04 / 05 / 2024

Batman Recepler köyü

Batman Recepler köyü

Batman merkeze bağlı Recepler köyü yakınında Hüseyin Arı’ya ait 40 dönümlük arazi, kül oldu.

Batman Kesmeköprü Köyü sakinleri kira ve çadırdan kurtuluyor!

5 sene önce Prof. Dr. Veysel Eroğlu-Ilısu Baraj Gölü altında kalan Kesmeköprü Köyü’nün yeni yerleşim alanında ilk konut yükseldi. 124 Haneli Kesmeköprü Köy Muhtarı İdris Dezen; "6 ay gibi kısa bir zamanda 165 dönümlük alana 124 konut inşa edileceğini söyledi.

Batman Açık Hava Outlet AVM geliyor! 

Batman Açık Hava Outlet AVM projesinde, 5 yıldızlı otel, 60 dükkanlı AVM ve 4 salonlu kongre merkezi yer alacak. Batman Açık Hava Outlet AVM, Batman Merkez'de hayata geçiriliyor...

Ilısu Barajı altında kalan köyün sakinlerine arsa tahsisi!

Batman'da yapımı devam eden Ilısu Barajı´nın suları altında kalacak olan Kılıç köyünün sakinleri için yeni arsa tahsisi için kura çekimi gerçekleştirildi. 

Batman Sason'un köy yolları yenileniyor!

Sason İlçe Kaymakamı Tekin Dundar, yüklenici bir firma tarafından köy ulaşım ve altyapı yatırımlarını yerinde inceledi.

Batman Gündüzlü Köyü asfalta kavuşuyor!

Batman'ın Kozluk ilçesine bağlı Gündüzlü köy yolu asfalta kavuşuyor. Köylülerin talebine sesiz kalmayan kaymakamlık, köy yolunu asfaltlamak için ihale yapmaya karar verdi.

Tunceli Batman grup köy yolu yenilendi!

Tunceli İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Nazif Yıldırım. ''Batmak grup köy yolunda asfaltlama çalışmaları yapıyoruz. Öncelikle grup köy yollarından başlamak üzere asfaltlama çalışmalarını ivedilikle bitirmek istiyoruz" dedi.

Batman'da 40 dönümlük arazi kül oldu!

Batman merkeze bağlı Recepler köyü yakınında Hüseyin Arı’ya ait 40 dönümlük arazi, kül oldu.

Batman Kocalar köyü sakinleri yol istiyor!

Merkeze bağlı Kocalar Köyüne giden yolun bozuk olması köy sakinlerinin tepkisine neden oldu. Yollarının onarılmasını isteyen köy sakinleri yetkililere seslenerek bozulan yollarının yapılmasını istediler.

Batman Diktepe Köyü'ne 8 derslikli okul yapılacak!

Eğitim yuvasının olmadığı Batman-Diyarbakır il sınırındaki Diktepe köyünde 8 derslikli okul yapılacak. Muhtar Ramazan Yıldız, eğitim yuvasının yeni eğitim yılına yetiştirilmesini beklediklerini söyledi.

Batman Erköklü köyünde 3 katlı modern cami inşa ediliyor!

Batman’la birleşen Erköklü (Ermi) köyü yeni 3 katlı modern bir Camiye kavuşuyor. Kent merkeziyle birleşen Erköklü’nün, ihtiyaç duyduğu modern bir Camiye kavuşması için hayırseverlerin desteğiyle İbadet evinin büyük bölümü tamamlandı.

Batman Beşiri Kuşçukuru köyündeki arazi davası sonuçlandı!

Kuşçukuru köyünde tapulu arazilerin hak sahiplerine verildiğini belirten Avukat Abdullah Akın; “Ezidilere ait taşınmazlara yönelik karar çıktı. Yaklaşık 1400 dönümlük arazi işgal atındaydı. Bu arazilerin vekaleti bana verildi” dedi.

Batman Beşiri'de köy yolları asfaltlanacak mı?

Batman’a en yakın ilçe konumundaki Beşiri ilçesi Bilek köyü Remika mezra sakinleri, asfalt bekliyor. Uzun süredir stablize olan yollarının asfalt beklediğini belirten mezra sakinleri: “Batman’a çok yakınız ama yolumuz bir türlü asfaltlanmıyor.

Batman'da 250 köy aydınlatılıyor!

Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş. (DEDAŞ), il merkezinin yanı sıra Batmana bağlı ilçe, köy ve mezralarda da aydınlatma çalışmasına devam ediyor. Bu çerçevede yılsonuna kadar 250 köy ve mezrada cadde sokakların aydınlatılmasını hedefleniyor.

Batman Recepler köyü Haberi

Batman Recepler köyü

Hasat mevsimiyle Batmanlı çiftçiler soluğu tarlalarında alırken, kent merkezine bağlı Recepler köyü civarında bir çiftçiye ait 40 dönümlük arazi kül oldu. Önceki gün Hüseyin Arı’ya ait buğday ekili arazide elektrik direğinden kıvılcımın düştüğü tahmin edilen tarlada yangın çıktı. Kısa sürede yayılan alevlere ilk müdahaleyi çevredeki sakinler yaptı. Belediye itfaiye ekiplerinin de müdahalede bulunduğu yangın kısa sürede söndürüldü. Yangında Hüseyin Arı’ya ait buğdaylar da tamamen yandı. Yangın nedeniyle çevredeki köylüler de kısa süreli panik yaşadı.



Batman...