en fazla tutarda özel sektör yatırımı gerçekleştiren ülke oldu. Türkiye’yi liderliğe İstanbul Yeni Havalimanı ve Gebze-İzmir Otoyolu projeleri taşıdı.

Batman'da hava mania sorunu inşaat sektörünü engelliyor!

Batman Havalimanı’nın şehrin gelişmesini engelleyecek yerde olmasından dolayı hava mania engeline takılan inşaat sektörü, artan nüfusun talebini karşılamakta sıkıntı yaşıyor.

3. havalimanı yaratacağı dev ekonomiyle damga vuracak!

Hürriyet Ocak 2015’te yeni havalimanın işletmecisi İGA ile Unifree arasında imzalan 25 yıl süreli dünyanın en büyük duty free anlaşmasının izlerini sürdü. Duty free alanlarını işletecek olan Unifree’nin ödeyeceği yıllık kira 500 milyon Euro’yu aşacak.

Batman havalimanı kavşağındaki 100 dönümlük arsa ne olacak?

Havalimanı kavşağındaki 100 dönümlük arsanın eğitim kompleksine dönüştürülmesi için İl Genel Meclisinden karar bekleniyor. Vali Azmi Çelik, “İl Genel meclisinden onay alırsak bu alanı eğitim kompleksine dönüştürmek istiyoruz” dedi.

Mardin, Batman, Şırnak ve Siirt'te kaç konut satıldı?

Mardin, Batman, Şırnak ve Siirt illerinin içinde bulunduğu TRC-3 bölgesinin 2015 Aralık ayına ilişkin konut satış istatistikleri açıklandı. Şırnak'ta Aralık ayında sadece 15 konut satıldı.

Batman'da eğitim ile spor yatırımları dikkat çekti!

Batman Valiliği, 2015 yılında tamamlanan ve yapımı süren eğitim ile spor yatırımlarına dikkat çekti. Eğitimde 493 dersliğin yapımı ise sürüyor.

Batman'daki dönüşümde 2.2 milyon TL kira yardımı ödendi!

Batman Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, 2002-2015 yılları arasında yapılan çalışmalar ile altyapı ve kentsel dönüşüm şubesi verilerinin çalışmalarını kamuoyuyla paylaştı.

3. Havalimanı emlak fiyatlarını uçurdu!

3. Havalimanı ile ilgili e-ticaret platformlarından sahibinden.com, projenin etkilediği ilçelerde Emlak Endeksi 2015 Ekim ayı emlak verilerini açıkladı. 3. Havalimanı'nın geçtiği güzergahlarda emlak fiyatları artmaya devam ediyor.

Çukurova Havalimanı 20 Ekim'de yeniden ihale edilecek!

Eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı ve Mersin Milletvekili Lütfi Elvan, Çukurova Havalimanı’nda yüklenici firmada problem yaşandığını ancak 20 Ekim 2015 günü yeniden ihaleye çıkacağını ve en kısa sürede bitirileceğini söyledi.

3. köprü ve 3. Havalimanı çevresinde arazi fiyatları yükselişte!

İstanbul’da 29 Ekim 2015’te açılacağı duyurulan Üçüncü Boğaz Köprüsü ile inşaatı devam eden Üçüncü Havalimanı projeleri, bölgedeki arazi fiyatında yükselişi kışkırtıyor.

Atatürk Havalimanı Euro Annies 2015'ten ödül aldı!

Euro Annies 2015 Ödülleri’nde İstanbul Atatürk Havalimanı, 'Avrupa’da en fazla yeni güzergaha sahip havalimanı' oldu. Güzergah sayısı 40'a çıkarıldı.

batman havalimanı 2015 Haberi

batman havalimanı 2015

Havalimanı etrafındaki çok katlı apartmanlar ile yapımı yeni planlanan bazı inşaatların 'mania' alanına girdiği gerekçesiyle Belediye Meclis inin kararını bekliyor.5 kilometreyi kapsayan alanda inşaat sektörünün ciddi etkileneceğini belirten bazı emlakçılar: "5-10 Yıl önce böyle bir uygulama yoktu. Şimdi alanın çevresindeki alanlara yapımı planlanan apartmanlara mania' alan yasağı uygulayacak diye inşaat sektörünün çoğu projelerini askıya almış durumda. Bu karar Batman  inşaat sektörünü olumsuz etkiler. Hız kesmeyen inşaat sektörünün ciddi sarsacak bu uygulamanın kaldırmasını ması herkesin beklentisidi" dediler. 'ması herkesin beklentisidir" dediler.



Batman...