06 / 08 / 2024

belarus Minsk Camii

belarus Minsk Camii

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye Diyanet Vakfı tarafından yaptırılan Minsk Camii'nin açılışında da konuşma yaptı.

ABD: Belarus piyasa ekonomisine sahip değil!

ABD Ticaret Bakanlığı, Minsk'in ülke statüsünün gözden geçirilmesi talebine yanıt olarak Belarus ekonomisinin piyasa dışı olmaya devam ettiğini açıkladı.

Loda Mobilya, Belarus'ta mağaza açıyor!

Loda Mobilya, Ocak ayında açacağı Belarus mağazasıyla toplam şube sayısını 7’ye çıkarıyor. Belarus’un başkenti Minsk Şehrinde açılacak olan mağaza bölgenin en büyük ve prestijli caddesi olan Pobeditely’de Zamok Alışveriş Merkezinde kullanıcıları ile buluşacak.

Minsk Camii açıldı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye Diyanet Vakfı tarafından yaptırılan Minsk Camii'nin açılışında da konuşma yaptı.

Belarus Minsk Camisi yeniden inşa edildi!

Belarus'un başkenti Minsk'te 54 yıl önce Sovyet rejimi tarafından yıkılan Minsk Camisi, Türkiye'nin katkılarıyla yeniden inşa edildi.

Sovyetlerin Minsk'te yıktığı camiyi Türkiye yeniden inşa etti!

Türkiye'nin katkılarıyla yaptırılan Minsk Merkez Camisi Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Belarus Devlet Başkanı Lukaşenko tarafından açılacak.

Rönesans Holding, Belarus'taki ikinci projesinin startını verdi!

Rönesans Holding, Belarus'taki ikinci projesinin startını verdi. Rönesans Holding'in yapımını üstlendiği Türkmenistan'ın Belarus Cumhuriyeti'nin başkenti Minsk' teki büyükelçiliğinin temeli 9 Ekim 2014'te gerçekleştirilen törenle atıldı...

Rönesans Minsk'te dev projeyi üstlendi!

Rönesans Holding'in yapımını üstlendiği Türkmenistan'ın Belarus Cumhuriyeti'nin başkenti Minsk'teki büyükelçiliğinin temeli 9 Ekim 2014' te gerçekleştirilen törenle atıldı. Törene Türkmenistan ve Belarus devlet başkanları katıldı.

Rönesans'tan Minsk'te ikinci proje geliyor!

Rönesans Holding'ten Minsk'te ikinci proje geliyor. Dünyanın En Büyük 250 Uluslararası Müteahhidi Listesi’nde 53.sırada yer alan Rönesans Holding, Belarus’taki ikinci projesinin de startını verdi.

MAZ, Belarus dışındaki en büyük üretim merkezi olarak Türkiye’yi seçti!

55 ülkeye ihracat yapan MAZ ’ın Belarus’un başkenti Minsk’teki üretim üssü dışında Litvanya, Letonya, Sırbistan, Azerbaycan, İran, Vietnam, Mısır, Venezuella ve Türkiye’de montaj fabrikaları bulunuyor.

Amsterdam'a Süleymaniye Camii'nin benzeri inşa edilecek!

Amsterdam’da 20 yıldır Hollanda’daki tüm Müslümanlar tarafından yapılması beklenilen ve bir çok problemle karşılaşan, Westermoskee (Amsterdam Batı Camii) olarak bildikleri Ayasofya Camii’nin temeli Hollandalıların da katıldığı bir törenle atıldı...

Molla Zeyrek Camii restorasyon çalışmalarında altın mozaik bulundu!

İstanbul Fath'te Orta Bizans Döneminden kalma olan Molla Zeyrek Camii'ndeki restorasyonda ender rastlanan cam ve mozaik parçaları bulundu. Yapının tarihi 2. İonnes Komnenos ve eşi İrini'ye kadar uzanıyor..

Hicret Camii yeniden inşa edildi!

Mahmutbey Mahallesi sakinleri yapılan ölçüm sonuçlarına göre "olası depreme dayanıklı olmadığının anlaşılması üzerine yıkılan eski Hicret Camii 'nin yeniden inşa edilerek hizmete açılmasının mutluluğunu yaşıyor.

Türk - Boşnak Kardeşlik Camii açıldı!

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Bosna-Hersek’in Jablanica şehrindeki Türk-Boşnak Kardeşlik Camii’nin açılışı düzenlenen bir törenle gerçekleştirdi, törende Kocaeli’den yaklaşık yüz kişilik bir grupta hazır bulundu.

belarus Minsk Camii Haberi

belarus Minsk Camii

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, özel uçak “TUR” ile Belarus’un başkenti Minsk'e gitti. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'a uçaktan inişlerinde, iki Belaruslu genç kız, milli kıyafetleriyle, Belarus geleneği olan tuz ve ekmek ikram etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, bir parça ekmeği tuza banarak yedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, gecikmeli de olsa Türkiye'den ilk defa Belarus'u ziyaret eden bir Cumhurbaşkanı olması hasebiyle mutlu olduğunu söyledi.Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye Diyanet Vakfı tarafından yaptırılan Minsk Camii'nin açılışında da konuşma yaptı.


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, özel uçak “TUR” ile saat 10.50'de Belarus’un başkenti Minsk'e geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı Minsk Havalimanı'nda Belarus Başbakanı Andrey Kobyakov, Türkiye’nin Minsk Büyükelçisi Kezban Nilvana Darama ve diğer ilgililer karşıladı.  Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'a uçaktan inişlerinde, iki Belaruslu genç kız, milli...