28 / 04 / 2024

Emlak Katılım, yurt içi kira sertifikasındaki liderliğine devam ediyor!

Emlak Katılım, yurt içi kira sertifikasındaki liderliğine devam ediyor!

Yurt içi piyasada yaptığı öncü ve inovatif kira sertifikası (sukuk) ihraçlarıyla sektörde lider konumunu sürdüren Emlak Katılım, katılım esaslı sermaye piyasalarının gelişimine ve sektörün sürdürülebilir büyümesine katkı vermeye devam ediyor.



Konuya ilişkin yapılan açıklamaya göre, Emlak Katılım, aracı kurum kullanmaksızın yetkili yatırım kuruluşu niteliğiyle şu ana kadar, fon kullanıcısı olduğu kira sertifikası ihraçlarında 14 Kasım tarihi itibarıyla 52 milyar liranın üzerinde sukuk ihracı yaparken, dolaşımdaki 7,5 milyar TL tutarlı sukuk bakiyesi ile sektör lideri durumunda olmayı sürdürüyor.

Emlak Katılım, yurt içi kira sertifikasındaki liderliğine devam ediyor!

PEK ÇOK İLKE İMZA ATTI

Türkiye'de pek çok sukuk türünde ilklere imza atan Emlak Katılım'ın başardığı ilkler arasında, 25 Haziran 2020 tarihinde Türkiye'nin ilk getirisi katılma havuzuna referanslı sukuk ihracı, 19 Mart 2021 tarihinde Türkiye'nin ilk özel fon havuzu üzerinden ortaklığa ve risk paylaşımına dayalı sukuk ihracı, 10 Kasım 2021 tarihinde Türkiye'nin ilk yeşil sukuk ihracı, 24 Aralık 2021 tarihinde Türkiye'nin ilk eser sözleşmesine dayalı sukuk ihracına aracılık ve bunun yanı sıra, 14 Eylül 2022 tarihinde geri dönüşüm sektörünün ilk yeşil sukuk ihracına aracılık yer alıyor.

Emlak Katılım, yaptığı sukuk ihraçlarının yanı sıra katılım temelli sermaye piyasalarındaki bilgi ve deneyimlerini farklı sektörlerdeki kurumsal firmalara aktarmayı sürdürürken, tarım, geri dönüşüm, gayrimenkul, otomotiv, gıda gibi pek çok sektörde faaliyet gösteren kurumsal firmaların faizsiz finans felsefelerine uygun sukuk ihraçlarına da aracılık etmeye devam ediyor.

Emlak Katılım, yurt içi kira sertifikasındaki liderliğine devam ediyor!

Bu doğrultuda, 15 Kasım 2023 tarihinde gıda sektörünün önde gelen firmalarından Ulusoy Un'un ilk sukuk ihracına aracılık eden Emlak Katılım, dolaşımdaki yaklaşık 6,3 milyar lira tutarlı şirket sukuku bakiyesiyle şirket sukuku aracılığında yaklaşık yüzde 42'lik pay ile pazar önderi olmayı sürdürüyor.

Katılım temelli sermaye piyasalarının gelişiminde önemli rol alan Emlak Katılım, 2023’te de katılım finans sektöründe bir ilke imza atarak 'katılım esaslı portföy saklama hizmetini' uygulayan ilk katılım bankası olarak kayıtlara geçti.

İlgili ürün ile fonların katılım finans temellerine olan uyumunu da denetleyen Emlak Katılım, katılım temelli fonların denetiminde şeffaflığı ve hesap verilebilirliği gerçekleştirerek sektörün sağlıklı gelişiminde güven ortamını yaratmayı amaçlıyor.

Milyonlarca EYT’liye müjde! EYT’liler emlak vergisinden muaf olacak!

Ev sahibi ve kiracılar dikkat! Arabuluculuk sayesinde kirayı zamsız ödeme teklifi geldi!

Hisseli tapusu olanlar dikkat! Taşınmazınız zorunlu satışa çıkabilir!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön