27 / 04 / 2024

Türkiye Emlak Katılım Bankası'na kredi ve banka kartı izni verildi

Türkiye Emlak Katılım Bankası'na kredi ve banka kartı izni verildi

Bankacılık Denetleme ve Düzenleme Kurulu (BDDK), Türkiye Emlak Katılım Bankası AŞ'ye kredi ve banka kartı sistemi kurma izni verdiğini açıkladı. Konu ile ilgili açıklama ve haberin detayları...



Bankacılık Denetleme ve Düzenleme Kurulu BDDK'nın söz konusu kararı Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı. Türkiye Emlak Katılım Bankası AŞ'ye kredi ve banka kartı sistemi kurma izni verildiğini açıkladı.

Buna göre, bankaya kredi ve banka kartı sistemi kurma, bu sisteme göre kart çıkarma ve üye işyeri anlaşması yapmasına ilişkin izin verildiği kaydedildi. Açıklanan söz konusu kararlar, 5464 sayılı Banka Kartları ve Kredi Kartları Kanunu uyarınca alındı.

EMLAK KATILIM BANKASI NE ZAMAN KURULDU?

Emlak Katılım Bankası 2018 senesinde bir katılım bankası olarak  tekrardan sektörde hizmet vermesi için Türkiye Emlak Katılım Bankası,  2019 senesinde faaliyet izni alarak  ve kuruldu ve faaliyete başladı.

Türkiye Emlak Katılım Bankası na kredi ve banka kartı izni verildi

EMLAK KATILIM BANKASI HANGİ BANKAYA AİT?

Ziraat Bankası A.Ş. ve Emlak Şubesi olarak hizmetlerine devam eden ve  3 Temmuz 2001 tarihinde  24451 sayılı resmî gazetede yayımlanan 4684 sayılı Kanun kapsamında , Türkiye Emlak Bankası anonim şirketinin bankacılık işlemleri yapması ve mevduat kabul etme yetkisi sona ererek tasfiye haline girmiştir.

EMLAK KATILIM ÖZEL Mİ DEVLET Mİ?

Emlak katılım özel mi devlet mi? Ticaret Ünvanı:Türkiye Emlak Katılım Bankası A.Ş. Emlak Katılım, 4603 Sayılı Kanun Kapsamında Kurulmuş Kamu Sermayeli Bir Katılım Bankasıdır.

EMLAK KATILIM BANKASI NE YAPAR?

Bankanın ne iş yaptığı hakkında yapılan açıklamada, katılım bankası olarak Emlak Katılım ; fon toplama, fon kullandırma ve diğer bankacılık hizmetleri olarak üç stratejik alanda kendi değerlerinin üzerinden, yani faizsiz bankacılık prensiplerine bağlı kalarak finansal bankacılık hizmet sunmaktadır.

EMLAK KATILIM BANKASI KAÇ ŞUBESİ VAR?

Emlak Katılım, İstanbul'da 37 Türkiye genelinde 88 şubeye kadar ulaştı.

Emlak Katılım, yurt içi kira sertifikasındaki liderliğine devam ediyor!

Emlak Katılım'ın aktif büyüklüğü 151 milyar Türk Lirası olarak gerçekleşti

 


 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön