03 / 05 / 2024

baumax istanbul mağazası neden kapatıldı

baumax istanbul mağazası neden kapatıldı

Avusturyalı dev yapı marketi bauMax, Türkiye'den çıkış kararı doğrultusunda mağazalarının teker teker kapatıyor. baumax'ın 2012 yılında büyük umutlarla açtığı İstanbul'daki 15 bin metrekarelik şubesi de tabelalarını indirirerek kapısına kilit vurdu.

Ebebek, 179. mağazasını İstanbul Viaport AVM’de açtı!

Yeni mağaza yatırımlarını son sürat sürdüren Ebebek, 179. Mağazasını İstanbul Viaport Alışveriş Merkezi'nde hizmete açtı.

Ebebek, 177. mağazasını İstanbul Meydan AVM’de açtı!

Yatırımlarını son sürat sürdüren Ebebek 177. mağazasını İstanbul Meydan Alışveriş Merkezi'nde hizmete açtı...

Kadı Kızı ilk mağazasını İstanbul'da açıyor!

Ev ve mutfak eşyaları sektöründe faaliyet gösteren Kadı Kızı markası ilk mağazasını İstanbul'da açıyor...

Ebebek 170. mağazasını İstanbul Tepe Nautilus AVM’de açtı!

Her geçen gün mağazalarına bir yenisini daha ekleyen ebebek, salgın döneminde de bebeveynlerin ihtiyaçlarını karşılamayı sürdürüyor. Marka, 170. mağazasını İstanbul Tepe Nautilus AVM’de açtı.

Evidea Vega İstanbul AVM mağazası 25 Eylül'de açılıyor!

Evidea, perakende ağını genişletmek amacıyla mağaza yatırımlarını sürdürüyor. Evidea’nın Vega İstanbul AVM’deki mağazası 25 Eylül Cuma günü açılacak. Çamsan Park ve Sakarya Cadde 54’teki Evidea mağazaları da yakında kapılarını açmaya hazırlanıyor.

Yataş, Divanev’in ilk mağazasını İstanbul Dudullu’da açtı!

Yataş Grup, geçen sene Mart ayında bir satın almayla bünyesine kattığı yeni markası Divanev’in ilk mağazasını İstanbul Dudullu’da hizmete açtı.

Beymen Club, İstanbul Havalimanı mağazası açıldı!

Beymen Club, İstanbul Havalimanı Dış Hatlar Terminali’nde hizmete açtığı yeni mağazasıyla 7 gün 24 saat kesintisiz hizmet veriyor

Brooks Brothers İstanbul'daki dördüncü mağazasını Optimum AVM'de açtı!

Brooks Brothers İstanbul'daki dördüncü mağazasını geçen hafta burada açmış. Yani ünlü markanın outlet mağazası da açılmış oldu...

Koleksiyon İstanbul’daki ilk outlet mağazasını açıyor!

Yaşam alanlarında fark yaratan tasarımlarla hayata dokunan Koleksiyon, Türkiye’deki 15. Mağazasını outlet konseptiyle Koleksiyon Tarabya Kampüsü içerisinde açacak. 

Xiaomi Türkiye'de ilk mağazasını Vadi İstanbul'da açacak!

Çinli teknoloji devi Xiaomi, Türkiye'de ilk mağazasını açmaya hazırlanıyor. Firmanın, açılışa özel kampanyalar düzenlemesi bekleniyor.

Teknosa İstanbul'daki 41. mağazasını İstmarina AVM'de açtı!

Teknosa, Kartal İstmarina AVM'de yeni mağazasını açtı. İstanbul’da 41'inci mağazasını açan Teknosa Türkiye’deki mağaza sayısı ise 205 oldu..

Civil, İstanbul Cevizli’de yanan mağazasını tekrar hizmete açtı!

Civil; İstanbul Cevizli’de yanan mağazasını tekrar hizmete açtı. Civil Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Yıldıran’ın gerçekleştirdiği açılışta animasyon gösterileri, birbirinden farklı hediye dağıtımı ve yüz boyama etkinlikleri yer aldı.

Victoria's Secret, İstanbul'da 4'ncü mağazasını açıyor!

Adriana Lima, Alessandra Ambrosio ve Candite Swanepoel gibi modellerin yer aldığı ünlü defileleriyle tüm dünyada tanınan iç çamaşırı markası Victoria's Secret, İstanbul'da 4'ncü mağazasını açıyor.

baumax istanbul mağazası neden kapatıldı Haberi

baumax istanbul mağazası neden kapatıldı

Türkiye'ye 2010 yılında 25 milyon euroluk Samsun mağazası ile adım atan şirket daha sonra iki yıl içinde İzmit, Eskişehir, İzmir, Ankara, İstanbul ve Bodrum'da toplam 7 mağazaya ulaşmıştı. Türkiye'ye büyük umutlarla giren bauMax'ın 2018 yılına kadar 50 mağaza ve 1 milyar euro yatırım hedefi bulunuyordu. Ancak işler beklendiği gibi gitmedi.


bauMax'ın Türkiye ile beraber girdiği Güneydoğu Avrupa pazarında istediği başarıya ulaşamaması ve şirketin 2012 yılını 126 milyon euro zararla kapatmasının ardından dev firma aralarında Türkiye'nin de olduğu bazı ülkelerden çıkış kararı aldı.


bauMax'ın halen açık olan 3 şubesinin de yakın zamanda kapanması bekleniyor.


İstanbul'da kepenkler indi!


Mağazalar teker teker kapatılırken son kepenk kapatma haberi de İstanbul'daki mağazadan geldi. Avcılar'da bulunan ve 2012 yılında 27 milyon euro yatırımla hizmete giren mağaza kapılarını kapatırken, şirketin...