06 / 05 / 2024

Batman İluh Mahallesine Park

Batman İluh Mahallesine Park

Eski Jandarma bölüğünün yıkıldığı İluh mahallesinde parkın olmamasından yakınan semt sakinleri; “Rayların hemen karşısında okul var.

Batman İluh Deresi Kentsel Dönüşüm Projesi için start verildi!

Batman'da yapılması planlanan ‘İluh Deresi Riskli Alan Belirlenmesi ve Kentsel Dönüşüm Projesi’ ile ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Genel Müdürü Vedat Gürgen başkanlığındaki bakanlık teknik ekibi toplandı.

Batman İluh Deresi'ne kentsel dönüşüm müjdesi!

Başbakan Binali Yıldırım Batman’da önemli açıklamalarda bulundu. İluh Deresi ve etrafındaki 9 mahalle ile ilgili olarak da bir değerlendirme yapan Başbakan Yıldırım, bölgede kentsel dönüşüm çalışmalarının başladığını belirtti.

Batman İluh Deresi'ne kentsel dönüşüm geliyor!

İluh deresinde köklü ıslah çalışmasının yapılması için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan bir heyetin Batman’a geleceğini belirten Batman Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy, “Bu dere kentsel dönüşüm programına alınabilir” dedi.

Batman İluh Deresi ve taziye evi için destek çağrısı!

Batman 19 Mayıs mahalle muhtarı Mehmet Kolaldıran Batman Gazetesi'ne röportaj verdi. Mehmet Kolaldıran Tapu, İluh deresi ve yapımına yeni başlanan taziye evi için destek istedi.

Batman'daki kerpiç evler kentsel dönüşümle yıkılıyor!

Batman'ın çekirdeğini oluşturan kerpiç evler bir bir yıkılıyor. Daha çok eski semtlerde bulunan kerpiç evlerin çoğu beton yapılara dönüştü. İluh. 19 Mayıs, Yeni Mahalle ve Şirinevler'deki kerpiç evler kentsel dönüşüm projesi kapsamında yıktırılıyor.

Bahçeşehir Koleji Türkiye'nin en büyük kampüsünü Batman'da açıyor!

Kaliteli eğitimi, 60 kampüs, 110 okul ile Türkiye’nin her noktasına ulaştıran Bahçeşehir Koleji, 2015-2016 eğitim öğretim yılında Güneydoğu’da sekizinci, Batman’da ikinci kampüsünü açtı.

Batman Style Life projesi tanıtıldı!

Batman’a inşaat sektöründe yenilikler kazandıran Erfa Grup İnşaat, Gültepe mahallesinde inşa ettiği ofisleri tanıttı. Hafta sonu yapılan tanıtım programına seçkin bir davetli topluluğu katıldı.

Batman Yücebağ sağlık merkezinin temeli atıldı!

Batman’ın Sason ilçesine bağlı Yücebağ beldesinde yapılacak olan sağlık merkezinin temeli atıldı.Temel atma töreninin ardından İl Sağlık Müdürü Bodakçı, Kaymakam Dündar’ı makamında ziyaret ederek, çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Batman'da DESA statik yapı denetim firması açıldı!

Akyürek Mahallesi Batman Ticaret Odası yanında Desa statik yapı denetim açıldı, inşaat mühendisi Mustafa Demir Ferhat, Demir ve ÖmürSaraç'ın ortaklaşa kurdukları Desa statik yapı denetim firması törenle açıldı.

Emekliler Derneği Batman'da tespih fabrikası kuracak!

Üyeleri için yaptığı proje ve hizmetlerle adından sıkça bahsettiren Emekliler Derneği, Batman'daki emeklileri istihdama katmaya hazırlanıyor. Dernek Başkanı Hüseyin Ekmen, üyeleri için Batman'da tespih fabrikası kuracaklarını söyledi.

Praktiker Batman'da mağaza açtı!

Praktiker, Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ndeki ilk mağazasını Batman’da açtı. Batman’daki ilk ve tek yapı marketi olan 1000 metrekare büyüklüğündeki Praktiker, bölgenin tüm ihtiyacını karşılamayı hedefliyor.

Batman'da okulların bakım ve onarımları devam ediyor!

Batman’ın Sason ilçesindeki okulların bakım ve onarımları devam ediyor. Sason İlçe Milli eğitim Müdürlüğü tarafından ilçede bulunan Aşağı Tekevler, Heybeli, Meşeli ve Yukarı Dereköy İlkokulları’nda bakım ve onarımlar yapıldı.

Batman'da 400 yeni konut inşası için onay bekleniyor!

Batman'da inşaatı süren bin 472 konuta ek yapılacak 400 konut için 41 dönüm arsa projesi Batman Emekliler Derneği tarafından Maliye Bakanlığının onayına sunuldu..

Batman İluh Mahallesine Park Haberi

Batman İluh Mahallesine Park

Batman’ın ilk mahallesinde tek bir park yok. Eski Jandarma bölüğü yerinin parka dönüştürülmesini istiyoruz” dediler. 


PARKSIZ TEK MAHALLE

Batman’ın çekirdeğini oluşturan İluh mahallesinde eski Jandarma bölüğünün yıkılması semt sakinlerini harekete geçirdi. Kentte parkı olmayan tek mahallenin İluh olduğunu söyleyen semt sakinleri; “Rayların hemen karşısında eğitim yuvası var. İluh mahallesinin nefes alabileceği yeşil bir alana ihtiyacı var. Milli Eğitim’e tahsis edilen bu alanla başka bir arsanın takas edilmesini istiyoruz” diye konuştular.


“YEŞİL ALAN İSTİYORUZ”

Eğitim yatırımlarına karşı olmadıklarını belirten İluh sakinleri, sözlerini şöyle sürdürdüler; “Hem İluh deresi başında hem de 500 metre ötede iki okul var. Son yıllarda Batman, eğitim yatırımlarından nasibini aldı. İluh’un etrafında 3-5 okul var. Mahallemizin acil ihtiyaç duyduğu yeşil alandır. Yeşil alan sayısının artırılmasını istiyoruz. Bir süre önce yıkımı yapılan...