01 / 05 / 2024

batum kazakistan

batum kazakistan

Gürcistan demir yolları tarafından 1 Şubat itibariyle başlatılacak Batum - Kazakistan Almatı demir yolu vagon taşımacılığı için Trabzon' da tanıtım toplantısı düzenlendi. DKİB Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hamdi Gürdoğan konu ile ilgili konuşma yaptı...

Kazakistan inşaat ruhsatların alınması endekslerinde 1'inci sırada!

Kazakistan'da İş Yapma Kolaylığı 2019 raporunda, gayrimenkul ve inşaat ruhsatların alınması endekslerinde ülkenin lider olduğu açıklandı.

YDA Holding'ten Kazakistan'a hastane yatırımı!

YDA Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin, "Kazakistan'da uygun yatırım ortamı var ve yatırımcılar için imkanlar sunuluyor" dedi...

Kazakistan'da araziler yabancılara satılmayacak!

Kazakistan Cumhurbaşkanı Tokayev, "Araziler, onun üzerinde çalışana ait olmalı. Araziler yabancılara satılmayacak. Bu benim ilkesel pozisyonum" dedi...

Türk müteahhitlere Kazakistan dopingi!

Türkiye’nin Nursultan Büyükelçisi Nevzat Uyanık, 'Kazakistan’ın altyapısı yenilenirken, Türk girişimciler işçilik, mühendislik ve mimarlık alanlarında etkin çalışmalar yürütüyor.' açıklamasını yaptı.

Türk firmaları Kazakistan'da ilk YİD projesine imza atacak!

Türk firmaları, Kazakistan’da hayata geçirdiği Büyük Almatı Çevre Yolu projesiyle yap-işlet-devret (YİD) modeline ilk kez imza attı.

Türk firmalar Kazakistan BAKAD projesini en kısa sürede tamamlayacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Turhan, Kazakistan'daki Büyük Almatı Çevreyolu İnşaatı Projesini (BAKAD) üstlenen Türk inşaat firmaları Makyol ve Alsim-Alarko’nun projeyi en kısa sürede tamamlayıp hizmete sunacaklarına inandığını söyledi.... 

8. Uluslararası Batum Yapı İnşaat Fuarı açıldı!

8. Uluslararası Batum Yapı İnşaat ve Teknolojileri Fuarı kapılarını açtı.Türkiye'den 18 firmanın yer aldığı fuar, yarın sona erecek...

Türk müteahhitleri Kazakistan'a yatırım yapıyor!

Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev, Türkiye’ye bir resmi ziyaret gerçekleştirecek. Ziyarette, Türk inşaat şirketlerinin Kazakistan'da üstlendiği projeler konuşulacak.

Enka İnşaat Kazakistan projesi için sözleşme imzaladı!

Enka İnşaat tarafından bugün Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamada Enka İnşaat Kazakistan projesi için sözleşme imzaladığını bildirdi. 

Alarko'dan Kazakistan'da dev ihale!

Alarko Holding, Alsim Alarko liderliğindeki konsorsiyumun Kazakistan'da kazandığı Alma-Ata Çevre Yolu projesine ilişkin sözleşmenin imzalandığını açıkladı. 

Tekfen'den Kazakistan'a 438 milyon dolarlık proje!

Tekfen İnşaat'ın yüzde 50 hissesine sahip olduğu Gate İnşaat, Kazakistan'da 438 milyon dolarlık proje yapacak. 

Batum’da konut fiyatları 12 bin dolardan başlıyor!

Batum konut yatırımları için oldukça ilgi çekici bir konuma geldi. Emlakbatum.com kurucusu Ali Aydın Argun, Batum’da satılık daireler 12 bin dolardan başlıyor.

Türk müteahhitlerinden Kazakistan'a 20 milyar dolarlık yatırım!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kazakistan’la ticaret hacminin 5 milyar dolara çıkarılmasının hedeflendiğini açıkladı. 26 yatırım projesi için anlaşma sağlanan ekonomik programı imzalandı.

batum kazakistan Haberi

batum kazakistan

Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği (DKİB) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hamdi Gürdoğan,  hizmet binasında düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, demir yolu hattının Orta Asya'ya yönelik dış ticarete alternatif bir güzergah olarak önemli katkı sağlayacağına inandıklarını ifade ederek, "Bu demir yolu hattının Batum’dan Kazakistan’a, hatta Çin’e kadar uzanacak olması da ayrı bir önem ihtiva etmektedir. İhracatımızda alternatif ve yeni güzergahların oluşturulmasına verdiğimiz önem çerçevesinde ve bu konuda yaptığımız çalışmalar paralelinde Doğu Karadeniz'den demir yolu ile Kazakistan’a kadar diğer ulaşım sistemlerine oranla daha düşük maliyetle, hatta yarı fiyatının dahi altında ulaşılacak olması, bizler açısından çok önemli bir gelişmedir" dedi.


Gürdoğan, yıllardır fikirbabalığını yaptıkları ve ısrarla üzerinde durdukları Doğu Karadeniz'in Gürcistan üzerinden Hopa-Batum demir yolu bağlantısı fikrinin ne kadar haklı olduğunun bir teyidi olduğunu vurgulayarak,...