05 / 05 / 2024

battalgazi Karakaya Barajı suları

battalgazi Karakaya Barajı suları

Karakaya Barajı'nın yapılmasının ardından, ilçeye bağlı Boran Köyü'nde 1956 yılında yapılan Hilbistan Camisi'nin büyük kısmı ve minaresi suyun içinde kaldı. Caminin minaresi, kuraklığın da etkisiyle suyun azalması üzerine tamamen gün yüzüne çıktı...

Malatya Tohma Köprüsü açıldı! 

Malatya ile Sivas arasındaki Karakaya Baraj Gölü üzerinde "itme sürme yöntemi" ile inşa edilen yeni Tohma Köprüsü açıldı. 

Malatya Tohma Köprüsü bugün açılıyor! 

Malatya ile Sivas arasındaki Karakaya Baraj Gölü üzerinde "itme sürme yöntemi" ile inşa edilen yeni Tohma Köprüsü bugün açılıyor. 

Yeni Kömürhan Köprüsü, Bağlantı Tüneli ve Yolu Yapım Projesi tamamlandı!

Malatya ile Elazığ arasındaki Karakaya Baraj Gölü üzerinde yapılan ve türkülere konu olan "Kömürhan Köprüsü", bağlantı tüneli ve yeni yüzüyle Doğu Anadolu'yu Güneydoğu Anadolu, İç Anadolu ve Akdeniz bölgeleriyle bağlayacak..

Karaleylek Kanyonu turizme kazandırılıyor!

Elazığ Belediyesi ve YUFKAD tarafından, Keban ve Karakaya baraj göllerinin bağlantı noktasında bulunan Karaleylek Kanyonu'nun turizme kazandırılması için ortak bir çalışma başlatıldı.

Trabzon Karakaya'ya yeni baraj geliyor!

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, " Boğaç Deresi üzerinde baraj inşası içinde çalışmalara devam ediliyor. Karakaya Grup İçme Suyunun hizmet verdiği alandan daha geniş bir alanı besleyecek olan barajın inşası için zemin sondaj çalışmaları tamamlandı." dedi

Karakaya Baraj Gölü turizme kazandırılıyor!

Karakaya Baraj Gölü Kültür ve Turizm Gelişim Bölgesi Alt Yapı Hizmet Birliği (KAYHİB)tarafından, Karakaya Baraj Gölü’ne sınırı olan ilçelerdeki bazı mahallelerde kanalizasyon hattı yapımı için çalışmalara başlandı.

Malatya Karakaya'ya 8.5 milyonluk yatırım!

'Karakaya Baraj Gölü Kültür ve Turizm Gelişim Bölgesi Alt Yapı Hizmet Birliği'(KAYHİB)tarafından, Karakaya Baraj Gölüne sınırı olan ilçelerdeki bazı mahallelerde kanalizasyon hattı yapımı için çalışmalara başlandı.

Karakaya Baraj Gölü kiraya verilecek!

Karakaya Baraj Gölü 7. Bölge olarak belirtilen Arguvan-Arapgir arasındaki avlak sahasının ihaleyle kiralanacağı bildirildi. 5 yıllık süre için yapılacak ihale sonucunda, kiralama sözleşmesi imzalanacağı belirtildi.

Yeni Kömürhan Köprüsü'nün inşaat çalışmaları devam ediyor!

Elazığ ile Malatya'nın Karakaya Baraj Gölü üzerinden bağlantısını sağlayan Kömürhan Köprüsü'nün yanına 660 metre uzunluğunda modern köprü inşa ediliyor. Köprünün inşaat çalışmalarına 6 Ocak 2014'te başlandı...

Kömürhan Köprüsü'nün yanına 660 metre uzunluğunda bir köprü inşa ediliyor!

"Fırat türküsü"ne konu olan ve de Elazığ ile Malatya'nın Karakaya Baraj Gölü üzerinden bağlantısını sağlayan Kömürhan Köprüsü'nün yanına 660 metre uzunluğunda modern köprü inşa ediliyor.

Karakaya Barajı'nda sular çekildi!

Türkiye genelinde yaşanan kuraklık nedeniyle birçok göl ve gölette su seviyesi düşerken, Karakaya Barajı da kuraklıktan payını aldı. Yaşanan kuraklık nedeniyle, Karakaya Barajı'ndaki su seviyesi gün geçtikçe düşüşünü sürdürüyor.

Malatya'da kuraklık nedeniyle tarlasını sulayamayan çiftçilerden eylem!

Malatya'da kuraklık nedeniyle tarlasını sulayamayan çiftçiler eylem yaptı.Battalgazi ilçesinde Tohma Çayı'nın kuraklıktan etkilenmesi nedeniyle arazisini sulayamayan bir grup çiftçi, Karakaya Baraj Gölü'nden kanallara su bırakılmasını talep etti.

Karakaya Barajı'nın suları çekildi!

Karakaya Barajı'nın yapılmasının ardından, ilçeye bağlı Boran Köyü'nde 1956 yılında yapılan Hilbistan Camisi'nin büyük kısmı ve minaresi suyun içinde kaldı. Caminin minaresi, kuraklığın da etkisiyle suyun azalması üzerine tamamen gün yüzüne çıktı...

battalgazi Karakaya Barajı suları Haberi

battalgazi Karakaya Barajı suları


Malatya'nın Battalgazi ilçesinde, yarısı Karakaya Baraj Gölü'nün suyu içinde kalan cami minaresi, yağışların azlığı dolayısıyla suyun çekilmesi sonucu tamamen görünür oldu.


Karakaya Barajı'nın yapılmasının ardından, ilçeye bağlı Boran Köyü'nde 1956 yılında yapılan Hilbistan Camisi'nin büyük kısmı ve minaresi suyun içinde kaldı. Zamanla yıkılan caminin minaresi, kuraklığın da etkisiyle suyun azalması üzerine tamamen gün yüzüne çıktı. 


Köylülerden Hakan Zeyveli (23), gazetecilere yaptığı açıklamada, bu yıl yağmur yağmadığı için kurak geçtiğini belirtti. Geçen yıl bu dönemlerde yarısı suyun içinde olan minarenin tamamen ortaya çıktığını belirten Zeyveli, "Bu yıl hava yağmurlu geçmediğinden, kurak geçtiğinden dolayı su seviyesi çok düştü, sıfır noktasında. Gördüğünüz minarenin yüzde ellisi suyun altındaydı. Bu yıl ise kuraklıktan dolayı tamamı suyun yüzeyinde kalmıştır" diye konuştu. 


Suların çekilmesi ile ortaya çıkan tarım alanlarını...