03 / 05 / 2024

İzmir Büyükşehir Belediye binasını genç mimarlar tasarlayacak!

İzmir Büyükşehir Belediye binasını genç mimarlar tasarlayacak!

Mimarlar Odası İzmir Şubesi, depremde hasar alan ve yıkılması planlanan büyükşehir binasının tasarımı için yarışma yapacak. 




İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Konak’ta bulunan hizmet binası 30 Ekim depreminde hasar görmüş yıkılması gündeme taşınmıştı. Milliyet'te yer alan habere göre; kent belleğinin korunması için yapının güçlendirilmesi ve özgün haline getirilerek meydandaki tarihi rolüne tekrar devam etmesini isteyen Mimarlar Odası  İzmir  Şubesi, “Yapısal Boşluğun Kentle Diyaloğu, İzmir Büyükşehir Belediyesi Hizmet Binası” başlıklı Ulusal Öğrenci Mimari Fikir Projesi Yarışması başlattı.

 İzmir Büyükşehir Belediye binasını genç mimarlar tasarlayacak!

Yarışmanın amacını anlatan Şube Başkanı Dr. İlker Kahraman, “ Belediye yapısının zemin kotunda bulunan avlusu başta olmak üzere yapının boşluklarının değerlendirilerek Konak Atatürk Meydanı ve çevresiyle ilişkisini artıracak fonksiyonlar önermek öncelik olacak. Kent belleği açısından büyük önem taşıyan, modern mimarlık mirasımızın önemli bir temsilcisi olan yapıyı tekrar gündeme getirmek, mimari niteliklerini hatırlamak ve mimarlık öğrencilerinde bu mirasın duyarlılıklarını aktarmak için bu yarışmayı düzenleyeceğiz” dedi. Para ödüllü yarışmanın dijital ortamda son teslim tarihi 18 Mayıs. 


İzmir Büyükşehir Belediye binası için yıkım tartışması!


Geri Dön