24 / 05 / 2024

belediye ihtisas komisyonu

belediye ihtisas komisyonu

Belediye ihtisas komisyonu nedir? İhtisas komisyonunun görev ve yetkileri nelerdir? İşte İhtisas komisyonları ile ilgili yasal düzenlemelere 5393 sayılı Belediye Kanunu kapsamında yer alan esaslar...

12'nci Kalkınma Planı genelgesi Resmi Gazete'de yayımlandı! Hangi yılları kapsadığı açıklandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla 2024- 2028 dönemini kapsayacak 12'nci Kalkınma Planı'nın hazırlıklarına dair genelge Resmi Gazete'de yayımlandı. Plan hazırlıkları amacıyla, 54 adet özel ihtisas komisyonu ile 26 tane çalışma grubu oluşturuldu.

Ankara Beytepe'de inşaat alan artırımı İmar Komisyonu'nda onaylandı!

Başkent Ankara'da bulunan Beytepe Lodumlu’daki arsanın inşaat hakkının yükseltilmesine yönelik teklif Büyükşehir Belediye Meclisi İmar Komisyonu’nda oy çoğunluğu ile kabul edildi.

Denizli'de İmar Komisyonu Başkanı, Belediye'nin projesini kendi şirketine aktardı iddiası!

Denizli’de CHP’li imar komisyonu başkanı, iddiaya göre 4 arkadaşıyla birlikte mimarlık ofisi kurup yasaya aykırı olmasına rağmen belediye projesini kendi grubuna aldı. 3 CHP’li Belediye Meclis üyesi “kamu yararı gözetilmiyor” diye partisinden istifa etti.

Türkiye'nin ilk gıda ihtisas OSB'si Ayvalık'ta kuruluyor!

Ayvalık'ta Türkiye'nin ilk gıda ihtisas organize sanayi bölgesinin yapımına başlandı. Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, yatırımcılara çağrı yaptı.

Kocaeli Başiskele Belediye Meclisi'nde imar planı oylandı!

Kocaeli Başiskele Belediye Meclisi’nin Şubat ayı Toplantısı’nda Plan ve Bütçe Komisyonu Raporu oylandı ve kabul edildi.

Ümit Uysal: Kentsel dönüşüm ada bazında yapılmalı!

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, ATSO Meclisi'nin ihtisas komisyonları arasında bulunan Şehircilik ve İnşaat Komisyonu üyelerini ziyaret etti. Ziyarette komisyon üyeleri tarafından Başkan Uysal’a Antalya için hazırlanan kentsel dönüşüm raporu sunuldu.

Elbistan Mimari Estetik Komisyonu çalışmaları devam ediyor! 

Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz’ün talebi doğrultusunda Belediye bünyesinde kurulan "Mimari Estetik Komisyonu" ilçede estetik sıkıntı oluşturan yerlerin tespitini yaparak aciliyet durumuna göre programa alınmasına karar verdi.

Bilecik Pazaryeri Belediyesi imar komisyonu raporu kabul edildi!

Bilecik Pazaryeri Belediye Meclisi'nin Eylül ayı olağan toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda 6 gündem maddesi görüşülerek imar komisyonu raporu kabul edildi.

Isparta Belediye Meclisi, İmar Komisyonu üyelerini seçti!

Isparta Belediye Meclisi'nin Nisan ayı olağan meclis toplantısı gerçekleştirildi. Isparta Belediye Meclisi, İmar Komisyonu üyelerini seçti.

Kumluca Belediye Meclisi, İmar Komisyonu üyeleri seçti!

Kumluca Belediye Meclisi'nin Nisan ayı olağan meclis toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda verilen kararla imar komisyonu üyeliklerine ve Ali Kurşunlu, Sait Kaya, Şefik Durdaş, Feride Salur ve Ramazan Oktay ise plan ve bütçe komisyonu üyeliklerine seçildi.

Seyhan Belediye Meclisi, İmar Komisyonu'nu seçti!

Seyhan Belediye Meclisi Nisan ayı olağan toplantısını gerçekleştirdi. Nisan toplantısında komisyon üyeleri belirlendi.

Kozan Belediye Meclisi, İmar Komisyonu üyelerini seçti!

Kozan Belediye Meclisi’nin 2016 yılının faaliyet raporları görüşüldü ve 2017 yılında hedefleri ortaya konuldu. Belediye Meclisi İmar Komisyonu üyelerin seçti.

Ceyhan Belediye Meclisi, İmar Komisyonu üyelerini seçti!

Ceyhan Belediye Meclisi 2017 yılı Nisan ayı olağan toplantısı Alemdar Öztürk’ün başkanlığında gerçekleştirdi. Toplantıda imar komisyonuna Murat Yürük, Zafer Topaloğlu, Mustafa Korkmaz, Mustafa Özdemir ve Abdi Öztürk seçildi.

belediye ihtisas komisyonu Haberi

belediye ihtisas komisyonu

İhtisas komisyonu nedir?

İhtisas komisyonları ile ilgili yasal düzenlemelere 5393 sayılı Belediye Kanunu kapsamında yer veriliyor. Kanuna göre belediye meclisi, üyeleri arasından en az üç en fazla beş kişiden oluşan ihtisas komisyonları kurabiliyor. 


Komisyonların bir yılı geçmemek üzere ne kadar süre için kurulacağı aynı meclis kararında belirtiliyor.


İhtisas komisyonları, her siyasî parti grubunun ve bağımsız üyelerin meclisteki üye sayısının meclis üye tam sayısına oranlanması suretiyle oluşturulur. İl ve ilçe belediyeleri ile nüfusu 10.000'in üzerindeki belediyelerde plân ve bütçe ile imar komisyonlarının kurulması zorunludur.


Meclis toplantısını müteakip imar komisyonu en fazla on iş günü, diğer komisyonlar ise beş iş günü içinde kendilerine havale edilen işleri sonuçlandırır. Komisyonlar kendilerine havale edilen işlerle ilgili raporlarını bu sürenin sonunda meclise sunmadıkları takdirde, konu meclis başkanı tarafından doğrudan...