04 / 05 / 2024

Belediye Gelirleri Tebliği

Belediye Gelirleri Tebliği

45 seri nolu Belediye gelirleri kanunu genel tebliği, 11 Temmuz 2014 tarihinde 29057 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Tebliğte belediyece yapılacak işlemlere yer veriliyor. İşte tebliğin tam metni..

Belediye Gelirleri Kanunu Genel Tebliği!

31 Aralık 2012 Perşembe günü 28514 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Belediye Gelirleri Kanunu Genel Tebliği kapsamında yer alan belediye gelirleri ile ilgili hükümleri incelemek için haberimize giriş yapabilirsiniz...

Belediye Gelirleri Kanunu Genel Tebliği Seri No:54!

Belediye Gelirleri Kanunu Genel Tebliği Seri No:54 bugünkü 31696 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Belediye Gelirleri Kanununun Harcamalara Katılma Payları İle İlgili Hükümlerinin Uygulanması Yönetmeliğinde Değişiklik!

2464 Sayılı Belediye Gelirleri Kanununun Harcamalara Katılma Payları İle İlgili Hükümlerinin Uygulanmasına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31454 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Belediye Gelirleri Kanunu Genel Tebliği Seri No:53!

Belediye Gelirleri Kanunu Genel Tebliği Seri No:53 bugünkü 31349 Sayılı Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlandı.

Belediye Gelirleri Kanunu Genel Tebliği Seri No:52!

Belediye Gelirleri Kanunu Genel Tebliği Seri No:52, 30991 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Belediye gelirlerinde değişiklik yapılmasına ilişkin kanun teklifi!

Karayolları Trafik Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi verildi. Kanun teklifi kapsamında tüzel kişiliği kaldırılan köylerde, emlak vergisi ile Belediye Gelirleri Kanunu uyarınca alınması gereken vergi, harç ve katılım paylarına ilişkin istisna süresi sekiz yıla çıkar

Yapı işleri inşaat, makine ve elektrik tesisatı tebliği!

Yapı İşleri İnşaat, Makine ve Elektrik Tesisatı Genel Teknik Şartnamelerine Dair Tebliğ kapsamında değişiklik yapıldı. Değişiklik tebliği bugünkü Resmi Gazete'de yer aldı..

Milli Emlak Genel Tebliği sıra no: 383!

364 nolu Milli Emlak Genel Tebliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ, bugünkü Resmi Gazete'de yer aldı..

Milli Emlak Genel Tebliği sıra no: 382!

Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan 382 nolu Milli Emlak Genel Tebliği ile imar planı bulunmayan veya imar planında tarımsal amaca ayrılan tarım arazilerinin satışına ilişkin esaslar belirlenecek. 

Kamu konutları 2018 yılı aylık kira bedelleri tebliği!

380 sıra nolu Milli Emlak Genel Tebliği bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı. Kamu konutları kira bedeline 2018 zammı gelmiş oldu..

Gelir Vergisi Genel Tebliği Seri No:301!

Gelir Vergisi Genel Tebliği bugün Resmi Gazete'de yayınlandı ve yürürlüğe girdi. Tebliğ ile vergiye uyumlu mükelleflere vergi indirimi uygulamasına ilişkin usul ve esasları belirleniyor...

Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği Sıra No:485!

Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği Sıra No:485 kapsamında bazı maddelerde değişikliğe gidildi. Tebliğ bugün Resmİ Gazete'de yayınlandı...

Gelir Vergisi Genel Tebliği 2017!

Gelir Vergisi Genel Tebliği, bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı. Tebliğ ile kira gelir vergisinde yapılan düzenlemeye açıklık getirildi..

Milli Emlak Genel Tebliği sıra no: 379!

Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan 379 sıra nolu Milli Emlak Genel Tebliği ile Hazine taşınmazları bitki yetiştirmek için kiralanabilecek.. 

Belediye Gelirleri Tebliği Haberi

Belediye Gelirleri Tebliği

Belediye gelirleri kanunu genel tebliği tam metni!

45 seri nolu Belediye gelirleri kanunu genel tebliği, 11 Temmuz 2014 tarihinde 29057 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Tebliğte belediyece yapılacak işlemlere ve bazı maktu harç ve tarifelerine ilişkin esaslara yer veriliyor.


BELEDİYE GELİRLERİ KANUNU GENEL TEBLİĞİ SERİ NO: 45


1. Kapsam


Bilindiği üzere, 6527 sayılı Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanunun(1) 5 ve 6 ncı maddeleri ile 2464 sayılı Belediye Gelirleri Kanununun(2) 96 ncı maddesinin (A) fıkrasına ikinci paragraf ve bu paragraf hükmünün uygulaması ile ilgili olarak geçici 7 nci madde ilave edilmiştir.


Bu değişiklik ile 2464 sayılı Kanunun 15 inci maddesindeki ilan ve reklam vergisi, 21 inci maddesinin birinci fıkrasının (III) numaralı bendinde yer alan eğlence vergisi, 56 ncı maddesinde yer alan işgal harcı, 60 ıncı...