27 / 04 / 2024

Emlak Katılım'ın aktif büyüklüğü 151 milyar Türk Lirası olarak gerçekleşti

Emlak Katılım'ın aktif büyüklüğü 151 milyar Türk Lirası olarak gerçekleşti

Emlak Katılım’ın, 2023 yılının üçüncü çeyreğinde aktif büyüklüğü 150,7 milyar TL olurken ülke ekonomisine sağladığı katkı 71,2 milyar TL olarak gerçekleşti. İşte haberin ayrıtntıları...



Emlak Katılım tarafından, 2023 yılı üçüncü çeyrek sonuçları açıklandı. Buna göre; Geçen yılın aynı döneminde 93,1 milyar Türk Lirası olan aktif büyüklüğünü yüzde 61,93 yükselişle 150,7 milyar Türk Lirası’na ulaştıran bankanın net karı ise 4,2 milyar Türk Lirası olarak gerçekleşti.

Ayrıca, toplam varlıkların içindeki likit varlıklarının payını sene sonuna göre yüzde 10 artış göstererek 62,9 milyar Türk Lirası seviyesine geldi. Nakdi finansman hacmi geçen yılın aynı dönemine oranla yüzde 37,4 artış ile 55,5 milyar Türk Lirası, gayri nakdi finansman hacmi yüzde 57,7 yükselişle 15,7 milyar Türk Lirası olarak gerçekleşen Emlak Katılım, böylelikle ilk dokuz ayda ülke ekonomisine toplam 71,2 milyar Türk Lirası katkı sağlamış olduğu belirtildi.

Bankanın toplanan fonları geçen senenin aynı dönemine göre 40,9 milyar Türk Lirası artışla bu yıl üçüncü çeyrekte 118,3 milyar Türk Lirası olarak gerçekleşti. İstikrarlı operasyonel faaliyetleri sonucunda özkaynak karlılığı bankacılık sektörünün oldukça üzerinde seyrederek yüzde 70 düzeyine ulaşırken özkaynakları ise geçen senenin aynı dönemineoranla yüzde 121,2 artış ile 10,1 milyar Türk Lirası olmuştur.

Buna göre, geçen yılın aynı döneminde katılım bankacılığının takipteki krediler oranı yüzde 1,64 olmasına karşın Emlak Katılım’ın bu oranı yüzde 0,35 olup seyrini sektör ortalamasının çok altında yapılarak, 2023 yılı üçüncü çeyreğinde sorunlu alacak yönetimi konusunda başarılı bir sonuca ulaşmıitır. Bankanın sermaye yeterlilik oranı ise 28,19 seviyesinde gerçekleşmiştir.

Emlak Katılım ın aktif büyüklüğü 151 milyar Türk Lirası olarak gerçekleşti

EMLAK KATILIM BANKASI NEDİR?

Katılım bankası olarak Emlak Katılım ; fon toplama, kullandırma ve diğer bankacılık hizmetleri olarak üç ayrı stratejik alanda kendi değerleri üzerinden, yani faizsiz bankacılık prensiplerine bağlı olan bir finansal hizmet sunan kurumdur.

EMLAK KATILIM NEREYE AİT?

Türkiye Emlak Katılım Bankası A.Ş., 25 Şubat 2019 tarihli Resmî Gazete'de yayımlanan faaliyet izni kapsamında Katılım bankası olarak yeniden kurulmuş kamu bankasıdır. Önceli olan Türkiye Emlak Bankası A.Ş. ise 8 Ocak 1988'de Anadolu Bankası ve Türkiye Emlak Kredi Bankası'nın birleşmesi ile kurulmuştur.

Emlak Konut GYO Bodrum Türkbükü ihalesine 27 firma katıldı! 

Emlak Konut GYO Eyüpsultan Kemerburgaz ihalesine 8 firma katıldı!

Emlak Katılım Bankası Genel Müdürü Nevzat Bayraktar istifa etti!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön