29 / 04 / 2024

Batman kerpiç evler kentsel dönüşüm

Batman kerpiç evler kentsel dönüşüm

Batman'ın çekirdeğini oluşturan kerpiç evler bir bir yıkılıyor. Daha çok eski semtlerde bulunan kerpiç evlerin çoğu beton yapılara dönüştü. İluh. 19 Mayıs, Yeni Mahalle ve Şirinevler'deki kerpiç evler kentsel dönüşüm projesi kapsamında yıktırılıyor.

Mehmet Güllüoğlu: Depremler değil, bina öldürür!

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanı Güllüoğlu, "Depremler değil, bina öldürür diyoruz. O yüzden yapı stokları önemli. Köylerde kerpiç evler, kötü malzeme kullanılmış ve mühendislik almamış evler var." dedi.

Mahmut Geyik: Köylerdeki yapıların denetlenmesi gerekiyor!

Şehir Plancıları Odası Van Temsilci Yardımcısı Mahmut Geyik, İran'da meydana gelen, Van'da da hissedilen deprem hakkında açıklamalarda bulundu. Geyik, can kaybının sebebinin köylerdeki evlerin dayanıksız kerpiç evler olması sebebiyle yaşandığını belirtti...

Yıldırım Güngör: Kerpiç evler mutlaka boşaltılmalı!

İran'da meydana gelen depremin Van'da hissedilmesi ve Gelenler köyünde 40 evin yıkılması sonrası uzmanlardan uyarılar gelmeye başladı. Afet uzmanı Doç. Dr. Yıldırım Güngör depreme dair yaptığı açıklamada, "Kerpiç evler mutlaka boşaltılmalı, artçılarda yıkılabilir." dedi...

Süleyman Soylu'dan 'kerpiç ev'lerle ilgili açıklama!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Türkiye-İran sınırında yaşanan depremle ilgili açıklamalarda bulundu. Soylu, ''Kerpiç evler konusunda tedirginliğimiz, riskimiz var. Bu konuda arkadaşlarımız tüm bölge halkına gerekli duyurularda bulunuyorlar'' dedi.

İran'daki deprem Van'da hissedildi! Kerpiç evler yıkıldı!

İran'ın Hoy kentinde yaşanan 5,9 büyüklüğündeki deprem Van'da da hissedildi. Van'ın Başkale ilçesi Gelenler mahallesindeki kerpiçten evlerin bazıları depremde yıkıldı...

Konya Sonsuz Şükran Köyü’ne yeni kerpiç evler geliyor!

Sanatçıların yoğun ilgi gösterdiği Konya'nın Hüyük ilçesine bağlı Sonsuz Şükran Köyü’nde yeni kerpiç evler yapılması için çalışmalara başlandı.

Batmanlı köylüler için villa evler inşa ediliyor!

Batman Merkez ilçesi Çayüstü köyünde Ilısu Barajı altında kalacak olan mağaralarda yaşayan vatandaşların mağdur olmaması için villa tipi evler inşa ediliyor. 

Sonsuz Şükran köyünün kerpiç evleri betona alternatif oldu!

Konya'nın Hüyük ilçesinde sanatçılar tarafından 9 yıl önce kurulan Sonsuz Şükran köyünde inşa edilen özgün tasarıma sahip kerpiçevler, yüksek katlı beton binalara alternatif olarak ön planda tutuluyor. 

Batman’daki kerpiç evler yıkılıyor!

Batman’ın köylerinde bulunan 150-200 yıllık tarihi kerpiç konakları yıkılıyor. Yıkılan eskiş yapıların yerine beton evler inşa ediliyor.

Batman kentsel dönüşüm bekliyor!

Batman'ın Meydan ve Yeni mahalle semtlerindeki eski evler, kentsel dönüşüm çalışmalarının başlamasını bekliyorlar.

Malatya'daki kerpiç evlerin restorasyonu tamamlandı!

Malatya Büyükşehir Belediyesi’ne devredildikten sonra restorasyon ve güçlendirme çalışmaları yapılan kerpiç evler çevre düzenlemesiyle birlikte tamamlandı.

Malatya'daki kerpiç evler müze oluyor!

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Genel Sekreter Yardımcısı Metin Torun ile birlikte çalışmaların son aşamaya getirildiği Kongre ve Kültür Merkezi yanındaki kerpiç evlerde incelemelerde bulundu.

İzmir Torbalı'da kerpiç evler yıkılıyor!

Her geçen gün yüzlerce binanın yükseldiği Torbalı'da müteahhitler şehir merkezinde boş arsa bulabilmek için birbiri ile yarışıyor. Boş arsa bulamayınca müstakil ve kerpiç evler tek tek yıkılıyor.

Batman kerpiç evler kentsel dönüşüm Haberi

Batman kerpiç evler kentsel dönüşüm

Batman'ın çekirdeğini oluşturan kerpiç evler bir bir yıkılıyor. Daha çok eski semtlerde bulunan kerpiç evlerin çoğu beton yapılara dönüştü. İluh. 19 Mayıs, Yeni Mahalle ve Şirinevler'deki kerpiç evler kentsel dönüşüm projesi kapsamında yıktırılıyor.


Yaz-kış sağlık açısından ideal yapı olan kerpiç ev sayısının Batman'da yok denecek kadar azaldığına işaret eden bazı yurttaşlar şöyle konuştular : "Eski mahallelerde kalan tek-tük keıpiç evler de artık bir bir yıktırılıyor. Beton evlerin yerini aldığı kerpiç evlerden bir bölümünün korunması gerekiyor. Çünkü o yapılar bir yerde Batman 'ın çekirdek binalarıydı."


Batman...