08 / 05 / 2024

BDDK ceza

BDDK ceza

Bankacılık sektörünün tüm gelirlerini mercek altına alan BDDK, bazı bankaların müşterilerinden faiz ve komisyon adı altında fazla para aldığını tespit etti ve gizli faize yüksek ceza uygulanıyor...

BDDK'dan 15 bankaya 19.6 milyon TL ceza!

BDDK, talimatlara aykırı işlem tesis edilmesi gerekçesiyle 15 bankaya toplam 19 milyon 650 bin TL idari para cezası uygulanmasına karar verildiğini açıkladı.

2863 sayılı kanun ceza hükümleri!

2863 sayılı kanun, korunması gerekli taşınır ve taşınmaz kültür ve tabiat varlıkları ile ilgili tanımları belirlemek, yapılacak işlem ve faaliyetleri düzenliyor. Peki, 2863 sayılı kanun ceza hükümleri nelerdir?

BDDK Vera Gayrimenkul'e hizmet yetkisi tanıdı!

BDDK Vera Gayrimenkul Değerleme ve Danışmanlık A.Ş.’ye “gayrimenkul, gayrimenkul projesi veya bir gayrimenkule bağlı hak ve faydaların değerlemesi” hizmeti verme yetkisi tanıdı.

BDDK Sümer Gayrimenkul'e hizmet yetkisi tanıdı!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK) Sümer Gayrimenkul Değerleme ve Danışmanlık Hizmetleri A.Ş.’ye, gayrimenkul hizmeti verme yetkisi tanıdı.

BDDK, Sümer ve Vera şirketine gayrimenkul hizmeti verme yetkisi tanıdı!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK), 2 şirkete "gayrimenkul, gayrimenkul projesi veya bir gayrimenkule bağlı hak ve faydaların değerlemesi" hizmeti sunma konusunda yetki verdi.

BDDK: 135,6 milyar lira konut kredisi kullanıldı!

Bankacılık sektörünün toplam kredi hacmi, bir haftada yüzde 0,4 azalarak 1 trilyon 368 milyar 216 milyon liraya geriledi. BDDK verilerine göre tüketici kredilerinin 135 milyar 681 milyon lirasını konut kredisi oluşturuyor.

Kilis L Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumları'nın inşaatı bu yıl bitecek!

Kilis’te, L Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz kurumlarının inşaatının bu yıl tamamlanması bekleniyor. İnfaz kurumlarının hizmet binasının geçen yıl Ağustos ayında temeli atılarak inşaatında başlanmıştı

Isı pay ölçer sistemi kurulmayan apartmanlar ceza öder mi?

Isı pay ölçer kullanımı, 5627 sayılı Enerji Verimliliği Kanunu ve 2008 yılında yayınlanan ilgili yönetmelikler ile zorunlu hale getirildi. Peki, ısı pay ölçer sistemi kurulmayan apartmanlar ceza öder mi?

3 kez ceza alan kentsel dönüşüm denetimcisine 1 yıl iş yok!

Kentsel dönüşümde denetim görevini yerine getirmediği tespit edilen yapı denetim firmalarına yüzde 50 ceza kesilecek. İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu kapsamında, bir yılda üç idari para cezası alan kuruluş, kamudan bir yıl ihale alamayacak.

Kocaeli'de yapı denetim firmalarına ceza yağdı!

1999’da yerle bir olan ve binlerce evladını depreme kurban veren Kocaeli’de, yapı denetim firmalarının ders almadığı ortaya çıktı. Firmalara ceza yağdı..

İş güvenliği uzmanı olmayan firmaya ceza!

İş güvenliği uzmanı ve işyeri hekimi çalıştırmayan işletmelere geçmişe yönelik ceza kesilmemesini öngören af maddesi torba yasadan çıkarıldı..

Evden erken çıkan kiracıya ceza yok mu?

Taşınmaz mal kiralamalarında taraflar arasında kira sözleşmesi imzalanıyor. Bu sözleşme taraflara birtakım hak ve sorumluluklar yüklüyor. Peki, evden erken çıkan kiracıya ceza yok mu?

İzmir'in ahşap iskele projesine ceza!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin rüya projelerinden 5 ahşap iskelenin inşaat süreci sancılı başladı. Ege postası adlı internet sitesinin haberine göre geçtiğimiz günlerde de resmen yapımına başlayan iskelelerden ilkinin şantiyesine adeta ceza yağdı.

BDDK ceza Haberi

BDDK ceza

Bankacılık sektörünün tüm gelirlerini mercek altına alan BDDK, bazı bankaların müşterilerinden faiz ve komisyon adı altında fazla para aldığını tespit etti. Kurum milyar lirayı bulacağı ifade edilen cezaları kesmeye başlarken bankaları yüklü ceza korkusu aldı. Bankaların müşteriden fazladan aldıkları paranın iadesi de gündemde

Yasa ile bankaların vatandaştan kestiği ücretlere sınır getirme yetkisini alan Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu’nun (BDDK) ücretlere üst sınır koymak için yaptığı araştırma inanılması güç bir bilgiye ulaştırdı. Bankaların müşterilerle yaptığı anlaşmada sözlü ve yazılı beyan ettiği komisyon ve faiz oranının üstünde ücret hesaplayıp bunu müşterilerden tahsil ettiği ortaya çıktı. Belirtilen komisyonlardan da müşteriyle yapılan anlaşma dışında fazla ücret alındığını gören BDDK bu bankalara ceza kesmeye başladı. Edinilen bilgiye göre bankalar Rekabet Kurumu'nun kestiği 1.1 milyar liralık...