19 / 05 / 2024

bddk izni

bddk izni

Hükümetin, kamu bankalarının katılım bankacılığı alanında da faaliyet göstermesi hedefi kapsamında, Ziraat Bankası ve Halkbank ' ın katılım bankası kurmasını kolaylaştırıcı yönde kanun değişikliği hazırlandı...

Türkiye Emlak Katılım Bankası'na kredi ve banka kartı izni verildi

Bankacılık Denetleme ve Düzenleme Kurulu (BDDK), Türkiye Emlak Katılım Bankası AŞ'ye kredi ve banka kartı sistemi kurma izni verdiğini açıkladı. Konu ile ilgili açıklama ve haberin detayları...

BDDK'dan Emlak Katılım'a alt yapı sağlama izni!

BDDK, Emlak Katılım Bankası'na bilgi sistemleri alt yapısı sağlama konusunda izin verdi. 

Emlak Katılım Bankası'na BDDK'dan danışmanlık izni!

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan BDDK kararı kapsamında, Emlak Katılım Bankası'na danışmanlık faaliyeti izni verildi.

Türkiye Emlak Katılım Bankası faaliyet izni aldı!

BDDK, yapılan değerleme sonucunda Türkiye Emlak Katılım Bankasına faaliyet izni verdi. Karar Resmi Gazete'de yayımlandı...

BDDK: Doğuş'a geçen Scania Finansman'ın faaliyet izni iptal!

BDDK, Scania Finansman A.Ş.’nin Volkswagen Doğuş Finansman A.Ş.’ye devri suretiyle birleşme işlemi neticesinde, Scania Finansman A.Ş.’nin faaliyet iznini iptal edilmesine karar verdi. Karar, bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Albaraka Türk'e aracılık işlemleri için faaliyet izni!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK), Albaraka Türk Katılım Bankası AŞ'ye, daha önce ihraç edilen sermaye piyasası araçlarının aracılık maksadıyla alım-satımının yürütülmesi işlemleri konusunda faaliyet izni verdi.

BDDK'dan acentelik ve danışmanlık izni!

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu kararları yayımlandı. BDDK, Garanti Bankası'na acentelik, Akbank'ın bağlı ortaklarına ve Denizbank'a çeşitli konularda danışmanlık izni verdi.

Çevre ve izni belgesi bedeli ne kadar?

Çevre izin belgesi: İşletmeler için, hava, su ve toprak gibi alıcı ortamları korumak amacıyla ilgili mevzuat uyarınca verilecek belgeye deniyor. Peki, çevre ve izni belgesi bedeli ne kadar?

BDDK'dan bankalarla ilgili açıklama!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumundan (BDDK) hiçbir yetkilinin bankalara ilişkin olarak herhangi bir basın-yayın organına açıklamada bulunmadığı, söz konusu haberler hakkında gerekli hukuki işlemlerin başlatılacağı bildirildi.

Çevre izni başvuru dilekçesi!

Çevre izni yönetmeliğinde belirtilen firmaların hava emisyonu, çevresel gürültü, atıksu deşarjı ve derin deniz deşarjı konularından en az birini içeren çevre iznini alması gerekiyor. İşte çevre izni başvuru dilekçesi..

Çevre izni olmadan çalışmanın cezası nedir?

Çevre iznini, Çevre izin ve lisans yönetmeliği listelerinde yer alan işletmeler, faaliyette bulunabilmeleri için, öncelikle geçici faaliyet belgesi almaları gerekiyor. Peki, çevre izni olmadan çalışmanın cezası nedir?

BDDK'dan Rabobank'a faaliyet izni!

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan BDDK kararında, "Kurulun 1 Ağustos 2013 tarihli sayılı kararı ile kuruluş izni verilen Rabobank A.Ş.’ye faaliyet izni verilmesine karar verilmiştir" denildi.

Türkiye'ye yeni bir banka geliyor: Rabobank!

BDDK daha önce kuruluş izni verdiği Rabobank'a faaliyet izni verdi.Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) daha önce kuruluş izni verdiği Rabobank'a faaliyet izni verdi.

bddk izni Haberi

bddk izni

Hükümetin, kamu bankalarının katılım bankacılığı alanında da faaliyet göstermesi hedefi kapsamında, Ziraat Bankası ve Halkbank'ın katılım bankası kurmasını kolaylaştırıcı yönde kanun değişikliği hazırlandı. BDDK izin sürecini devreden çıkaran değişik teklifi ilgili kurumların görüşlerinin tamamlanmasının ardından TBMM'ye sevk edilecek. Yapılacak düzenlemeyle Ziraat Bankası ve Halkbank'ın veya bunların bağlı ortaklıklarının, katılım bankası kurma yönünde karar alması durumunda BDDK izin sürecine tabi olmayacağı...