02 / 05 / 2024

Bedesten Çarşısı çalışmaları

Bedesten Çarşısı çalışmaları

Fransız bir mimara çizdirilerek yaptırılan Bedesten Çarşısı, Afyonkarahisar Belediyesi tarafından restore ediliyor. Osmanlı dönemi eserlerinden olan çarşıda restorasyon çalışmaları son aşamaya geld

Zeytinburnu Veliefendi'de kentsel dönüşüm çalışmaları başladı!

Zeytinburnu Veliefendi Mahallesi’nde bulunan ‘İşçi Blokları’nın malikleriyle toplantı yapan Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy, çalışmalar hakkında bilgi verdi. 

Konya Mevlana Çarşısı'nda dönüşüm çalışmalarının yüzde 80'i bitti!

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından Mevlana Çarşısı ve Altın Çarşı’da devam eden kentsel dönüşüm çalışmaları büyük ölçüde tamamlandı. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, dönüşüm çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu.

Konya Altın Çarşısı'nda yıkım çalışmaları tamamlanıyor!

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Mevlana Çarşısı ve Altın Çarşı’daki kentsel dönüşüm çalışmalarını inceledi. Çalışmaları değerlendiren Başkan Altay Altın Çarşısı'nda yıkımların tamamlanma aşamasına geldiğini dile getirdi.

Manisa'daki Tarihi Kula Çarşısı'nın restorasyon çalışmaları başladı!

Manisa Kula'daki Tarihi Kula Çarşısı'nın restorasyon çalışmalarının başladığı belirtildi. Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, restorasyonun 10 ayda tamamlanmasının planlandığını dile getirdi.

Tarihi Kemeraltı Çarşısı'nda çalışmalar başlıyor! 

İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer'in en önem verdiği projelerden biri olan Tarihi Kemeraltı Çarşısı'nda çalışmalar başlıyor. Çarşı yakın zamanda yeni bir görünüme kavuşacak. 

Şanlıurfa Özdiker Kuyumcular Çarşısı'nda kamulaştırma çalışmaları başlıyor!

Resmi Gazete ile yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararları kapsamında Şanlıurfa'da acele kamulaştırma kararı alınan ‘Özdiker Kuyumcular Çarşısı’ kamulaştırma çalışmaları başlıyor.

Türkiye'de AR-GE çalışmalarına katkı sağlayan firmalara kira desteği!

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Türkiye'de AR-GE çalışmalarına katkı sağlayan firmalara kira desteği sağlanacağını belirtti...

Çiğli Selçuk Yaşar Tesisleri'ndeki inşaat çalışmaları tam gaz! 

İzmir Çiğli Selçuk Yaşar Tesisleri'ndeki inşaat çalışmalarını hızlandırdı. Geçtiğimiz şubat ayında nİzmir Büyükşehir Belediyesi tesislerin yenilenmesi projesine 5 milyon 430 bin TL destek sözü vermişti. 

1915 Çanakkale Köprüsü çalışmaları hızla devam ediyor!

Tamamlandığında dünyanın en büyük orta açıklıklı asma köprüsü olacak olan "1915 Çanakkale Köprüsü"nde çalışmalar devam ediyor...

Kapalıçarşı'daki çalışmaların yüzde 98'i tamamlandı!

İstanbul’un çekim noktalarından olan Kapalıçarşı, Ocak 2017’den bu yana büyük bir restorasyon sürecinden geçiyor. Kapalıçarşı'daki çalışmaların yüzde 98'i tamamlandı.

İzmit Bakırcılar Çarşısı'ndaki cephe iyileştirme çalışmaları tamamlandı!

İzmit Belediyesi tarafından Bakırcılar Çarşısı’nda başlatılan cephe iyileştirme çalışmalarında sona gelindi.

Manisa Bedesten Çarşısı'nda son rötuşlar!

Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından Salihli’de Eski Kamyon Garajı üzerinde 19 bin metrekarelik alanda inşa edilen Modern Pazaryeri, Bedesten Çarşısı ve Otopark Projesi’nde son rötuşlar yapılıyor.

Tahtakale Çarşısı’ndaki cephe sağlıklaştırma çalışmaları tamamlanıyor!

Bursa’nın en eski çarşıları arasında yer alan Tahtakale Çarşısı’nda yürütülen cephe sağlıklaştırma ve kaplama çalışmaları kapsamında 54 dükkanın 49’unda çalışmalar tamamlandı.

Bedesten Çarşısı çalışmaları Haberi

Bedesten Çarşısı çalışmaları

 AFYONKARAHİSAR Belediyesi tarafından geçen yıl restorasyona başlanan tarihi Bedesten Çarşısı'nda çalışmalarda sona gelindi. 


Afyonkarahisar'da 1914 yılında Hacı Bekir Tiryaki tarafından projesi Fransız bir mimara çizdirilerek yaptırılan Bedesten Çarşısı, Afyonkarahisar Belediyesi tarafından restore ediliyor. Osmanlı dönemi eserlerinden olan çarşıda restorasyon çalışmaları son aşamaya geldi. Afyonkarahisar Belediyesi'nden yapılan açıklamada, mimarisiyle göz kamaştıran Bedesten Çarşısı'nın tamamlandığında kent kültürüne büyük zenginlik katacağı belirtilirken, restore çalışmalarının ilk etapta çatıdan başlayıp, dış cephe onarımlarıyla devam ettiği ifade edildi. 


Çalışmalar kapsamında iç ve dış dükkanların doğramaları yenilendi, eskiyen demir kepenkleri sökülerek yerine otomatik ahşap görünümlü kepenkler takıldı. Dış dükkanların taşıyıcı sistemleri yenilenirken, üst kattaki pencere ve demir parmaklıklar tamamen değiştirildi. Daha önce açıkta olan ve büyük tehlike arz eden elektrik sistemi yer altına alınarak günümüz şartlarına uygun revize...