03 / 05 / 2024

Batman Siirt yolu köprülü kavşak çalışmaları

Batman Siirt yolu köprülü kavşak çalışmaları

Yapımını Arslanlar Mühendislik firmasının üstlendiği Batman-Siirt çevre yolundaki köprülü kavşak, 700 günde tamamlanacak.

Batman-Siirt illeri köprü yapımları ihalesi meclis gündeminde!

Batman-Siirt illeri köprü yapımları ihalesine dair bazı veriler meclis gündemine taşındı. CHP'li Baltacı, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Türkiye'nin en yüksek Botan Çayı Beğendik Köprüsü açılıyor!

Van-Tatvan-Bitlis ile Siirt-Mardin-Batman hattını birbirine bağlayan Botan Çayı Beğendik Köprüsü açılıyor. 450 metre uzunluğu ve 165 metre yüksekliği ile Türkiye’nin en yüksek köprüsü ile Van-Pervari yolu 2 saat olacak.

Batman’da 5 mahalle için yeni imar planları askıda!

Batman’da 5 mahalleyi kapsayan 1050 hektarlık alanda 2012 yılında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nca onaylanan Mardin, Siirt, Batman, Şırnak ve Hakkâri planlama bölgesi 1/100.000 ölçekli çevre düzeni askıya çıktı.

Batman'a 6 kilometrelik bisiklet yolu!

İçişleri Bakanlığı tarafından kanun hükmünde kararnameyle görevlendirme yapılan Batman Belediyesi, kent sakinlerinin spor yapmasına olanak sağlamak ve şehir içi ulaşımda bisiklet kullanımını teşvik etmek için 6 kilometrelik bisiklet yolu hizmete girdi.

Siirt ve Batman'da acele kamulaştırma kararı!

Siirt'te Kurtalan İlçesi ile Batman'da Beşiri ve Kozluk İlçelerinde yer alan bazı gayrimenkuller acele kamulaştırılacak..

Batman'a 400 yataklı hastane müjdesi!

Batman'da Güney Raman Çevre yolu güzergahındaki yeni stadyum bitişiğinde 80 dönümlük alan üzerinde 400 yataklı hastane inşa edilecek. Yeni hastanenin çalışmaları hızlandırıldı.

Eruh-Fındık Yolu için acele kamulaştırma kararı!

Eruh-Fındık Yolu (Bağgöze Bağlantısı Dahil), Ilısu-Güçlükonak Yolu ve Ilısu-Güçlükonak Ayrım-Fındık Yolu Yapım Çalışmaları için Siirt ve Şırnak'ta acele kamulaştırma yapılacak..

Siirt'te hastane arazisi otoparka dönüşüyor!

Belediyeler tahrip olmuş kentlerin yaralarını sarmaya başladı. Diyarbakır, Şırnak, Mardin, Batman ve Siirt’teki belediyeler, vatandaşlara kaliteli hizmet sunabilmek için yoğun bir çalışma içerisinde...

Batman Güney Çevre Yolu Projesi için anlaşıldı!

Batman Güney Çevre Yolu'nun yapımı için anlaşma sağlandı. Trafiği büyük ölçüde rahatlatacak projenin Ağustos ayında tamamlanması bekleniyor.

ÖİB, 7 ildeki 21 gayrimenkulü özelleştiriyor!

Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Niğde, Kars, Nevşehir, Aydın, Batman, Siirt ve Karaman'da bulunan 21 gayrimenkulü özelleştiriyor. “Satış” yöntemi ve “Pazarlık Usulü” uygulanmak suretiyle ayrı ayrı özelleştirilecek gayrimenkullerin ihaleleri 24 OCak ve 3 Şubat tarihlerinde gerçekleşecek.

Batman Sanayi Sitesi'nin yolu yenilendi!

Batman Sanayi Sitesi 20 yıl aradan sonra ilk defa asfalta kavuştu. Vali Yardımcısı Ertuğ Şevket Aksoy’un ilk icraatı bozuk yolların asfaltlanması oldu.

Batman konut satışında ikinci sırada!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Siirt Bölge Müdürlüğü; Mardin, Batman, Şırnakve Siirt illerinin içinde bulunduğu TRC-3 bölgesinin Ağustos ayının Konut Satış İstatistikleri açıkladı. Mardin'de Ağustos ayında 706 konut satılarak birinci sırada yer alırken, Batman 360 konut ikinci sırada yer aldı.

TOKİ Batman Emekli Konutları'nda anahtar teslimleri yapılıyor!

Batman Üniversitesi kampüs yolu üzerindeki TOKİ Emekliler konutlarında anahtar teslimi sürüyor. Emekliler Derneği Başkanı Hüseyin Ekmen, ikinci etap konutlarının büyük bölümünün anahtar teslimi yapıldığını söyledi.

Batman Siirt yolu köprülü kavşak çalışmaları Haberi

Batman Siirt yolu köprülü kavşak çalışmaları

Öte yandan trafiğin yoğun olduğu güzergahta oturan semt sakinleri; “Trafik aksamaması için firma geceli-gündüzlü çalışmalı” diyorlar


MALİYETİ 10 MİLYON 450 BİN TL

Batman-Siirt çevre yolundaki trafiği rahatlatacak Şevket Başak kavşağı nihayet ‘köprülü kavşak’ projesine kavuşuyor. Karayollarının bir süre önce ihaleye verdiği köprülü kavşağın yapımını üstlenen Arslanlar Mühendislik firması, güzergahta trafiği aksatmayacak alt geçit çalışmalarına start verdi. DDY köprüsü ile Şevket Başak kavşağı arasında yapılacak çalışmalar 700 günde tamamlanacak. 


GÜNEY RAMAN ÇEVRE YOLU AÇILSIN

Fore kazıkların dikildiği güzergahta çalışmaların hızlandırılmasını isteyen güzergah sakinleri, şöyle konuştular; “Önümüzde hareketli günler var. Yaz mevsimi yaklaşıyor. Ramazan ayında trafik ayrı bir sorun. OSB’ye yük taşıyan araçların da güzergahı olan bu kavşakta çalışmalar hızlandırılmalı. 900 metre yüzünden trafiğe açılamayan Güney Raman çevre yolu bir an önce bitirilmelidir.”



Batman...