12 / 05 / 2024

Belediye mülkündeki gayrimenkule haciz yok

Belediye mülkündeki gayrimenkule haciz yok

Mecliste kabul edilerek yürürlüğe giren son torba yasadaki iki düzenleme, belediyeden alacaklı olan kişi ve şirketleri zor durumda bırakacak. Kentsel Dönüşümde Belediyelerin mülkiyetine geçen gayrimenkuller hiçbir şekilde haciz edilemeyecek...

Sinpaş GYO Kızılbük devre mülk projesinde flaş gelişme: Belediye onaysız belge verdi!

Sinpaş GYO Kızılbük devre mülk projesinde bir son dakika gelişmesi yaşandı. Marmaris Belediyesi, Sinpaş keşfinde bilirkişi heyetine onaylanmamış belge verdi. İşte ayrıntılar...

Konut satışında karmaşa! Kıbrıs’ta hangi ülke vatandaşları mülk alıyor?

Son 5 yılda KKTC'de yabancıların inşaat sektöründeki faaliyetleri oldukça dikkat çekiyor. İngiltere, İran, Rusya, Polonya, Ukrayna ve İsrail’den on binlerce yabancı uyruklunun KKTC’de dev araziler aldığı ortaya çıkmıştı. Peki, Kıbrıs’ta hangi ülke vatandaşları mülk alıyor?

Bağcılar Demircan Sitesi'ndeki hak sahipleri uygun şartlarda mülk sahibi olacak!

Bağcılar Belediyesi 2019 yılında yaşanan depremde hasar gören Demircan Sitesi'nde hayata geçirilecek projeyle hak sahiplerini uygun şartlarda mülk sahibi yapacak.

Gaziantep'te işletme sahipleri ve mülk sahipleri kira yüzünden mahkemelik!

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Uğur Acıoğlu, Gaziantep'teki restoran, kafe ve lokanta işletmelerinin 20-30 bin TL kira ödediklerini belirtti. Acıoğlu, yüksek kira bedelleri sebebiyle mülk sahipleri ve işletmelerin mahkemelik olduğunu söyledi.

Mülk sahibi ve kiracılar arasında tartışma: Stopaj mı, KDV mi?

Mülk sahibi değişen kiracılı taşınmazlarda, taşınmazın yeni sahibinin durumuna göre mülk sahipleri ile kiracılar arasında stopaj ve KDV tartışması ortaya çıkıyor. Peki kiralar nasıl belirleniyor? Mülk sahibi değişince kira sözleşmesi de değişiyor mu? Kira tartışmalarında kim haklı? İşte detaylar...

Sky Devre Mülk Turizm Otelcilik İnşaat Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Sky Devre Mülk Turizm Otelcilik İnşaat Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi Eyüpsultan'da 10 milyon TL sermaye bedeli ile Süleyman Kaya tarafından kurulsu.

AVM'lerde mülk sahibinin ve kiracının hakları!

Kovid-19 salgını, 2018’deki kur şokundan sonra AVM'lere ikinci darbeyi yaşattı. Kiralarda ödeme sorunları başladı. Bazı AVM'lerde kira erteleme veya ödememe gibi kolaylıklar sağlanırken, bazı AVM'lerde aynı esneklik gösterilmedi. Peki mülk sahibinin ve kiracının hakları nelerdir? İşte detaylar...

Mesut Özil, Fenerbahçe'den mülk ve dükkanlar istedi!

Mesut Özil, kafe işlerini İstanbul'a kaydırmak için Fenerbahçe'den mülküyle birlikte dükkanlar talep etti. 39 Steps Coffee Haus'un sahibi olan tecrübeli futbolcunun Fenerbahçe'ye maliyeti ağır oldu.

İstanbul'da mülk edinmek isteyen yabancıya 6 dilde rehber!

İstanbul Ticaret Odası (İTO), yabancı yatırımcıların ofis ve konut satın alma ile ilgili sorularına yanıt vermek amacıyla ‘İstanbul’da Mülk Edinme Rehberi’ adıyla 6 dilde rehber ve bilgi broşürü yayınladı.

İstanbul'da Mülk Edinme Rehberi 23 Aralık'ta tanıtılacak!

İstanbul’da Mülk Edinme Rehberi’nin tanıtılacağı toplantı 23 Aralık 2020 tarihinde gerçekleştirilecek.

Öztürkler Mülk Yönetimi Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Öztürkler Mülk Yönetimi Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi Küçükçekmece'de 2 milyon TL sermaye bedeli ile Mert Akgün tarafından kuruldu.

Mülk yönetiminde verimlilik önem kazandı!

Mülk yönetimi, her dönem önemli bir kavramdı. Ancak günümüzde önemi daha da arttı. Pandemi etkisiyle küçülen ekonomide, AVM'den konuta kadar mülk yönetiminde verimlilik önem kazandı.

Kapalı Maraş’ın ihtilaflı mülk sorunu çözülüyor!

46 yıl sonrasında kısmi olarak sahil şeridi açılan Maraş’ın ihtilaflı mülk sorununa Tam Çözüm Merkezi talip oldu. Uzun yıllardır kapalı olan bölgenin yeniden aktif olarak açılması ile şimdiden “hak sahipleri ne yapacak?” sorusu gündeme geldi.

Belediye mülkündeki gayrimenkule haciz yok Haberi

Belediye mülkündeki gayrimenkule haciz yok

Meclis'te kabul edilerek yürürlüğe giren son torba yasadaki iki düzenleme yürürlüğe girdi. Buna göre, Belediye Kanunu'nun 15. Maddesi'nde yapılan düzenlemeye göre, belediyelere haciz kararı uygulanmadan önce borç miktarı değerinde mal beyanında bulunulması istenecek. Ancak belediye 10 gün içinde beyanda bulunmaz ise yapılacak haciz işlemi alacak miktarını hiçbir şekilde geçemeyecek. Aynı zamanda borçlu belediye haczedilecek malın, kamu hizmetini aksatacağını belirtirse o mallara da haciz işlemi uygulanamayacak. Böylece belediyeden alacaklı kişi ve şirketlerin alacaklarını tahsil etme yolu daha da daralıyor. 


KENTSEL DÖNÜŞÜME DESTEK 


Bir diğer düzenleme de Belediye Kanunu'nun 73. maddesinde yapıldı. Belediyelerden yüksek meblağ alacağı olan kişi ya da şirketler öncelikle belediyelerin gayrimenkulleri üzerine haciz koyduruyordu. Kentsel dönüşüm projeleri kapsamında belediye mülkiyetine geçen gayrimenkullerde artış olması bekleniyor. 


Ancak yapılan düzenleme ile kentsel dönüşüm...