30 / 04 / 2024

belediye Kent konseyi

belediye Kent konseyi

Bağcılar Belediyesi Kadın ve Aile Kültür Sanat Merkezi’nde düzenlenen Kent Konseyi Genel Kurulu toplantısı yoğun katılımla yapıldı. Düzenlenen etkinliğe Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı da katıldı.

İstanbul Kent Konseyi'nden Yerebatan Sarnıcı açıklaması: Endişeliyiz!

İstanbul Kent Konseyi Kültür Sanat Çalışma Grubu, İBB’nin Yerebatan Sarnıcı’nı güçlendirmek için Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’na gönderdiği projenin reddedilmesiyle ilgili açıklamada bulundu. Açıklamada "Yerebatan Sarnıcı için endişeliyiz" denildi.

Ankara Büyükşehir belediye başkanları 'deprem'i tartışacak!

Ankara Kent Konseyince yarın video konferans yöntemiyle gerçekleştirilecek olan "Deprem Farkındalığı ve Kriz Yönetimi" toplantısında, bazı büyükşehir belediye başkanı ve büyükşehir kent konseyi başkanları, "Depreme hazır mıyız?" sorusuna yanıt arayacak.

Kent içinde sanayi, konut, ticaret gibi kentsel işlevlerin planlanması yeniden gözden geçirilmeli!

Ankara Kent Konseyi (AKK) Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Savaş Zafer Şahin yaptığı açıklamada, "Kent içinde sanayi, konut, ticaret gibi kentsel işlevlerin planlanması yeniden gözden geçirilmeli" dedi.

Adalar Kent Konseyi'nden pist yapımının önünü açan imar planına itiraz!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Büyükada’ya helikopter pisti yapılmasının önünü açan imar planına onay vermesinden sonra Adalar Kent Konseyi, dün plan değişikliğine itiraz etti.

İstanbul Kent Konseyi açıldı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Kent Konseyi'ni hayat geçirdi. Konseyin ilk başkanı Mimar Tülin Hadi oldu. Konseyin açılışında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu konuşma yaptı...

Karesi Kent Konseyi Hizmet Binası açıldı!

Karesi Belediyesinin, Karesi Kent Konseyi Hizmet binası hizmete açıldı. Kent konseyleri üyesi Saim Yavuz böyle binanın açılışında yerel yönetimi kutluyorum ve Karesi Kent Konseyini kıskanıyoruz diye konuştu..

Gaziantep Kuzey Şehir'de 1.500 konut ihaleye çıkarılacak!

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep Kent Konseyi'ne katıldı ve Konsey'de önemli açıklamalarda bulundu.

Bozüyük Kent Konseyi'nde kentsel dönüşüm konuşuldu!

Bilecik Bozüyük Kent Konseyinin Eylül Ayı toplantısı Belediye Başkanı Fatih Bakıcı öncülüğünde gerçekleşti. Toplantıda kentsel dönüşüm konusuna değinildi.

Bursa Büyükşehir Stadı'nın zemini tamamlanıyor!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Büyükşehir Stadı'nda hibrit çim zemin kaplama çalışmalarını tamamlıyor. Belediye Başkanı Recep Altepe, Sekreter Yardımcısı Mustafa Altın ve Bursa Kent Konseyi Başkanı Hasan Çepni, stadyumu inceledi.

Muhittin Selvitopu: Kamu arazilerinin TOKİ'ye devri yanlış!

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Karabağlar Kent Konseyi 9. Olağan Genel Kurul toplantısında kamu arazilerinin TOKİ'ye devrinin yanlış olduğunu açıkladı.

Tevfik Göksu: Kentsel dönüşüm vatan meselesidir!

Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu ve Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Özener, Esenler Kent Konseyi'nde bir şehrin depreme nasıl hazırlanması gerektiğini anlattı.

Esenler depreme hazırlanacak!

Esenler Kent Konseyi'nde yarın bir şehrin depreme nasıl hazırlandığını anlatılacak. Seminere Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu ve Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Haluk Özener katılacak.

Hatay Karaağaç Sosyal Marketi açıldı!

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş Arsuz Kent Konseyi işbirliğiyle hayata geçirdiği Karaağaç Sosyal Marketi açılış törenine katıldı.

belediye Kent konseyi Haberi

belediye Kent konseyi

Bağcılar Kent Konseyi Genel Kurulu toplantısı yoğun katılımla yapıldı. 


Programda bir konuşma yapan Bağcılar Kaymakamı Erdal Çakır, “Bağcılar’da çevre, gençlik ve halk meclisi, halk istişare kurulları ve kont konseyi olarak demokratik katılımcı çağdaş bir yapı bulunmaktadır. Kent Konseyi’nin ilçemiz için faydalı çalışmalar gerçekleştireceğine inanıyorum.” dedi. Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı ise Kent Konseyi’nin Bağcılarlı akil insalar olarak hizmet vermesini arzu ettiğini belirterek, kendilerinden proje hazırlanması ve hizmete sunulması açısından istifade etmek istediklerini kaydetti. Bağcılar’daki problemlerin çözümü için komisyonlar kurarak güçlü bir çalışma ortaya koymak istediklerinin altını çizen Çağırıcı, kadın, çocuk, gençlik, İzci ve Çevre meclislerinin de bu çatıdan istifade etmesini arzuladıklarını söyledi. 


Bağcılar’da yaşayan herkesin taşın altına elini koyduğunu da belirten Çağırıcı, sosyal ve kültürel meclislerin bu çatının ayağını oluşturabileceğini söyledi....