29 / 04 / 2024

Bursa Büyükşehir Belediye Binası'nın inşaatı sürüyor!

Bursa Büyükşehir Belediye Binası'nın inşaatı sürüyor!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa’ya 134 yıl sonra, tüm birimlerin bir arada yer alacağı Büyükşehir Belediye Binası’nı kazandıracak çalışmaların yoğun bir şekilde sürdüğünü söyledi



Bursa’nın çehresini yatırımlarıyla değiştiren Büyükşehir Belediyesi’nin tüm birimleri, 134 yıl sonra yapılan Büyükşehir Belediye Binası ile bir araya toplanıyor. Büyükşehir Belediye Binası’nın inşaat çalışmalarını yerinde inceleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, “Bu dönem Bursa’ya eserler kazandırıyoruz. 134 yıl önce Ahmet Vefik Paşa tarafından yapılan tarihi belediye binasından sonra bu dönemde Büyükşehir Belediye Binası’nı da yapmak bizlere nasip oldu” dedi.


Büyükşehir Belediyesi’nin tüm birimlerini bir çatıda toplayacak olan binanın inşaatının,  Ankara  –  İzmir  Yolu üzerinde, eski sebze halinin olduğu yerde yapıldığını hatırlatan Başkan Altepe, “Büyükşehir Belediye Binası inşaatımız hızla sürüyor. Bir yanda bloğun birindeki kaba inşaatın eksikleri tamamlanırken, diğer yandan da ana blokta ince işlerimiz, tesisat ve cephe kaplamalarımız hızlı bir şekilde sürdürülüyor. Hedefimiz bu yıl içinde bu binanın açılmasıdır” diye konuştu.


Büyükşehir Belediye Binası’nın, Bursa’nın merkezinde yaklaşık 45 bin metrekarelik inşaat alanına sahip olduğunu da anlatan Altepe, belediye binasının çevresindeki parklar, yeşil alanlar ve kafeteryalarla birlikte bölgeye de değer katacak örnek bir bina olacağını vurguladı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön