28 / 04 / 2024

Sinpaş GYO Kızılbük devre mülk projesinde flaş gelişme: Belediye onaysız belge verdi!

Sinpaş GYO Kızılbük devre mülk projesinde flaş gelişme: Belediye onaysız belge verdi!

Sinpaş GYO Kızılbük devre mülk projesinde bir son dakika gelişmesi yaşandı. Marmaris Belediyesi, Sinpaş keşfinde bilirkişi heyetine onaylanmamış belge verdi. İşte ayrıntılar...



Muğla’nın Kızılbük beldesinde Sinpaş GYO tarafından hayata geçirilecek olan otel projesiyle ilgili yapılan bilirkişi keşfinde, CHP’li Marmaris Belediyesi’nin onaysız belge verdiği belirlendi. 

Sinpaş GYO'ya Marmaris Belediyesince verilmiş 17 adet ruhsat ve imar durum belgesinin iptal edilmesi amacıyla Muğla 3’üncü İdare Mahkemesinde açılan davanın bilirkişi incelemesi gerçekleştirildi. 

Keşfe davacılar, davacı vekilleri, davalı idare vekili, davalı idare yanında müdahil olarak yer alan Sinpaş vekilleri ve Marmarisli vatandaşlar katıldı.

Sinpaş GYO Kızılbük devre mülk projesinde flaş gelişme: Belediye onaysız belge verdi!

Diken'de yer alan habere göre; Keşif sırasında mahkeme başkanlığı ve bilirkişi heyet üyelerine ruhsatların hangi mevzuatlara aykırı şekilde verildiği belgeleriyle tekrar ifade edildi. 

Maddi gerçekliğin ortaya çıkarılabilmesi amacıyla bilirkişi heyeti projenin vaziyet planı ve parsel aplikasyon krokisini görmek istedi. Ancak belgeler; belediye avukatı tarafından heyete sunulamadı. Ardından Belediyeden getirilmesi için keşfe ara verildi. 

Yarım saat beklenmesinin ardından Marmaris Belediyesi imar müdürü ile ruhsatlarda imzası belediye yetkilisi  evrakları getirdi ve Bilirkişi heyeti üyeleri gelen evraklarda inceleme yaptı. İncelemede, mahkemeye sunulması amacıyla getirilen resmi belgenin onaylı (yasal) olmadığı belirlendi. 

Sinpaş GYO Kızılbük devre mülk projesinde flaş gelişme: Belediye onaysız belge verdi!

Söz konusu tespitin ardından mahkeme hakimine "Biz eksiklikleri size yollayalım. Mahkeme bu evrakları kurumlardan istesin, gerekirse yeniden keşif yaparız. Dava dosyasına eksik onaylı/resmi belgelerin eklenmesinden sonra raporumuzu tamamlarız" açıklaması yapıldı. 

Keşif bu görüşmenin sonrasında sonlandırıldı ve keşif tutanağı düzenlenerek taraflarca imzalandı.

NELER OLMUŞTU? 

Marmaris’in İçmeler Mahallesi Kızılbük mevkiinde 1988’de Hattat ailesi tarafından Hema-Que Otel Yatırım A.Ş. adıyla, 150 dönümü ormandan tahsisli toplam 310 dönümlük denize sıfır araziye beş yıldızlı otel yapılması için inşaat başlamıştı. Fakat 550 oda, 1100 yatak kapasiteli otel bitirilememişti. Emin Hattat, 2006’da iflas edince de inşaat tamamen durmuştu. 

Sinpaş Holding, 2010 başında iki koyu içine alan otel inşaatının bulunduğu bu araziye 1400 lüks konut yapmak için o dönem belde olan İçmeler’de belediyenin fen işleri müdürlüğüne başvurmuştu. Belediyeyse imar planında belirtilen hükümler çerçevesinde konut yapımına izin vermemişti.

Muğla valiliğiyse Kızılbük Wellness Resort adıyla devam eden inşaat için 13 Ağustos 2021’de ‘ÇED gerekli değildir’ kararını vermişti.

Emekli promosyonda son dakika gelişmesi! Bu bankadan promosyon alanlar dikkat...

Gram altında her tahmini tek tek çıkan İslam Memiş yeni alım fırsatını rakam vererek açıkladı!  

Bakan Işıkhan da emekli zammı için Temmuz'u işaret etti: Emeklimize daha fazla pay vermeye devam edeceğiz!


Geri Dön