30 / 04 / 2024

bayraklı bina kontroller

bayraklı bina kontroller

Deprem bölgesi olan İzmir'de yapıların depreme dayanıklılığını test edip,tehlikelerin önüne geçmek için çalışmalarını sürdüren Bayraklı Belediyesi Deprem Etüt Merkezi de, sadece Bayraklı değil İzmir'in her yerinden gelen müracaatları değerlendirecek.

İzmir Bayraklı'da 8.4 milyon TL'ye icradan satılık bina!

T.C. İzmir 17. İcra Dairesi, İzmir ili, Bayraklı ilçesi, Manavkuyu Mahallesi, 4094 ada 20 parselde yer alan 5 katlı binayı 8 milyon 460 bin TL'ye satıyor...

Bayraklı'da 30 hasarlı bina yıkılacak!

İzmir'de meydana gelen deprem sonrasında yapılan çalışmalar hakkında açıklama yapan Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, ilçede yıkılması gereken 30 binanın olduğunu dile getirdi. 

İzmir Bayraklı'da 12 mahalle için kat sınırlaması geliyor!

İzmir Bayraklı Mayıs Olağan Meclis Toplantısı'nda Bayraklı'da bina inşaatları konusu ele alındı. Mecliste 12 mahalle için kat sınırlaması önerisi getirildi. 

Bayraklı depremzedeleri için kalıcı konutlar inşa edilecek!

30 Ekim'de meydana gelen depremde İzmir'in Bayraklı ilçesinde çok sayıda bina hasar almıştı. Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, Bayraklı sakinleri için sağlıklı konut inşa edileceğini açıkladı.

Bayraklı sakinleri evlerini terk ediyor!

İzmir'de meydana gelen 6.6 şiddetindeki depremde çok sayıda bina yıkıldı. Binaların en çok hasar gördüğü Bayraklı ilçesinde evleri hasar görmeyen vatandaşlar da evlerini terk etti.

İzmir Bayraklı'da enkaz kaldırma çalışmaları hız kesmiyor!

İzmir'de geçen cuma günü meydana gelen depremde birçok bina hasar gördü ve can kayıpları yaşandı. En çok hasar gören Bayraklı ilçesinde enkaz çalışmaları devam ediyor.

Bayraklı'da yıkımın faturası ağır oldu!

İzmir'de meydana gelen deprem sonrası yıkımın oluştuğu Bayraklı'da trafik felç oldu. Gerek şehir merkezindeki bina yığınından kaçmak isteyenler, gerekse bu bölgede tanıdıkları olanlar bir anda trafiği felç ettiler.

İzmir Bayraklı Belediyesi çürük yapıları 10 yıl önce raporladı!

Deprem incelemesi için İzmir’e CHP’li Seyit Torun, “Belediyeler İzmir’de 11 binin üzerinde binayı denetlemiş. Bayraklı Belediyesi, yıkılan 3 bina dahil, Bayraklı’da 208 çürük bina tespit edip Çevre Bakanlığı’na bildirmiş. Neden gereği yapılmadı” dedi...

İzmir Bayraklı'da çöken bina havadan görüntülendi!

İzmir'de dün meydana gelen 6.6 şiddetinde depremin ardından çalışmalar devam ediyor. Bayraklı'da çöken Doğanlar Apartmanı'nda sürdürülen çalışmalar drone ile havadan görüntülendi. 

Bayraklı’daki eğik bina tehlike saçıyor!

İzmir Bayraklı'da Fuat Edip Baksı Mahallesi'nde bulunan 'Çiğdem Apartmanı'nın zemininde kayma olduğu şikayeti üzerine, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekipleri incelemeler gerçekleşti.

Bayraklı'daki riskli 6 bina yıkılıyor!

İzmir'in Bayraklı ilçesinde, kaya düşmesi sonucu bir bölümü afet riski bulunan mahalledeki 6 bina için yıkım çalışmalarına başlandı.

İzmir Bayraklı'da bina inşaatında kaza: 1 ölü!

İzmir'in Bayraklı ilçesindeki inşaat halindeki 43 katlı binanın cam montajı sırasında, kopan demir ve cam parçaları işçilerin üzerine düştü. Olayda 1 işçi hayatını kaybetti, 1 işçi ise ağır yaralandı.

İzmir Bayraklı'daki 7 katlı bina yıkılıyor!

Bayraklı Mansuroğlu Mahallesi'ndeki Ankara Caddesi ile 284/1 Sokak kesişimindeki 7 katlı binanın yıkım çalışması sırasında ortaya çıkan manzara 'İnsan hayatı bu kadar ucuz mu' sorusunu akıllara getirdi.

bayraklı bina kontroller Haberi

bayraklı bina kontroller

Birinci derecede deprem bölgesi olan İzmir'de yapıların depreme dayanıklılığını test edip, olası tehlikelerin önüne geçmek için çalışmalarını sürdüren Bayraklı Belediyesi Deprem Etüt Merkezi de, sadece Bayraklı değil İzmir'in her yerinden gelen müracaatları değerlendirerek hizmet veriyor. 


Ultrasonik test cihazları kullanılıyor


Türkiye'de belediye bünyesinde bir ilk olarak hayata geçirilen 'Bayraklı Belediyesi Deprem Etüt Merkezi', sadece Bayraklı'nın değil İzmir'in her bölgesinden vatandaşlardan gelen müracaatlarla binaların dayanıklılık risklerini ölçerek, yapılması gerekenler konusunda vatandaşlan bilgilendiriyor. Ultrasonik test cihazlarıyla evde bulunan taşıyıcı elemanların içindeki yapısal durum, yine sinyalizasyon sistemiyle çalışan tespit cihazıyla inceleniyor. Oluşturulan raporun ardından tavsiye kararını hazırlayan Bayraklı Belediyesi mühendisleri, protokol gereği vatandaşları riskli yapıların güçlendirme çalışmalarının yapılması amacıyla 'Dokuz Eylül Üniversitesi Deprem Uygulama ve Araştırma Merkezine' yönlendiriyor. Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabag, 'Halkımızın depreme...