06 / 05 / 2024

bebekteki havuz yıkılacakmı

bebekteki havuz yıkılacakmı

İstanbul Bebek'te Boğaz'a bakan ve doğal SİT olan arazide yapılan inşaat, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden vize aldı ancak yargıya takıldı. Mahkeme, ruhsatsız inşaatın yıkılmasına ve arazinin eski hale getirilmesine karar verdi.

1942 yılında Sirkeci Meydanı'ndaki dükkanlar tramvay yolundan dolayı yıkılacakmış!

1942 yılından Sirkeci'de tramvay yolu üzerinde çıkıntı teşkil eden dükkanların yıkılmasına karar verilmiş.

1938 yılında Eminönü Meydanı'ndaki Valide Hanı iki ayda yıkılacakmış!

Belediye tarafından 1938 yılında Eminönü Meydanı'ndaki Valide Han'ının yıkımı için 2 ay süre verilmiş.

Havuz Mimarlık Tasarım Ve Tekstil Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Havuz Mimarlık Tasarım Ve Tekstil Ticaret Limited Şirketi  Kadıköy’de  50 bin TL sermaye bedeli  ile  Bilge Kalfa Doğan ve Senem Akçay tarafından kuruldu.

Can Dündar'ın Bodrum'daki kaçak villası yıkılıyor!

Muğla'nın Bodrum ilçesinde, firari gazeteci Can Dündar'ın villasının kaçak olan sundurma, çardak ve havuz ile bahçe duvarının yıkımı bugün de sürdürüldü. 

Can Dündar'ın villasının kaçak bölümlerinin yıkımına başladı!

Bodrum'da firari gazeteci Can Dündar'ın villasının kaçak olan sundurma, çardak ve havuz ile bahçe duvarının yıkımıyla ilgili çalışmalara başlandı. Muğla Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından tahliye için gönderilen ihbarname sonrasında yıkımı, Dündar'ın kendisinin yaptırdığı tespit edildi.

Kartal'ın en büyük parkı Yakacık'ta inşa ediliyor!

Kartal'ın en büyük parkı olma özelliğine sahip olacak, Yakacık Havuz Sokak'ta yapımı devam eden parkın çalışmalarını Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz yerinde inceledi...

1946 yılında Belediye üç büyük otel yaptıracak!

1946 yılında İstanbul Belediyesi, şehrin otel ihtiyacını karşılayabilmek için üç büyük otel yaptırılacakmış. Çırağan Sarayı'nın otel haline getirilmesinden sonra Taksim ve Florya'da birer otel yaptırılacakmış.

2006 yılında İstanbul'un en büyük marinası Zeytinburnu'na!

2006 yılında İstanbul'un üçüncü marinası Zeytinburnu'na yapılacakmış. Kazlıçeşme'de yapılacak bin 500 kapasiteli marina 325 bin 736 metrekare dolgu alanı ile İstanbul'un en büyük marinası olacakmış.

Küçükçekmece'de Türkiye'nin en büyük dönüşüm projesine imza atılacak!

TOKİ, Büyükşehir ve Küçükçekmece Belediyesi arasında yapılacak protokol ile Türkiye'nin en büyük kentsel dönüşüm projesine imza atılacakmış. İşte, Emlakkulisi.com Haber Merkezi'nin tarih araştırmacısı Abdullah Kutalmış Mızrak'ın hazırladığı o haber...

2004 yılında Küçükçekmece'de Türkiye'nin en büyük kentsel dönüşüm projesine imza atılacakmış!

2004 yılında TOKİ, Büyükşehir ve Küçükçekmece Belediyesi arasında yapılacak üçlü protokol ile Türkiye'nin en büyük kentsel dönüşüm projesine imza atılacakmış. 120 hektar alanda gerçekleşecek projenin ilk etabında 2 bin 800 toplu konut yapılacakmış.

2000 yılında Büyükşehir Belediyesi, Kurbağalıdere için yeni bir proje başlatmış!

2000 yılında Büyükşehir Belediyesi, açıkhava kanalizasyonuna dönüşen Kurbağalıdere için yeni bir proje başlatmış. Islah edilecek derenin sağı ve solu kolektörlerle kuşatılacakmış ve etrafındaki kaçak yapılarda yıkılacakmış.

1997 yılında İstanbul'un en büyük tenis merkezi Silivri'ye yapılacakmış!

1997 yılında İstanbul'un en büyük tenis ve spor merkezi Silivri Karasinan'a yapılacakmış. 25 bin metrekare araziye yayılacak, 14 tenis kortunun bulunacağı spor tesisi tatil köyü gibi yapılacakmış.

1997 yılında Büyükşehir Belediyesi'nden Altunizade'de villa!

1997 yılında Büyükşehir Belediyesi, Altunizade'de inşa edeceği villalar için temel kazımına başlamış. 50 dönümlük arazide inşa edilecek 168 adet prestij villa, 60 ile 70 milyar lira arasında satılacakmış.

bebekteki havuz yıkılacakmı Haberi

bebekteki havuz yıkılacakmı

Dost İnşaat adlı şirket, İstanbul Bebek’te bulunan 68 pafta, 632 ada, 137 parseldeki Boğaz manzaralı arazide havuz yapmak için 2010 yılında inşaat faaliyetine başladı. Eğimli olan arazi önce hafriyat çalışmalarıyla düz hale getirildi, ardından arazinin bahçesinde 10 metre uzunluğunda kaçak bir havuz inşa edildi. 


Doğal SİT alanında yapılan inşaatın ruhsatsız olması nedeniyle bölge halkı kaçak yapının yıkılması ve arazinin eski hale getirilmesi için İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Boğaziçi İmar Müdürlüğü’ne başvurdu. Ancak İstanbul Büyükşehir Belediyesi Boğaziçi İmar Müdürlüğü başvuruyu ret etti. Bunun üzerine mahalleliler İstanbul 8. İdare Mahkemesi’ne başvurarak konuyu yargıya taşıdı. Mahkeme kaçak yapıyla ilgili bilirkişi incelemesi istedi. 



MAHKEMEDEN YIKIM KARARI 

İnşaat yapılan arazide incelemede bulunan bilirkişi, kaçak yapılan inşaatın ruhsatsız yapılamayacağını ve inşaatın sadece SİT kararları çerçevesinde ruhsatlandırılabileceğini tespit...