06 / 05 / 2024

Bekteşbey Camisi nerede

Bekteşbey Camisi nerede

Çamoluk ilçesindeki Sarpkaya köyünde Çeçenzade Hasan Bekteş Bey tarafından yaptırılan cami, Osmanlı mimarisini yansıtıyor. Caminin minber, mihrap ve çatısındaki kök boyayla yapılmış farklı renklerde süslemeler ise dikkati çekiyor...

Arnavutluk'taki Ethem Bey Camisi restore ediliyor!

Arnavutluk Tiran'da yer alan tarihi Ethem Bey Camisi'nin restorasyonu, TİKA tarafından başlatıldı.

650 yıllık Mahmut Bey Camisi görenleri hayran bırakıyor!

Kastamonu'nun Daday ilçesinde çivi kullanılmadan 1366'da yapılan Mahmut Bey Camisi, görenleri hayran bırakıyor.

Kosovo'daki Murat Bey Camisi ve Kültür Merkezi'nin açılışı gerçekleşti!

Numan Kurtulmuş, Kosova'da ve Balkanlar'da tarihten kalan ne varsa hepsini Türkiye'nin onaracağını belirterek, "Camileri, hamamları, köprüleri onaracağız. Siz bizden neyi talep ediyorsanız biz, Türkiye olarak buradayız. Ayrılığımız uzun sürdü.

Bulgaristan Veli Bey Camisi ibadete açıldı!

Edirne Valiliğinin katkılarıyla onarılan ve minaresi yapılan Bulgaristan’ın Velichka-Veli bey köyündeki Veli Bey Camisinin açılışı Vali Dursun Ali Şahin ve beraberindeki heyet tarafından yapıldı.

Ağrı Abdulkadir Geylani Camisi açıldı!

Ağrı Fatih Mahallesi'nde yaptırılan Abdulkadir Geylani Camisi'nin açılışı gerçekleşti. Açılışa Ağrı Valisi Işın da katıldı. Işın, açılışta yaptığı konuşmada, camiyi yaptıran Hacı İsmet Bey'e şifa dileklerinde bulundu.

Konya Kuba Camisi’nin minareleri yeniden inşa ediliyor!

Beyşehir’de Esentepe Mahallesi’nde bulunan Esentepe Kuba Camisi’nin gövdesinde oluşan çatlak ve taş erimesi sebebiyle bir süre önce ibadethanenin iki minaresinin birden yıkımına karar verilmişti.

Konya Eşrefoğlu Camisi UNESCO listesine girecek mi?

Konya’nın Beyşehir ilçesinde bulunan tarihi Eşrefoğlu Camisi’nin UNESCO Dünya Kültür Mirası geçici listesinden kalıcı listeye dahil olabilmesi için yürütülen çalışmaların devam ettiği bildirildi.

Saraybosna İsa Bey Hamamı açılışı yapıldı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Saraybosna’da Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından restore edilen İsa Bey İshakoviç Hamamı ile TİKA tarafından restore edilen Hünkâr Camisi’ni hizmete açtı.

Bertuğbey Nişantaşı nerede?

Bertuğbey İnşaat imzası ile kentsel dönüşüm kapsamında hayata geçirilen Bertuğbey Nişantaşı projesi 43 milyon dolar yatırım bedeli ile inşa ediliyor. Peki Bertuğbey Nişantaşı nerede?

Te Yapı Look Nevzat Bey nerede?

Look Nevzat Bey projesinde 1+1 daireler 72 metrekare, 2+1 daireler 117 bin metrekare ve 3+1 daireler 165 bin metrekare alanlardan oluşuyor. "Te Yapı Look Nevzat Bey nerede?" sorusunun cevabını haberimizde bulabilirsiniz.

Bey Kasrı Konakları Beylikdüzü nerede?

Bey Kasrı Konakları Beylikdüzü nerede sorusunun yanıtına haberimizin içerisinden ulaşabilirsiniz. Bey Kasrı Konakları projesinde daire fiyatları 340 bin lira ile 620 bin lira arasında değişiyor...

Tarihi Bekteşbey Camisi'nin boyaları 200 yıldır dökülmüyor!

Çamoluk ilçesindeki Sarpkaya köyünde Çeçenzade Hasan Bekteş Bey tarafından yaptırılan cami, Osmanlı mimarisini yansıtıyor. Caminin minber, mihrap ve çatısındaki kök boyayla yapılmış farklı renklerde süslemeler ise dikkati çekiyor...

Giresun Bektaşbey Cami'nin boyaları 200 yıldır dökülmüyor!

Giresun Bektaşbey Cami'nin boyaları 200 yıldız dökülmüyor. Giresun'da 1816 yılında Çeçenzade Hasan Bekteş Bey tarafından yaptırılan Bekteşbey Camisi'nde kök boya kullanılarak yapılan farklı renklerdeki süslemeler orijinalliğini yaklaşık iki asırdır koruyo

Bekteşbey Camisi nerede Haberi

Bekteşbey Camisi nerede

Giresun'da 1816 yılında yaptırılan Bekteşbey Camisi'nde kök boya kullanılarak yapılan farklı renklerdeki süslemeler orijinalliğini yaklaşık iki asırdır koruyor.


Çamoluk ilçesindeki Sarpkaya köyünde Çeçenzade Hasan Bekteş Bey tarafından yaptırılan cami, Osmanlı mimarisini yansıtıyor. Caminin minber, mihrap ve çatısındaki kök boyayla yapılmış farklı renklerde süslemeler ise dikkati çekiyor.


Giresun Müze Müdürü Hulusi Güleç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bekteşbey Camisi'nin dönemin en güzel mimari örneklerini taşıyan oldukça orijinal bir eser olduğunu söyledi.


Caminin dikdörtgen planda köşe taşları kesme, diğer duvarları ise yarı yonu moloz taşlarla yapılmış olduğunu belirten Güleç, şunları kaydetti:

"Üst yapı tamamen ahşaptan yapılmış ve ahşabın en güzel işçilik örnekleri bulanan güzel bir camidir. Cami içerisindeki çatı kendi içerisindeki alanla bölünmüş ve buradaki alanlarda değişik ahşap mimariler uygulanmış süslemeleri ise dönemin özgün mimarisini yansıtan...