05 / 05 / 2024

Belediye mimarları

Belediye mimarları

1965 yılında İmar ve İskan Bakanlığı, belediyedeki imar ve fen kadrolarında görevli bulunan mimar ve mühendisleri kendi yönetimi içine almaya karar vermiş. Mimar ve mühendislerin tayin işi de Bakanlık tarafından yapılacakmış.

Türk Serbest Mimarlar Derneği 14. Mimarlık Ödülleri sahiplerini buldu!

Türk Serbest Mimarlar Derneği 14. Mimarlık Ödülleri, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen’in katıldığı sahiplerini buldu...

İzmir Büyükşehir Belediye binası tartışma yarattı!

Geçtiğimiz sene 30 Ekim'de meydana gelen 6,9 deprem sonrasında hasar alan İzmir Büyükşehir Belediye binasının akıbeti tartışma yarattı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer binanın yıkılmasını isterken  Mimarlar Odası İzmir Şubesi binanın güçlendirilmesi gerektiğini belirtiyor.

İzmir Büyükşehir Belediye binasını genç mimarlar tasarlayacak!

Mimarlar Odası İzmir Şubesi, depremde hasar alan ve yıkılması planlanan büyükşehir binasının tasarımı için yarışma yapacak. 

Kuşadası'ndaki imar planı değişikliğine Belediye ve Mimarlar Odası'ndan tepki!

Kuşadası'nda yazlık siteler arasında kalan 22 dönümlük tek yeşil alanın imarı, Özelleştirme İdaresi tarafından “Turizm, ticaret, konut alanı” yapıldı. Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel ve Mimarlar Odası Başkanı Ümit Acar imar değişikliğine itiraz edeceklerini belirtti.

Kadir Albayrak'tan Mimarlar Odası'na ziyaret!

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak TMMOB Mimarlar Odası Tekirdağ Temsilciliğini ziyaret etti.

Osman Zolan'a Mimarlar Odası'ndan ziyaret!

Bir süre önce göreve başlayan TMMOB Mimarlar Odası Denizli Şube Başkanı M. Serdar Alayont ve yönetim kurulu üyeleri, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ı makamında ziyaret etti. 

Mimarlar Odası'ndan Nevzat Doğan'a ziyaret!

Mimarlar Odası Kocaeli Şube Başkanı Füsun Yılmaz ve Yönetim Kurulu Üyeleri Alper Dilger, Oya Kaya ve Gülşah Toprak Poyraz, İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan’ı ziyaret etti.

Başarılı Mimarlar Kayseri'ye geliyor!

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, ülkemizin farklı şehirlerinde başarılı projeler ortaya mimarların düşüncelerini dinledi.

Melih Gökçek'ten Mimarlar Odası'na tepki!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Keçiören Metrosu'nun Kızılay istasyonu yapımıyla eş zamanlı olarak minibüs duraklarının da yeraltına alınması projesine itiraz eden Ankara Mimarlar Odası’na, "Bence siz, anlamadığınız işe bulaşmayın" diye tepki gösterdi.

Melih Gökçek'ten Mimarlar Odası'na yanıt!

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Keçiören Metrosu’nun Kızılay İstasyonu yapımıyla eş zamanlı olarak Güvenpark’taki minibüs duraklarının da yer altına alınması projesine itiraz eden Ankara Mimarlar Odası’na cevap verdi.

Mimarlar ve inşaat mühendislerinden Zekeriya Özak'a ziyaret!

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili ve İmar ve Bayındırlık Komisyon Başkanı Yüksek Mimar Zekeriya Özak, Gebze Mimarlar Odası ve Gebze İnşaat Mühendisleri Odası’nın başkan ve yönetim kurullarını misafir etti.

Anıtkabir plan değişikliğine Mimarlar Odası'ndan tepki!

Anıtkabir’e ilişkin olarak Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Mayıs ayı meclis kararlarında Anıtkabir Koruma amaçlı İmar Planı plan değişikliğine ilişkin karar alındığını bildiren Mimarlar Odası Ankara Şubesi, bu duruma tepki gösterdi.

Mimarlar Odası'ndan Demir Kafes arazisi plan değişikliğine itiraz!

Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, Büyükşehir Belediye Meclisi’nin “Demir Kafes” arazisinde daha önce yapılan plan değişikliklerinin iptal edilmesine karşın 6. kez plan yaptığını ve bu planı da yargıya taşıyacaklarını belirtti.

Belediye mimarları Haberi

Belediye mimarları

Belediye'deki mimar ve mühendisler İmar ve İskan Bakanlığı'na bağlanıyor.


  İmar ve İskan Bakanlığı, Belediye'deki imar ve fen kadrolarında görevli bulunan mimar ve mühendisleri kendi yönetimi içine almaya karar vermiş ve bir kanun tasarısı hazırlamıştır. Kanun senetoda bulunmaktadır. Yakında kabul edilerek yürürlülüğe girecektir. Bu konuda İmar ve İskan Bakanlığı Müsteşarı Mithat Yenen, ''belediyedeki mimar ve mühendisler tamamen Bakanlık emrine bağlanacaktır. Bu suretle mimar ve mühendislerin tayin işi tek elden ve Bakanlıkça idare edilmiş olacaktır.'' demiştir.

  İlgililerin verdiği bilgiye göre, imar müdürlükleri teknik elemanlarla idare edilecek, yalnız İstanbul için hukuki yönden imar işlerini yürütmek üzere müdür yetkisini haiz bir hukuk elemanı da görev alacaktır.


Hürriyet Gazetesi 18 Ağustos 1965 



Abdullah Kutalmış...